Tayla Presents Soul Survivors (Good Looking/Nexus)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dj Tayla behoort tot de veteranen van de Good Looking stal van LTJ Bukem. Hij heeft vrijwel vanaf het begin het succes van het drum & bass label meegemaakt. Niet voor niets gaf opperhoofd Bukem hem de kans om zowel een sublabel te starten als een mixcompilatie samen te stellen. Sterk gedreven door de eerdaagse Chicago house en Detroit techno, raakt de Engelsman verslaafd aan elektronische dansmuziek. Echter door de opkomende breakbeat sound in '95 bij onze overzeese buren, sloeg hij als producer de drum & bass weg in. In den beginne maakte hij vooral als DJ furore door voornamelijk het Good Looking materiaal in de clubs te promoten.

Na de verschijning van het baanbrekende album Logical Progressions in '96, is het succes en de groei van het toonaangevende Britse drum & bass label van LTJ Bukem erg snel gelopen. Het progressieve jungle geluid legde de link tussen soul, jazz, funk en breakbeats. Erg vernieuwend en zeker effectief voor een groter publiek, dat de muziek ook in de huiskamer kon luisteren. Dit in tegenstelling tot de rauwere hard-step jungle die voor velen louter in de clubs tot zijn recht kwam.

Ook deze mooie, sfeervolle dubbelaar, waarvan cd 1 is gemixt en het tweede schijfje uit losse tracks bestaat, heeft een dubbele functie. Je kunt hem namelijk goed gebruiken gedurende een luie relax-sessie op je eigen sofa of om je suf op te dansen tijdens een heftig feest. Energieke breaks worden gecombineerd met uiterst plezante soulvolle en jazzy vibes. Tracks van onder andere LTJ Bukem, Doc Scott, Pershay en Tayla zelf, brengen je met alle gemak in 'higher state of consciousness'. Of dat nu op je eigen bank is of in een club, dat maakt allemaal niet uit en dat is het grote wapen van Good Looking Records en haar artiesten!

Luisteren naar Soul Survivors

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws