Chris Korda - The Man Of The Future (Int.Deejay Gigolo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een vreemde eend in de bijt

Intro: Chris Korda is naast priester van de 'Church Of Euthanasia' ook muzikant. Een nieuw album op International Deejay Gigolo Records, 'The Man Of The Future', levert vreemde elektronica af met onnavolgbare vocalen van onmiskenbare stijl en filosofische bespiegelingen.

Tekst: Menno

Genre: Funky, melodische elektronica gemaakt door de hoofdpriester van de Church Of Euthanasia. Zoek zelf maar uit waar dit bij hoort.

Bijzonderheden: The Man Of The Future is droge, minimale elektronica die doorspekt is met politieke statements tegen consumentisme en individualisme. De boodschappen die Chris Korda over wil brengen zijn in de vorm gegoten van elektronische stemmen die vervreemdende, prikkelende teksten spuien en kurkdroge percussielijnen en composities die wel wat weg hebben van de dingen die Steve Bug of Glowing Glisses wel eens doen. Dit album vergt zeker meerdere luisterbeurten; de op het eerste gehoor soms knullig aandoende ritmes vallen pas op hun plek na meerdere keren. Chris Korda houdt er ook van om jazzy melodielijnen te construeren met zuiver elektronische geluiden, 'Desire' is daar een goed voorbeeld van. The Man Of The Future is een vreemde eend in de bijt: dansbaar maar toch ook niet, luchtig maar ook loodzwaar, geruststellend en toch beangstigend.
Hoogtepunt: When It Rains, Gridlock.
Dieptepunt: De titeltrack, The Man Of The Future.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, hoewel Chris Korda lang niet voor iedereen zal zijn.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Steve Bug, Glowing Glisses en spul dat op Poker Flat Recordings uitkomt.
Oordeel: 7,5

Meer info: International Deejay Gigolo records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws