Weer wat geleerd: alles over de flightcase

Partyscene Redactie | 2 februari 2020
nieuws

Een flightcase is een robuuste kist op zwenkwielen. De kisten worden gebruikt om spullen te transporteren in vrachtwagens en vliegtuigen. Het zijn kisten van multiplex met aluminium lijsten en stalen beslag op de hoeken. Die hoekijzers versterken de kisten.

Toepassing

De buitenmaten van zo'n kist zijn min of meer voorgeschreven om een vliegtuig zo efficiënt mogelijk te kunnen beladen. In de event- en artiestenwereld worden de flightcases veel gebruikt. Voor het veilig vervoeren van apparatuur zoals muziekinstrumenten, geluidsapparatuur, licht- en beeldapparatuur, kabels, beamers en camera’s. Een kleine variant is de Smartcase; een stevige beschermkoffer die geschikt is voor het vervoeren en opbergen van relatief kleine, kostbare voorwerpen zoals elektronica en meetapparatuur. Door het lichte gewicht en kleine formaat van de koffer, is deze makkelijk te vervoeren. De koffers zijn op elke gewenste maat te leveren. Spullen worden veilig vervoerd en het is een efficiënte manier van opbergen.

Bureau

Er zijn nu ook kisten die in feite een ingeklapt bureau zijn. Met een paar handelingen wordt een vernuftig bureau uitgevouwen met redelijk veel ruimte met kastjes, laatjes en een werkblad. In feite zijn het opvouwbare reiswaardige kantoortjes. Deze vinding is gecreëerd door een Nederlandse kistenmaker Kieftenburg. Het ontwerp noemde hij de Nook.

Design

Het reisbureautje is zo mooi en perfect in afwerking en met zoveel ingebouwde slimmigheden dat het een design meubelstuk is geworden. Voor gewoon in huis wordt het inklapbare meubel gebruikt. Na gedane arbeid wordt het ingeklapt en geeft het de ruimte meteen een opgeruimd karakter.

Recentelijk is in Japan de oud-Nissan-topman Carlos Ghosn ontsnapt. Ghosn wordt in Japan vervolgd voor miljoenenfraude. De Frans-Braziliaans-Libanese zakenman was op borgtocht vrijgelaten en had huisarrest in zijn woning in Tokio. Vorige week bleek dat hij was gevlucht naar Libanon. Volgens Japanse media had hij zich verstopt in een flightcase na een kerstfeest bij hem thuis. Die kist zou daarna zijn meegesmokkeld in een privéjet die klaarstond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws