Mauro Picotto - Metamorphose (Media)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Mauro Picotto: "Mijn ware liefde blijft toch minimale techno met gevoel!"

De Italiaanse producer, remixer en dj Mauro Picotto is behoorlijk veelzijdig. Zo bracht hij onlangs een dubbelalbum uit (zie voorgaande recensies) dat zowel een trance versie als een popmuziek-achtige downtempo versie bevatte. Vervolgens vond de sympathieke muzikant het tijd om ook zijn dj skills wereldwijd op cd te verspreiden. Dit werd het uitstekende dubbelalbum Metamorphose waar, naast een aantal eigen sterke technoproducties, stevige nummers van internationale toppers op te vinden is.

Het eerste schijfje opent met een dreigende sample van Mauro himself waardoor je al genoeg weet, dit wordt beuken! Ruim een uur verder ben je zonder twijfel uitgeteld wanneer Picotto als een razende de tracks van Speedy J, Luke Slater, Devil Fish, Jay Denham en Ian Void de revue heeft laten passeren. Even bijkomen en hup; de volgende cd in de speler! Mauro Picotto is een liefhebber van minimale techno over het algemeen, maar de rauwe Duitse locomotievenvariant in het bijzonder. Niet voor niets opent hij met het sterke Chains Of Babylon van Johannes Heil en komen we later ook Chris Liebing en Alter Ego tegen, die hun typische visie op het Duitse technogeluid geven. Deze worden bijgestaan door een overdaad aan Media producties, een Italiaans label in progressie!

Metamorphose is een absolute aanrader voor de liefhebber van stevige, minimale techno. Laat jezelf niet misleiden door het welbekende 'Komodo' beeld dat je van Mauro Picotto kan hebben, want hij maakt niet alleen trancemuziek. Op het gebied van techno blinkt de Italiaan ook uit. Het Media label uit Turijn neemt op deze compilatie de meeste tracks voor haar rekening en heeft bovendien met artiesten als Mauro Picotto, Mauro Piu en Gigi 'd Augostini een aantal goede producers in huis. Opletten dus, want niet alleen het label is groeiende (vestigingen in Duitsland, Engeland en Nederland), de kwaliteit van de muziek bevindt zich ook in een stijgende lijn!

Luisteren naar Metamorphose

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws