Stelling: Todaysart is de nieuwe Hofstadgroep!

Partyscene Redactie | 19 september 2009
onbekend

Hofstadgroep 2.0?

Schokkend nieuws: Olof van Winden, organisator en directeur van Todaysart blijkt een onvervalste terrorist te zijn. Wij roepen dan ook op tot een algemene boycot van het opruiende en radicale Todaysart Festival...

De brandende skyline van Den HaagGegrinnik op de Love2party-redactie, toen we op 8 september dit persbericht van Todaysart onder ogen kregen. “Met ruim 100 artiesten afkomstig uit meer dan 30 landen, richt Todaysart 09 zich op het tonen van de veelzijdige vormen van conflict.” Om dat thema kracht bij te zetten kondigde de organisatie aan propaganda-achtige posters door heel Den Haag te zullen verspreiden, met daarop afbeeldingen van dictators, terroristen en brandende gebouwen.

Even hadden we nog het plan om een lekker dik aangezette stelling op onze site te gooien: 'zo’n campagne in de week dat we weer uitgebreid herinnerd worden aan de aanslagen op het WTC in New York, dat kán toch niet???' Maar al snel kwamen we tot de conclusie dat dit veel te vergezocht was. De woorden 'Todaysart.nl' staan duidelijk leesbaar op alle posters en dit festival zou, na vier succesvolle eerdere edities in de binnenstad, toch bij iedere Hagenees op naamsbekendheid moeten kunnen rekenen. Bovendien houden we zelf ook wel van een stukje confronterende kunst.

Op dat moment wisten we nog niet dat de waarheid veel schokkender was: Olof van Winden, organisator en directeur van Todaysart blijkt een onvervalste terrorist te zijn (tenminste…volgens de politie Haaglanden). Naar aanleiding van de posters en dit filmpje waarin Sascha de Boer verslag lijkt te doen van aanslagen in Den Haag, werden Van Winden en een aantal andere medewerkers van Todaysart vorige week zaterdag van hun bed gelicht door een ijverig politieteam. Van Winden zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing en hoewel hij dezelfde middag nog werd vrijgelaten, onderzoekt het OM of ze verdere stappen tegen hem zullen ondernemen.

Olof van Winden van zijn bed gelicht door de politie Haaglanden.Ga maar rustig slapen Nederland. Van deze opruiende radicaal zullen we voorlopig geen last meer hebben! We hadden ook beter moeten weten toen we de enorm verdachte line-up zagen: Nuno dos Santos wordt bijvoorbeeld steeds vaker gespot met een baard, Aril Brikha heeft ons zelf verteld dat hij, als kind van Iraanse en Iraakse ouders, zijn bedenkingen had tegen de oorlog in Irak en in ‘Balance 014’ van Joris Voorn zitten zoveel samples verwerkt dat we waarschijnlijk gewoon nog niet ontdekt hebben dat deze mix-cd, achteruit gedraaid, verborgen boodschappen van totale anarchie bevat.

Het gaat hier dus niet –zoals we altijd naïef dachten- om een vooruitstrevend multimediaal en gezellig festival, maar om een opruiend, fundamentalistisch gezelschap, dat zich richt op de totale ontwrichting van het dagelijks leven in onze Hofstad. Wij stellen dan ook:

Boycot het opruiende en radicale Todaysart Festival!

Surveillance van deze radicale groep leverde de volgende schokkende videobeelden op.

 

Onzin natuurlijk ;-)) Heb jij wel zin in een festival vol vernieuwende artiesten en uitdagende kunstwerken, dan kun je hier nog kaartjes kopen voor Todaysart 2009, dat op 25 en 26 september plaatsvindt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws