Dr Lektroluv - Lektrokuted (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Elektro-must have!


Intro: Met zijn vierde mix-cd brengt Dr. Lektroluv ons een fijne selectie aan elektrotracks. Ditmaal belicht hij ook de minimalere kanten van de elektro met tracks van Liaisons Dangereuses en Velodrome. De groengeschminkte man wisselt klappers en minimale griezelelektro met elkaar af. Weer een kwalitatief sterke release van de belg.

Tekst: Menno

Genre: elektro
Bijzonderheden: Lektrokuted is een interessante mix. Tweederde van de schijf wordt gedomineerd door obscure, minimale tracks vol messcherpe hihats en laag gebrom. Terwijl het laatste gedeelte na een korte rustpauze in een paar tracks tot een hoogtepunt gebracht wordt met T.Raumschmiere's rampetamp-track 'The Game Is Not Over'. Maar Dr. Lektroluv bijt de spits af met een track die zo no-nonsense elektro is, dat de luisteraars vol verwachting zullen uitkijken naar de rest van de snoepjesbak die Lektrokuted in feite is. De dokter stelt niet teleur met sublieme tracks van Sillicon Scally (in de vorm van het desolate gegriezel van 'The Silent Years'), Velodrome, Radioactive Man en Liaisons Dangereuses. Zo op tweederde van de mix brengt Electromode een broeiend hoogtepunt en wordt daarna even een adempauze ingelast met de Kitbuilders. Daarna neemt de mix wel een heel korte aanloop naar T.Raumschmiere, die daarom in deze mix toch niet helemaal op zijn plaats lijkt. Niettemin wuift Dr. Lektroluv waardig af met het magistrale Yellow Magic Orchestra. Deze mix-cd zit barstenvol interessante elektrotracks en is een 'must-have' voor de elektroliefhebber.
Hoogtepunt: The Octagon Man - Genotype X, Mysterymen - Electromode
Dieptepunt: De plaatsing van T.Raumschmiere in de tracklist (los van de kwaliteit van de track zelf).
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Infekted bij Dr. Lektroluv, The New Preskriptions of Dr. Lektroluv, Lektroluv
Oordeel: 8

Lektroluv

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws