Ricardo Villalobos - Alcachofa (Playhouse)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Villalobos: trendsetter!


Intro: De 32-jarige Ricardo Villalobos draait in Duitsland op alle grote evenementen. Dankzij Sven Vath's label en management Cocoon heeft de geboren Chileen de afgelopen jaren veel bereikt. Na vele vinylreleases op verschillende labels, is het album Alcachofa er dan eindelijk.

Tekst: Iddo

Genre: Minimale techno en house.
Bijzonderheden: Minimale techno is in Duitsland sterk in opkomst. Dj's als Ricardo Villalobos en Steve Bug zijn bij onze oosterburen bijzonder populair. Hun minimale sound beperkt zich niet alleen tot techno, ook house, electro en dub invloeden zijn hoorbaar. Hoewel Ricardo Villalobos al een groot aantal ijzersterke vinylreleases achter zijn naam heeft staan, is Alcachofa zijn debuut-cd. De openingstrack is 'Easy Lee' en wordt momenteel grijsgedraaid door Sven Vath. Door de dominante vocalen blijft dit nummer lang in je hoofd spoken. 'Y.G.H.' en 'Bahaha Hahi' zijn minder dominant, maar daardoor niet minder goed. 'I Try To Live (Can i Live)' klinkt wat ruiger en bevat vocalen tussen de snerpende en scheurende geluiden door. Dat het ook subtieler kan blijkt met 'Waiworinao'. Dit nummer begint met gitaarspel en dat gepaard gaat met een vrolijk melodietje. De beste track is 'Dexter'. Het nummer start vrij monotoon, maar als allerlei instrumenten steeds luider klinken, krijgt het meer inhoud. Met zijn diverse en grenzeloze geluid, maakt Ricardo Villalobos indruk. Mede met dit album kan hij ervoor zorgen dat minimale house en techno de komende jaren ook buiten Duitsland populairder wordt.
Hoogtepunt: 'Dexter'
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger?Aanrader: toekomstmuziek in danceland!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Steve Bug - Sensual (Pokerflat), de Warenkorb verzamel-cd's van Mathias Schaffhauser.
Oordeel: 8

Meer info: Cocoon