Inhouse Volume Three (Efa-Emotion)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Modern house sounds from deepest Germany

Duitsland en techno. Al jaren associeren we het door industrie gedomineerde Duitsland met de industriele technosound. En dat is best een beperkte en vooral bekrompen gedachte. Want wie denkt dat onze oosterburen niet meer kunnen dan muzikaal blijven hangen in een waan van het ijzeren gordijn, heeft het mis. Ook mooie ijzersterke warme houseproducties komen er inmiddels vandaan. Uitstekende house met techno-invloeden. De compilatiereeks Inhouse is een mooi voorbeeld van wat er allemaal echt gaande is in Duitsland.

Tekst: Iddo

Modern house sounds from deepest Germany. Kan het onderschrift van een compilatiealbum nog aantrekkelijker klinken? Voor de ware houseliefhebber is de Inhouse-serie geen onbekende. Bij hen zullen de eerste twee delen ongetwijfeld al in de kast staan. Nu is ook deel drie uit. En die is, zoals te verwachten, in de lijn van de vorige twee. Moderne house uit het hol van Duitsland. Dit album laat ons horen dat er meer is dan de rauwe technosound alleen. Want dat is toch al jaren het muzikale boegbeeld waarmee wij Duitsland erkennen. Die erkenning mogen wij vanaf nu ook geven aan het de Duitse housegeluid.



Luisteren naar Inhouse Volume Three

Labels die zich met deze gang van zaken bezighouden zijn Stir15, Needs, Playhouse en het welbekende Pokerflat Recordings. Hun stroperige houseproducties zijn op deze verzamelalbum te vinden. Het stroperige karakter wordt gevormd door de grote aanwezigheid van vocalen. Deze wanen je in het landschap zoals de cover je doet inbeelden: een zonnige zondagmiddag in augustus, wanneer het koren op zijn rijpst is en je in de verte de grote stad ziet liggen. Totale rust en inspiratie. Alle tien de tracks hebben een verfrissende werking die in deze wintermaanden goed van pas komt. En zowaar: de zon gaat schijnen!

01) Frankman - My Inspiration (Draft Recordings)
02) Georg Levin feat. Clara Hill - (I Got) Somebody new/Brooks Dance Mix (Recreation Records)
03) Vincenzo - What Am I Gonna Do (Dessous)
04) Needs Presents Laurentius - Over The Sea (Needs)
05) Glissando Bros feat. Jimmy Wilson - Pretender/Russ Gabriel Club Mix (Stir15)
06) Marlow - Exposed (Moon Harbour)
07) Rework - You're so just just (Playhouse)
08) Steve Bug - Shake The Funk (Pokerflat)
09) Soulparlor - We've Got Sneakers On! (Sense)
10) Soul Camp - Crosshill/Soulparlor Remix (Soul Camp)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws