Various - Brazilian Basics 2 (EDM)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Het succes van de vorig jaar zomer verschenen Brazilian Basics smaakt naar meer. Niks mis mee want we vinden de zwoele en aanstekelijke Zuid-Amerikaanse ritmes en klanken niet voor niets terug in allerlei stromingen binnen de dance. Loungen, chillen, bijtanken, hoe je het ook wilt of mag noemen tegenwoordig, doen we op zwoele ritmes terwijl bijvoorbeeld Basement Jaxx de voeten aardig laat bewegen met hun opzwepende klanken. Net als deel 1 stelde dj Rob Boskamp het tweede deel van Brazilian Basics samen en mixte hij het album tot een swingend geheel.

Vooral niet moeilijk doen, gewoon even lekker genieten. Daar draait het bij Boskamp om, op zijn Brazilian Basics. Zeer aanstekelijke tracks van artiesten als Olav Basoski, Sunset Boulevard, Laguna, Bossa Tres Jazz, Latin Elements, Ian Pooley, Julio Pasedas, Overdub doen hun zomerse werk meer dan uitstekend. Maar liefst twintig tracks gooit Boskamp in de mix. En het werkt. Met vrolijke discoklanken, pakkende vocalen, zwoele maar opzwepende ritmes en heerlijk kronkelende baslijnen bouwt Boskamp een aardig feestje. In rap tempo jaagt hij er ook nog eens blazers, roffelende percussie en wat piano doorheen. Hier en daar kiest Boskamp voor wat ingetogener werk en zakt de snel opgebouwde feestvreugde wat weg. Maar gelukkig nooit voor lang. Maar ja, met zo'n heerlijke plaat als Session (Mixmaster remix) van Mix & Stone als opener van het album, verlang je misschien iets te gretig naar allemaal knallende hoogtepunten.

Zelf debuteer Boskamp als producer op het album. Onder de naam 'Boskanova DJ Cut' brengt Boskamp in 1.39 minuut een soort ode aan zichzelf, al knippend, plakkend en scratchend. Geinig maar het voegt weinig toe aan de mix. Met de Female version van 'Brazilica' laten Boskamp vs. Jerome & Jefferson horen wat ze in huis hebben. En dat is vooral effectief spul. De percussie, fluitjes, roffelende beats en het vrouwelijke gekreun doen gewoon hun werk. Niet bijster origineel misschien maar het hele album is zwoel en uitdagend, swingend en relax. En daar gaat het tenslotte bij Boskamp om. Vooral niet moeilijk doen, maar gewoon even lekker genieten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws