Out of the Loop - So Far (Out Of The Loop)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Exclusieve remixen zijn slagroom op feesttaart

Van Out Of The Loop Recordings verscheen So far. Een compilatie van de eerste twee jaar van dit Londonse label. Het betreft hier een dubbel CD. De eerste CD is gevuld met remixen die artiesten uit de Out of the Loop stal voor andere artiesten gemaakt hebben. CD twee is gevuld met de originele tracks zoals deze op Out of the Loop zijn uitgebracht. Veel deep house, maar wel allemaal nadrukkelijk beinvloed door soul, jazz, funk, hiphop en disco. Niet zo vreemd aangezien labeleigenaar Russ Gabriel zich al jaren muzikaal hierdoor laat beinvloeden.


Tekst: Robert Jan


Russ Gabriel leverde drie tracks af voor dit album. Deze Engelsman is reeds twaalf jaar actief als producer. Beinvloed door onder andere Londons befaamde radiostation Kiss FM en groot fan van Stevie Wonder en Herbie Hancock heeft Gabriel al diverse stijlen geproduceerd. Een naam van faam binnen de technoscene, hij werkte eerder bijvoorbeeld samen met mannen als Carl Craig, Ian O'Brien en Mark Broom. Zijn werk verscheen eerder op labels als GPR, Planet E, Soma en op zijn eigen invloedrijke labels Ferox en Soul On Wax.

In de Rough Guide through Techno wordt zijn debuutalbum Voltage Control zelfs vermeld als ondergewaardeerd meesterwerk. Gabriel blijft een avontuurlijk technoproducer, maar steekt daarbij zijn liefde voor jazz, soul en funk niet onder stoelen of banken. Tegenwoordig maakt Gabriel meer gebruik van percussie, strings en echte instrumenten. Taking Off is een jazz achtig nummer waarin ook gebruik wordt gemaakt van de piano. Hetzelfde geldt voor We will be turning en Supermarket. Eigenlijk is het het zeer moeilijk een beschrijving te geven van het werk van Gabriel, door de grote variatie. Net als dat geldt voor de output op Out Of The Loop. Niet helemaal duidelijk is of Gabriel de touwtjes nou wel of niet in handen heeft bij dit label, maar alle geruchten wijzen wel in die richting.

Soul to Soul
Verder op dit album bijdragen van onder meer Jersey Street, Rae & Christian en Only Child. Een van de bekendere nummers komt van Jaymz Nylon ft. Mooney. I know a place, where we can go. De topper van deze CD wordt geleverd door Midnight Special. Geen flauw idee wie het origineel ooit gemaakt heeft, maar iedereen kent wel Oh middernacht van Drukwerk. Dit nummer is samen met zangeres Dawn Zee in een nieuw jasje gestoken. Zowel qua stem als qua muziek doet dit sterk denken aan Soul to Soul. Een echte aanrader!
Al met al een prima album om af en toe eens uit de kast te trekken en lekker in een luie stoel weg te dromen. Maar luister het niet te vaak, dan kan het eentonig worden. Voor de liefhebbers echter misschien essentieel aangezien er ook een aantal exclusieve remixen op dit album staat.

Tracklisting
CD1: Remixes
01 Russ Gabriel: Taking Off (Shades Of Black remix) [Exclusive]
02 Marston Ferry: The Maze (Still In The Middle remix) [Exclusive]
03 Jamyz Nylon ft. Mooney: I Know A Place (Ewan Pearson/Al Usher remix)
04 Partial Arts: Canopy (Riton remix)
05 Only Child ft. Azeem: Getting It On In The Sunshine (Shades Of Black remix) [Exclusive]
06 Midnight Special ft. Dawn Zee: The Midnight Special (Aim remix)
07 Purveyors Of Fine Funk: Stigmata Jackson (Russ Gabriel remix)
08 (c)ai ft. Miss Malone: Black Maybe (Russ Gabriel remix)
09 Rae And Christian ft. Kate Rogers: Not Just Anybody (Jersey Street main remix) [Exclusive]
10 Count Zero: Blue Boogaloo (Maas remix)

CD2: Originals
01 Jamyz Nylon ft. Mooney: I Know A Place (Shades Of Black remix)
02 Marston Ferry: Long Time Coming
03 Russ Gabriel: We Will Be Turning
04 Midnight Special ft. Dawn Zee: The Midnight Special
05 Fumi: Notre Dame
06 Russ Gabriel: Supermarket
07 (c)ai ft. Seest: The Ghetto
08 Midnight Special: Lay Me Down
09 My Mate Mark: God With A Gun
10 Jersey Street: Hold Your Head Up High
11 (c)ai: Absolute (live)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws