Mauro Picotto - The Tripple Album Special Edtion (BXR)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Al 34 jaar bevindt Mauro Picotto zich op moeder aarde en minstens de helft daarvan vulde hij in met muzikale bezigheden. Het muziekdier in hart en nieren startte zijn loopbaan als dj in verguisde clubs in en rondom zijn geboorteplaats Turijn. In '88 drong Mauro door tot in de finales van de landelijke DMC mixkampioenschappen, waardoor zijn naam landelijke bekendheid kreeg. Langzamerhand begon dance zich redelijk in Italie te ontwikkelen en kreeg de succesvolle dj van Media Records de kans om zijn eigen BXR label op te zetten. Tien jaar, talloze producties en een studio- en mixalbum later heeft het Picotto virus zich ook in de rest van Europa verspreid en met name in Duitsland wordt hij op handen gedragen. Prompt werd hij vijf maal genomineerd voor de Duitse Dance Awards en sleepte daarvan drie prijzen in de wacht. Hij eindigde als beste producer, zijn single 'Komodo' werd de beste radio-danshit en bovendien werd hij uitgeroepen tot beste internationale dj.

Met zijn onlangs verschenen debuutalbum 'The Double Album', verraste hij vriend en vijand, want Mauro ging behoorlijk gevarieerd te werk. Het ene deel bestaat uit stevige technotrance en het tweede is een mengeling van popmuziek en ambienthouse. Zijn sterke mixdubbelaar 'Metamorphose' waarop Picotto zich van de techno kant laat zien, volgde al snel. En wat doen producer die gewaardeerd worden in tientallen landen? Juist, die re-releasen hun materiaal, want er moeten natuurlijke maximale pegels worden verdiend. Geeft allemaal niets, want deze 'nieuwe' driedubbelaar barst van de kwaliteit. Dit keer mixt de Italiaan alle muziek aan elkaar en krijgen we drie interessante sets voorgeschoteld. Cd 1 is de melodieuze kant van Picotto. Hitsingles zoals Komodo (Save Our Soul), Proximus en Iguana zijn onvermijdelijk aanwezig. Deze nummers brachten Mauro Picotto naar de absolute top, eerlijk is eerlijk.

Op het middelste schijfje toont hij zijn liefde voor de elektronische downtempo-sound van Vangelis. Bloedmooie poptracks wisselen elkaar af. Heerlijk genieten met het strelende synthesizerzwerk van Picotto op de zogenaamde Vip Lounge. Het blijkt de bekende stilte voor de storm, want zodra de derde mix-cd begint te ratelen, komen er maximale beats uit de speakers. Niet voor niets wordt deze mix 'Maximal' genoemd! Beuken met 'Baquette', 'Prendi E Scappa' en 'Eclectic'. Stampen, zweten, dakken, ploegen, het maakt allemaal niet uit. Met deze speciale editie, die absoluut waardevol voor zijn portemonnee is, bewijst de Italiaan wederom zijn veelzijdigheid.

Luisteren naar Mauro Picotto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws