Dreamweaver - Spiritual Heritage (Tsunami)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Scandinavie speelt de laatste jaren een belangrijke rol bij het aanleveren van goede muziek. In het gure noorden houden ze wel van een feestje en zeker met wat zelf gebrouwen alcohol (van ongekend hoge promillages!) gaan ze behoorlijk los. Voeg daarbij een dosis vette en zuigende trance en het feest kan losbarsten!

Het Zweedse label Tsunami belooft ons weer veel spiritualiteit bij de trance die zij uitbrengen. Spiritual Heritage is het tweede album van de Zweed Granlund die volgens de bio behoorlijk beinvloed is door industriele bands als Front 242 en Frontline Assembly. En het resultaat klinkt inderdaad een stuk donkerder en rauwer dan veel van de zogenaamde happy trance die in wagonladingen over ons wordt uitgestort. Het beukt aan alle kanten en is verdomd effectief door de duistere maar opzwepende synths die de Zweed op ons loslaat. Granlund ontkomt niet aan alle cliches die zo kenmerkend zijn voor het genre maar levert met Spiritual Heritage wel een album dat door zijn effectiviteit de dansvloer ongetwijfeld los zal laten gaan.

Tripticon - The 7th Portal

Nog meer bezwerende trance uit Zweden komt van Tripticon. Ook het hierachter schuilgaande duo Gilenholt en Marberg gaat vanaf de eerste seconde in de hoogste versnelling. Het duo brengt ons op The 7th Portal agressieve psytrance die al even duister is als de spirituele reis van Dreamweaver. Dansen is ook het devies van deze mannen en dat weten ze te bereiken met compromisloze vette trance waarvan een zuigende werking uitgaat. Wellustig kronkelen de gelikte synths zich rondom de dwingende vierkwartsmaten die zeventig minuten als een razende wervelwind voorbij trekken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws