Party report: Armin Only [16 november 2013]

Rick Francissen | 18 november 2013
party reports

Wat: Armin Only: Intense
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 16 november 2013
Reporters: Robin van der Kooi
Fotografie: Robin van der Kooi

Volledig uitverkocht

Omdat Armin Only op vrijdag 15 november vrijwel direct was uitverkocht besloot de dj een extra show in te lassen de dag erna. Op zaterdag 16 november gingen wij dus ook naar de Ziggo Dome om te zien waarom de show zo populair was. Ook deze show was helemaal uitverkocht en zorgde opnieuw voor een gigantisch feest in Ziggo Dome vol Armin-fans.

armin-robin3


Intense

De show van Armin van Buuren krijgt dezelfde naam als zijn vijfde artiestenalbum: Intense. Armin haalde dan ook alles uit de kast om zijn vijfde studioalbum, dat drie jaar na het succesvolle album Mirage verscheen, om te bouwen naar een wereldtournee genaamd Armin Only - Intense. Deze show moest de vertaling worden van het gevoel en de passie van Armin voor een van de oudste electronische muziekstromingen: trance.

De show

Voor wie er niet geweest is, je hebt wat gemist! Pijnlijk maar de harde werkelijkheid. Vanaf de eerste tot de laatste seconde was het werkelijk wonderbaarlijk. Niet alleen de muziek was prachtig, ook alle details die Armin samen met Alda events in zijn show heeft verwerkt waren oogstrelend. Zo maakte het decor op het podium een belangrijk onderdeel uit van alle acts.

Tevens waren er de nodige live acts waarin er speciaal aandacht werd gegeven aan de artiesten die samen met Armin het album Intenste tot stand hebben laten komen. Zo kon je bijvoorbeeld genieten van de prachtige klanken van Laura Jansen en een live-optreden van Trevor Guthrie. Het mooie aan deze live acts is dat Armin zijn gasten tijdens de acts centraal zet. Door naar hen te wijzen, te lachen en een spotlight op hen te richten wist hij het maximale uit zijn gasten te halen. Dit resulteerde in zinderende optredens waar je als bezoeker alleen maar van kon genieten.

 

Armin-robin1

De opbouw

Armin startte zijn show in een witte bol, mede onderdeel van een mooi decor. Van tien tot half twaalf draaide hij 'icognito' en zag je slechts een schim van hem. Wij vonden dat dit iets korter had gekund. Daartegenover stond wel zijn perfecte platenkeuze en vlekkeloze overgangen. Denk hierbij aan nummers zoals Pulsar en Beautiful Life van zijn album Intense. Ook draaide hij voor menig trance addict het gevoelige nummer 'Ramelia'. Een nummer dat een eerbetoon is aan de onlangs overleden vrouw van DJ Ram, een populaire grote trance-dj. Jammer is dat Armin dit nummer in de witte bol draaide en er persoonlijk dus geen extra dimensie aan kon geven. Na half twaalf kon men pas echt genieten van Armin en begon, na een iets wat te lange intro, zijn geweldige show!

Classics

Als toetje werd de visitor verwend met een uur lang trance classics: platen die gedurende 2001 en 2008 enorm populair waren (en nog steeds zijn!). Dit deed Armin aan het eind van zijn show vanaf vier uur. Een extra uur met echte trance classics had daarbij nog het voordeel dat iedereen met het openbaar vervoer een perfecte aansluiting had. Buiten de bijzondere setting van de classic trance-platen was het al helemaal een gebeurtenis dat Armin ging draaien op vinyl. Het grappige is dat hij tijdens zijn wereldwijd bekende radioshow 'A State of Trance (ASOT) nog gevraagd werd wanneer hij voor het laatst opgetreden heeft met vinyl platen. Armin moest toen helaas bekennen dat dit al een hele tijd geleden was en hij het zich eigenlijk niet meer kon herinneren.Voor Armin dus dé reden om dit weer eens op te pakken op zijn concert. Knallers van platen die voorbij kwamen waren onder andere 'For An Angel' van Paul van Dyk, 'Strange World' van M.I.K.E. Push en 'Burned with Desire' en 'Serenity' van zichzelf.

armin-robin2

He did it ... again

Het woord om deze avond te beschrijven moet nog uitgevonden worden. Al die maanden wachten is het meer dan waard geweest. Fantastische shows, zinderende live acts, mooie haarfijne overgangen en voor de echte liefhebber een uur lang classics! Te mooi om waar te zijn. Armin flikte het en alle verhalen over zijn kick-off van zijn world tour zijn ongekend positief.

Conclusie

Een strak uitverkocht feest waarin alles klopte! Als bezoeker werd je meegenomen in een indrukkende show en ging je zeer voldaan naar huis met het gevoel dat het best langer had gemogen! Alle reden dus om nu alweer uit te kijken naar een volgend concert van de trance-held.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws