Andre Galluzzi - Im Garten (Taksi)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Een muzikale ode aan Ostgut...

Vier jaar lang was Ostgut een van de meest spraakmakende clubs van Duitsland en zeker van Berlijn. De dingen die daar gebeurden, waren ook alleen maar daar geoorloofd. Dingen die je normaal in kinky sexfilms ziet, behoorden in Ostgut bijna tot de normale gang van zaken.

Tekst: Mark van den Berg


Al die gekheid moest natuurlijk wel muzikaal ondersteund worden en wie kan je dat beter laten doen dan iemand die zelf ook prettig gestoord is: Andre Galluzzi! Als terugblik op deze avonden/nachten/morgens en middagen van het afgelopen jaar, maar zeker ook als dankbetuiging voor de afgelopen jaren heeft deze man weer een voortreffelijke mix cd uitgebracht. 'Im Garten' is de naam van de tiende release op Taksi.


Opvallend aan deze cd is dat hij heerlijk als achtergrondmuziek kan dienen tijdens een avondje thuis met vrienden en vriendinnen. Maar hij blijkt ook erg intens zodra je echt naar de tracks gaat luisteren en je jezelf focust op de diepgang. En er is nog een ding dat opvalt, acht van de dertien tracks bevatten namelijk vocalen of in elk geval samples van stemmen. Je hoeft dus ook niet echt een techno-fan te zijn om deze cd te waarderen.

Het begint allemaal met een track van Losoul feat. Malte, met een wijze les over het leven en hoe je de donkere kant moet laten gaan. Engelse en Duitse teksten door elkaar zorgen voor een apart geheel. 'Make up your mind' van Swayzak feat. Claire Dietrich behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Het is en blijft een geweldige track die voor hele speciale momenten kan zorgen vanwege het zweverige effect en de pakkende elementen. En dan alweer de derde track van Popshop en ook die gaat over hoe je bepaalde 'gedachten' moet vergeten. Nadat je dan eindelijk gebrainwashed bent gaat het dak eraf met een van de mooiste nummers van de cd. 'Sgnelkab' van Skatebard klinkt echt fantastisch met zijn rustige maar donkere en duistere soundscapes. Vervolgens volgt de minimale sound van een van de vaagste personen op deze aarde, Ricardo Villalobos. Ingehouden diepe bassen, veranderende hi-hats, freaky geluidjes en de vervormde tekst 'What you say'. Van freaky geluidjes gaat het over naar een funky "zwarte" stem en dito geluiden van Freeform Five.


Het tweede gedeelte van de cd valt moeilijk te omschrijven. Niet omdat het niet de moeite waard is, integendeel. Maar om het te beleven en te ervaren, moet je het zelf beluisteren. Matthew Dear, Tony Rohr en de afsluitende track van Jake Fairley, die ook weer bijzonder mooi is, zijn in dit deel de enige vocale tracks. The Memory Foundation, Casey Hogan, Sten en Justus Kohnke zijn niet echt de namen van bekende producers en dat is misschien maar goed ook. Doordat ze niet de dingen maken die de massa ook maakt, zorgt dit voor een hele aparte en intieme sound. Diepe rustige techno met soms een soort progressive sausje erover. De laatste track ‘Cold world' is zo mooi dat hij het noemen waard is en ook omdat er wat grappigs is op het eind. Dit is echt zo'n track ala 'Diabla' van Funk d'Void, eentje waarbij iedereen verliefd wordt en die de wereld kan herenigen. Aan het eind horen we ineens de eerste klanken van de cd terug. Gewoon op repeat zetten, zodat al het moois gewoon weer verder gaat......

Andre Galluzzi - Im Garten
Taksi 10
Info: http://www.taksiplanet.com