2009: what’s hot & what’s not!?

Partyscene Redactie | 6 januari 2009
onbekend

De trends van het komende jaar

Op welke manier kun je jezelf anno 2009 niet meer in het uitgaansleven vertonen, en hoe dan wel? Waar moet je de komende twaalf maanden zijn voor een goed feest, en hoe wordt je al organisator succesvol? Love2Party zet een aantal mogelijke trends voor 2009 onder elkaar. Natuurlijk niet zonder iedereen een gezond en fantastisch partyjaar te wensen!

 

Hot: Kaartje kopen / Not: op de gastenlijst staan

In 2008 werden wij overspoeld met smeekbedes van armoedzaaiers die voor nop een club of feest wilden bezoeken. In principe kunnen we wel eens wat regelen, maar als je te beroerd bent om iets over het feest te schrijven; koop dan gewoon een kaartje!

De Richie Hawtin-lookOok organiseerden we het afgelopen jaar wel eens een feestje. En al was de prijs 7euro50, dan nog stond de telefoon roodgloeiend met wannabe friends die het vanzelfsprekend vinden om langs de kassa te wandelen zonder de knip te trekken. Gaan we niet meer doen in 2009.

Hot: creatieve kapsels en looks / Not: Sven Vath en/of Richie Hawtin lookalikes

Iemand die het anno 2009 nog durft om met van die blonde lokken, ala Sven Vath en/of Richie Hawtin, aan te komen zetten, verdient een behandeling die NSB'ers na WOII kregen.

Hot: Weinig dj’s, lange sets / Not: ontelbaar veel dj’s op de playlist, korte sets

Dance Valley, Extrema en andere organisatoren van grote feesten; zoveel mogelijk dj’s boeken om maar zoveel mogelijk bezoekers te trekken, zal niet langer meer succesvol zijn. Boek minder dj’s en laat ze langer draaien! Dj’s moeten weer in staat zijn om langer op te bouwen en ruimschoots de tijd krijgen om de boel af te breken.

Hot: kleine intieme clubs / Not: locaties voor de capaciteit + 2000

In 2009 draait het weer om intimiteit op de dansvloer. Clubs of disco’s met een capaciteit van 2000 of meer, blijven wel bestaan, maar zullen meer en meer worden bevolkt door provinciaaltjes die alles behalve losgaan op elektronische dansmuziek. De kleine clubs, de illegale feestjes in kraakpanden, feestjes in een flatgebouw voor een paar honderd man - daar moeten jullie dit jaar zijn!

Hot: dansen en springen op een dansvloer / Not: Ouwehoeren op de dansvloer

Dames en heren: dat geroezemoes op een dansvloer, dat in extreme gevallen zelfs opstijgt tijdens het hoogtepunt van een set van een house- of technoheld, kan écht niet meer. Ouwehoeren doe je maar in het toilet. Of in de rokersruimte.

Exit Festival

Hot: Alle festivals in Oost-Europa / Not: De Nederlandse festivals

Erger jij je ook mateloos aan die uitgebluste sfeer tijdens de grote dance-festivals in Nederland? Kan jij er ook niet meer tegen dat reclamejongens en uitzendmeisjes verveeld in het gras liggen, terwijl Danny Tenaglia ‘Music is the Answer’ draait? Vlieg dit jaar naar een willekeurig Oostblokland voor een goed meerdaags festival waar de sfeer vergelijkbaar is met de stemming na het behalen van een Europees Kampioenschap Voetbal (remember de Grachten in ’88). Festivals te over, met als bekende voorbeelden: Sziget (Budapest, Hongarije) en Exit (Novi Sad, Servië).

Hot: dance-tracks met kop en staart / Not: korte looptracks

In 2008 doken ze ook al op: ouderwetse houseproducties met kop en staart. Dikke tracks waarin, gedurende 8 minuten of meer, ontzettend veel gebeurt. Denk aan Underworld in z’n hoogtijdagen, denk aan Apparat, denk aan Henrik Schwarz. Dus luie technoproducers zonder inspiratie: zoek toch een baan!

Zijn we wat vergeten? Gooi het dan in de groep! Want weer helemaal terug in 2009 is het reageren in het forum! ;-)  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws