Bangtan Boys: opgemaakte Koreaanse jongetjes zijn de toekomst van pop

Geert van der Klugt | 6 januari 2020
nieuws

bangtan boys

Vergeet EDM. Koreaanse boyband Bangtan Boys scoorde onlangs met 'Idol' een gigantische hit; zo gigantisch, dat zij met een waanzinnige 56,2 miljoen YouTube-views Taylor Swift's 'Look What You Made Me Do' overtroffen. Wat valt daarvan te vinden? Wij observeerden, oordeelden en leveren. De prognose? Bergafwaarts.

Kleurtjes, dansjes en een ongegeneerde vervrouwelijking van zeven arme jongens. Kijk er niet van op wanneer blijkt dat het gezelschap op water en broodbonnen leeft, alsmaar onder constant gehijg van Koreaanse labelbazen en de verwachtingen van tientallen miljoenen tienermeisjes. We hebben met jullie te doen, Kim Seok-Jin, Min Yoon-gi, Kim Nam-joon... enzovoorts. 

Vind je een zoveelste Ariana Grande-schreeuwplaat ergerlijk? Slecht nieuws. De toekomst is bleek. Het kan en wordt erger. K-Pop verovert het Westelijke halfrond en daar valt niets aan te doen.


'Kill me.'

LEES OOK: 6 manieren om te pissen met een ochtendstijve

Gebroken Engels en bandana's zijn het nieuwe sexy. Bleek je haar, bleek je anus, neem plaats voor een microfoon en verzadig de producent met je prepuberale keelorgel voor een katapultlancering richting de top. Verkoop je ziel aan hordes witte Amerikaanse minderjarigen en cash in. De prijs? Per dag slechts twee uurtjes visagie, drie uurtjes fanfoto's en een gespleten persoonlijkheid.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws