Various - Space Ibiza Dance 2002 (Neo Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Met de warme groeten vanuit een zonnig en feestend Ibiza!

Het is vaste prik. Bij terugkomst uit warme oorden wordt het laatste restant van het vakantiebudget aangesproken voor de traditionele "herinneringscd". Een feest van herkenning en een tastbare herinnering aan die bijzondere vakantieliefde, dat gare hotel, het hete strand, de vette happen en natuurlijk die overvolle dansvloeren en terrassen. Bivakkeerde je de godganse dag in het Hollandse cafe om de hoek, dan is "De Groeten Uit Salou" van ene DJ Cor wellicht een optie. Stond je nachtenlang uitzinnig te dansen in Space Ibiza, dan is deze verzamelaar waarschijnlijk een betere keuze!

Tekst:Nico
Foto's: Space Ibiza

Space Ibiza, het is inmiddels een merk met een unieke status geworden, dat wereldwijd garant staat voor behoorlijk exclusieve feesten. Vanuit de hele wereld vliegen feestgangers naar Ibiza, al is het maar voor de beruchte openings- en sluitfeesten van Space, die algemeen worden gezien als de opening en sluiting van een wilde zomer op het partyeiland. Een bezoek aan Space, vergeet zeker je dikke portemonnee niet, is voor velen een unieke ervaring. Niet voor niets werd de club eerder dit jaar uitgeroepen tot 'World's Best Club' door het trendy magazine 'The Face' nadat het in 2001 ook al met deze eer was beloond tijdens de prestigieuze Dancestar Awards 2001. De organisatie achter dit succesvolle concept sloeg haar vleugels uit en bezocht het afgelopen jaar met haar stijlvolle benadering van een feest wereldwijd plaatsen als Miami, New York, San Francisco, Parijs, Brussel, Cairo, Hong Kong, Tokio en op 1 maart van dit jaar ook Amsterdam waar het 'stylish clubbing' concept van Space plaatsvond in Cubic.


Het terras
Space Ibiza Dance 2002 is de voor de hand liggende titel waarmee de organisatie de buitenwereld laat horen wat er zoal uit de speakers van de befaamde club dendert tijdens deze zomer. De eerste schijf kreeg heel toepasselijk de titel Terrace. Je staat aan het begin van een lange nacht, het is drukkend warm en voordat je jezelf op de langzaam vollopende dansvloeren waagt, drink je nog even een stervensdure cocktail op het terras. Het is het terras van Space. Achter de draaitafels staat resident dj Jonathan Ulysses die een aangenaam in het gehoor liggende selectie funky en groovy tracks voorschotelt. Geen al te moeilijk gedoe, maar gewoon vrolijk opzwepende soulvolle discohouse, wat latinbeats, roffelende percussie, een blazer hier, wat vocalen daar. Ulysses mixt de vijftien tracks vloeiend aan elkaar, zonder trucs. Vrolijke en veelal feestelijke muziek zonder al te veel pretenties. En dat is ook gelijk de kritiek. Het luistert lekker weg maar van een organisatie als Space verwachten we toch wel iets wat meer uitdaagt of prikkelt. Ook al is het "maar" terrasmuziek. De hoogste tijd om binnen een kijkje te gaan nemen.

Jonathan Ulysses op het terras DJ Reche gaat dieper

De dansvloer
Hier staat resident dj Reche achter de decks, en dat al voor het twaalfde jaar als de vaste huis-dj van Space. Binnen gaat het er een stuk dieper en donkerder aan toe met een progressieve sound. Duister maar sfeervol met bezwerende synths en ritmes die de dansvloer al aardig in hun greep houden. Ook Reche mixt zijn platen strak en vloeiend in elkaar over en na een voorzichtige start zijn het al snel diepe zuigende grooves en wellustig kronkelende synths die uit de speakers denderen. Verrassend genoeg kiest Reche, evenals zijn collega Jonathan Ulysses voor wat minder voor de hand liggende tracks, of in ieder geval tracks die je niet zo snel op de gemiddelde Ibiza verzamelaar tegen zal komen. Toch blijft het gevoel van onbehagen bestaan. Een club met zo'n naam, uitstraling en reputatie. En dat wereldwijd. Dan liggen de verwachtingen hoog. Misschien wel te hoog.

Space Ibiza Dance 2002 is nu in Nederland verkrijgbaar via Essential Dance Music

Meer info: Space Ibiza

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws