Llorca - Newcomer (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Met de release van het album 'Boulevard' van St Germain deed het Franse kwaliteitslabel F-Communications de eerste stap naar de zogenaamde Nu Jazz sound. Destijds leek het label een tegendraadse muzikale richting in te slaan. Met house en technoproducers als Laurent Garnier, Scan X en Nova Nova in huis was deze nieuwe sound nooit eerder vertegenwoordigd.

Daar kwam echter al snel verandering in met een nieuwe lichting van artiesten die op het belangrijkste Franse danslabel werden getekend. Shazz, Aqua Bassino en Alexkid (verwacht binnenkort een waanzinnig album van deze getalenteerde producer!!) waren de voornaamste componenten die zich 'warm' maakten voor jazzy house. Op de verjaardagscompilatie 'Live and Rare' (vijfjarige bestaan van F-Com), bleek maar al te duidelijk waar deze Fransen al vanaf het begin naar toe wilden. Jazz, funk en soul voeren de boventoon, naast de overigens uitstekende house en technotracks van Garnier, Hulkonen en Scan X. Een van de meest opvallende nummers op dat prachtige album is 'Can't Take It' van, jawel, LIorca.

Mooie saxofoonpartijen, diepe bassen en sprankelende percussie kenmerken niet alleen het betreffende nummer, maar ook zijn algehele stijl als producer. In juli '97 verschijnt zijn eerste plaat op F-Communications en pas vier jaar later ligt er een debuutalbum in de schappen, daar moet efficient aan gewerkt zijn! Met zijn prachtige lp 'Newcomer', doet de 27-jarige Ludovic LIorca de pijn van het vertrek van St Germain naar Blue Note vergeten. Een geweldig substituut voor het grijsgedraaide 'Tourist' van vorig jaar. Wellicht een tikkeltje gekopieerd, maar daar malen we absoluut niet om!

Het album opent met 'The Novel Sound', de meest dansbare track en waarschijnlijk ook de succesvolste single op 'Newcomer'. Prachtige piano- en saxofoonpartijen, vlijmscherpe percussie en een groove die staat als een huis! De kop is eraf, maar het feest gaat door. Ludovic LIorca gaat met 'Indigo Blues' ook op de Bossa Nova toer, heerlijk. Met 'True to me', een heerlijke downtempo nummer dat begeleid wordt met zwoele vocalen, laat de Fransman relaxt voortstuwende bassen vergezellen met sterk synthesizerzwerk. De mooiste track is zonder twijfel 'My Precious Thing', een relaxt housenummer met wederom superspannende vocalen bereid in een zeer warme sound. Perfecte muziek tijdens een zwoele zomernacht met je prettige vakantieliefde die je zomer van 2001 succesvol maakt. Aan LIorca zal het niet liggen, de muziek is in ieder geval aanwezig. Nu nog een smeulend kampvuurtje, flesje Chateau Neuf Du Pape uit '96 en niet te vergeten die vakantieliefde. Succes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws