Party report: Dance Industry [23 december 2013]

Rick Francissen | 25 december 2013
party reports


omslagWat: Dance Industry
Waar: Mondial, Beek
Wanneer: Maandag 23 december
Line up: La Fuente, Shermanology, Yellow Claw, Morello Twins, The Wallpackers, MC Icemann
Reporter: Etiènne Slijpen

We zijn wederom terug in Mondial! Vorige keer deden we de Mondial kort aan met La Fuente on tour maar vanavond verblijven we de gehele avond in Beek. De programmering bestaat uit enkele grote namen zoals La Fuente ft. Mc Iceman, Shermanology en Yellow Claw verder aangevuld met lokale Dj duo’s als The Wallpackers en de Morello Twins.

Mondial

De Mondial bevindt zich in Beek vlak langs de snelweg A2, aangekomen bij de club kan er gratis gebruik worden gemaakt van het grote parkeerterrein dat de Mondial biedt. We vermijden de drukke rij voor de ingang en zorgen dat we snel binnen zijn om allereerst de club maar eens helemaal te gaan ontdekken. We komen er achter dat de Mondial meer biedt dan alleen de mainroom waar we tijdens onze La Fuente on Tour de vorige keer kort verbleven. Ze beschikken namelijk ook over een R&B zaal en een fastfoodrestaurant.

Candyland

Het thema van deze editie van Dance Industry is Candyland, en dit is binnen goed te zien want de decoratie van snoepgoed is door de gehele club te vinden!

Evening

The Wallpackers openen de avond en warmen het toegestroomde publiek op! De benedenverdieping van de Mainroom staat direct vol. Wij zoeken het daarom hogerop en staan vlak naast de Dj Booth zodat we kunnen genieten van de acts die gaan komen.

Wanneer La Fuente ft. Mc Iceman beginnen komt het publiek goed los! Mc Iceman de man met een goede vibe en brede grijns zweept het publiek nog wat op en laat de bezoekers van links naar rechts springen! Ik maak wederom een diepe buiging voor deze Dj want wat draait hij weer goed! Hij voelt het publiek naadloos aan. Want waar hij gister nog een deephouse setje op z’n 'Sunday Blue’s' wegdraaide voor het ietwat volwassener publiek draait hij vandaag een lekker knalsetje voor het nog jonge publiek in de Mondial. Enkele nieuwe clubbangers zoals Snake en Flute komen voorbij waarna hij afsluit met zijn laatste nieuwe release 'Outlaw'.

Dan neemt familie Sherman het roer over. Dorothy, Andy en Leon deze zus en broers hebben het afgelopen jaar heel de wereld veroverd met hun performance! We verwachten daarom ook veel van Shermanology! De opening is direct om van te smullen want Tsunami en Fiftheen komen aanbod. Waarna ook hun de eigen producties voorbij zullen komen. Het blijft een speciale act en iedereen zingt luidkeels mee terwijl hun laatste Hit “Who we are” erin wordt gegooid.

Yellow claw dat staat voor gekkigheid! Duwen, trekken, rennen, vallen en weer opstaan. De dansvloer wordt een slagveld als deze mannen het vuur openen met hun nummers als Thunder en Shotgun. De ene Mosh Pit na de andere. Wij kijken veilig van boven uit op de dansvloer waar de bezoekers het erg naar hun zin lijken te hebben. Er wordt van links naar rechts geduwd en af en toe valt er iemand op de grond. Mooi blijft het om te zien dat ze elkaar oprapen en erna weer gezellig op elkaar in beuken. Het blijft een apart gezicht en deze manier van losgaan is niet voor iedereen weggelegd.

Als de Morello Twins de eer hebben om de avond van 04:00-05:00 af te sluiten stroomt helaas de club een beetje leeg. Dit heeft echter niets te maken met het jonge Dj Duo maar eerder met de gemiddelde leeftijd van de bezoekers. Mondial hanteert momenteel een leeftijdsgrens van 16 jaar waardoor de meesten al wat eerder de club verlaten.

Level Prijzen

De oplettende vroege vogel heeft zijn ticket in de mega early bird actie gekocht. De eerste 100 tickets werden namelijk voor vijf euro verkocht. De latere bezoeker konden de reguliere vvk kaarten kopen voor tien euro per stuk.

Overige prijzen

Muntjes kosten twee euro per stuk waarna je voor bier, wijn en fris 1 munt en voor de meeste mixdrankjes of Redbull 2 munten betaalt. De toiletten kosten 50 eurocent per bezoek of 1 munt voor de gehele avond.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Dance Industry weer een top feest neer heeft weten te zetten. Met diversiteit in de Line Up een goede programmering waardoor de avond langzaam aan werd afgesloten met een knallend hoogtepunt van Yellow Claw.

Plus

  • Betaalbare drankprijzen
  • Eetgelegenheid
  • Parkeervoorziening
  • Vriendelijk personeel

Min

  • Lange wachtrij

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws