Underwater Episode 2 - Emerson & Mutiny (Underwater)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Darren Emerson overtuigt niet. Mutiny wel!


Intro: Op Underwater Episode Volume 2 gaan Darren Emerson en Mutiny aan de haal met funky house, groovy techno en alles wat daartussen zit. Muziek die je in de clubs tussen 00:00 en 04:00 voorbij hoort komen. Prime time dus.

Tekst: Marcel

Genre: Funky house en groovy techno, en alles daartussen.
Bijzonderheden: Het Underwater-label van ex-Underworld-member Darren Emerson is, sinds de release van de hitsingle 'It Just Wont Do', niet meer weg te denken uit de dancescene. Emerson heeft het label in '94 opgericht. Sinds die tijd zijn er welgeteld 27 vinylreleases verschenen. Ondanks dat magere aanbod is de tweede Underwater-dubbelaar een feit. Het mixalbum, samengesteld door Darren Emerson en het Amerikaanse duo Mutiny, is gevuld met racks van producers als Gus Gus, Tim Deluxe, Dj Sneak, en natuurlijk Mutiny & Darren Emerson zelf.
Hoogtepunt: Loves Got Me Higher - Seven Grand Housing Authority (Tijdloze afsluiter van de Mutiny-mix)
Dieptepunt: De mix van Emerson is bij vlagen wat eentonig en saai.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Een Underwater Episode koop je in principe vanwege de Emerson-mix. Die hebben we wel eens beter gehoord (check bijvoorbeeld zijn mixalbums voor de Global Underground-serie). Maar Mutiny levert een solide, pompende (Chicago) housemix af, die de aankoop weer enigszins rechtvaardigt.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Underwater Episode 1
Oordeel: 6,5

Meer info: Underwater Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws