Funk D'Void - Diabla Remixes (Soma)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Kevin Saunderson en Samuel L Session op dreef!

1 van de meest besproken platen uit 2001 is 'Diabla' van Funk D 'Void, afkomstig van het geprezen tweede album Dos. Achter Funk D'Void schuilt de uitstekende producer Lars Sandberg die naast dit technogeorienteerde project met Chaser de jazzy en soulvolle housemarkt bestormt. Het enige Chaser-album Game On is een ware houseklassieker, alleen heeft de plaat wegens onverklaarbare redenen nooit de aandacht gekregen die het verdiende.

Maar goed, we dwalen weer eens af. 'Diabla', daar gaat het nu om. Dit uitstekende dubbelpak bevat, naast de Funk D'Void rework, remixes van Kevin Saunderson, Samuel L Session en The Hacker. Eigenlijk weet je dan genoeg, dat kan alleen maar kwalitatieve muziek zijn! Het origineel heb je vast en zeker wel eens op een feest voorbij horen komen. Diepe baslijnen, mooie, warme synthesizers en superswingende percussie. Het nummer stond in vrijwel elke jaarlijst van veel dj's.

Funk D'Void overtreft zichzelf nogmaals door de warmte van de synthesizers nog eens flink op te schroeven, Samuel L Session deed hetzelfde met de percussie. Zijn remix is erg herkenbaar en gewoon erg Samuel L Session! 'Sambaballentechno' vind ik het altijd, het swingt als een trein. The Hacker neemt het meeste van het origineel weg en voegt er zijn eigen herkenbare breaks, electro en industriele sounds aan toe. Maar het is Kevin Saunderson die met zijn remix de meeste aandacht op zich richt. Wat een diepgang. Wat een warmte en wat een energie! Voor ieder dus wat wils, en wederom een 'must buy!'

Beoordeling: 9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws