Party report: Rebirth Festival dag 1 [12 april 2014]

Rick Francissen | 13 april 2014
party reports


logoWat: Rebirth Festival dag 1
Waar: Raamse Akkers, Haaren
Wanneer: Zaterdag 12 april
Line-up: Gunz for hire take over, d-block & s-te-fan, wildstylez vs noisecontrollers, coone,crypsis live, e-force, tuneboy live, bass modulators, surprise act, atmozfears vs adrenalize, outlander, audiofreq live, noisecult, mc villain & dl. Titan, Thera Avio live, Zany, Outbreak live, High voltage, Phuture noize, The vision vs tartaros, Prefix & density, Solutio and the i’s, Blackburn, Gremios & tono, Mc da syndrome.
Reporter: Wouter de Vink

De uitgestrekte weilanden, de blauwe lucht, de felle zon, de reusachtige tenten, de planken onder je voeten en de muziek. Yes, het festivalseizoen is begonnen! In de uithoek van het Brabantse Haaren konden we de wedergeboorte van de festivals vieren, tijdens Rebirth Festival.

Let’s start the festival season

Wat ooit begon als een touwtrekfestival (inderdaad, what the fuck!) is uitgegroeid tot het startsein van de buitenfeestjes. Het kleine, knusse festival terrein bestond uit drie area’s: de Rebirth mainstage, de Rebellion area en wie even wat anders wilde kon terecht bij de Gezelligheid Kent Geen Tijd area. Alles op de grond van Rebirth Festival ademde een zomergevoel. Ook al zijn er zeker nog wel wat goede binnenevenementen die we moeten bezoeken deze maanden, kunnen we toch echt zeggen dat we weer naar buiten toe mogen.

Intieme setting

Even de gebeurtenissen van zaterdag op een rijtje. Aangekomen op een knollenland werd er bij de ingang al eerste een leeftijdscontrole gehouden. Voorgaande jaren was Rebirth Festival namelijk voor zestien en ouder. Om de kids die er vorig jaar bij waren dit jaar niet teleur te stellen, is de minimale leeftijd voor dit jaar verschoven naar zeventien. Vervolgens werd je ticket gescand en mocht je door de fouillering. Wist je trouwens dat het grootste deel van de vriendelijke medewerkers hier op vrijwilligersbasis werkt? Het zorgde voor alleen maar blije gezichten achter de bar en bij de ingang.

Een voordeel van het kleine terrein is dat je maar een korte afstand hoefde te lopen, alles was in vijf minuten te bereiken. Nadat we kluisje hadden gehuurd liepen we even een klein rondje. Rondom een pleintje met picknicktafels was alles te vinden: een friettent, de wc’s, de area’s, noem het maar op. Met een flinke line-up hadden we een geweldige dag voor de boeg. Genoeg gezien, tijd om te stampen!

Beter en beter

Elk jaar wordt Rebirth een beetje groter en mooier. Elk jaar wordt je dus aangenaam verrast. De mainstage was een fraai stukje constructie. Een halfrond scherm, met in het midden een podium dat enkele meters voor de dj-booth reikte. Gooi daar een flink aantal movingheads, vlammenwerpers en CO2-kannonen op en je hebt een feestje. Aan de zijkanten van deze tent stonden twee grote bars met daar bovenop VIP-decks.

Toen we binnenkwamen was Outlander al aan het afronden. Audiofreq verzorgde hierna de eerste liveset van vandaag. De Australiër draaide alsof hij bovenop een trampoline stond, wat een energie heeft die vent. Het halfuurtje was dan ook zo voorbij, het was nu de beurt aan de Atmozfears en Adrenalize. De jongelingen timmeren flink aan de weg en hun producties liegen er niet om. Van ‘She Goes’ en ‘Pure Fantasy (2013 Edit)’ kreeg je echt de zomerkriebels. Coone lostte de heren af en draaide wat tracks van zijn nieuwe album ‘Global Dedication’. De bordjes met ‘I love Coone’ gingen vliegensvlug door de tent heen en de Belg kon dit erg waarderen.

Rebellion

De tweede area, Rebellion, was meer gericht op de raw hardstyle-liefhebbers. En dat waren er veel, bijna te veel zelfs. De line-up hiervan loog er niet om en dat trok dus aardig wat mensen. Het kleine tentje barsten haast uit zijn voegen en wie niet hutje mutje wilde staan moest maar aan de rand staan.

We besloten gewoon in de drukte te staan, want de enige echte Zany stond achter de draaitafels. Met gevarieerde tracks en weinig breaks zette hij de tent op z’n kop. “Die Zany is het nog lang niet verleerd!”, hoorden we een partyveteraan zeggen. Met Solutio & The I’s gingen we verder stoomwalsen. Ondertussen waren de mannen van de Bass Modulators aan het draaien en wilden we eigenlijk niet missen, dus gingen we terug naar de mainstage.

https://soundcloud.com/rebirth-festival/rebirth-mix-dbstf

Helemaal herboren

De tweede helft van de Bass Modulators konden we op deze manier meepikken. Hun remix van ‘One Moment’ hadden we nog niet live gehoord, dus dit was de ideale gelegenheid daarvoor. Wildstylez en Noisecontrollers mochten hierna maar liefst anderhalf uur draaien, en in dit anderhalf uur kwam alles aan te pas. Van ‘Tonight’ tot ‘Craving for the Beat’ en van ‘Lost in Paradise’ tot ‘Back to History’: deze set had het allemaal.

Dit jaar mochten D-Block & S-te-fan het anthem voor Rebirth Festival maken, dus vanzelfsprekend draaiden zij ook vandaag. Samen met onze hosts van vandaag, MC Villain en MC DL, kwamen we stampend het uur door. Vanaf dit moment ging het er wat harder aan toe.

Want het was tijd voor Crypsis live, en dat betekent dat we een liveset van de bovenste plank voorgeschoteld kregen. De Minus is More-man kwam, ondersteund door MC Tha Watcher, om gas te geven, en deed dat onder andere met zijn nieuwe track ‘On the Loose’. Het half uur was dan ook zo voorbij. E-Force ging ons verder vermaken, als vervanger van Adaro. De partypeople hadden blijkbaar de gratis download van ‘Freaks at Night (2014 Edit)’ gezien de afgelopen weken, de zaal ging flink los toen E-Force zijn track draaide.

De laatste uurtjes

Van tien tot elf was er tijd ingeruimd voor een surprise act: de Frequencerz. Na een korte aankondiging werd er met ‘Tomorrow and Beyond (Lars Edit)’ geopend. Niels, de ene helft van de Frequencerz, zag het podium wel zitten en besloot deze af te rennen voor een stagedive in het publiek.

We hadden nog één verrassing tegoed. Ran-D zou samen met een Special Guest draaien, en dit was meneer B-Front. Deze twee maakten drie jaar geleden het anthem voor Rebirth Festival, een catchy plaat met een energieke drop. Hier werd dan ook mee geopend, zodat we nog lekker een uurtje konden knallen. Ja, het festivalseizoen is weer begonnen.

Conclusie

Rebirth Festival heeft weer bevestigd waarom dit feestje een vaste prik is op onze agenda. De hele dag wordt je meegenomen in een euforische sfeer met een zomers gevoel. Het is niet al te duur en de top van de hardstyle verzorgt de muziek. Laat dat buitenseizoen maar komen!

Plus

  • Grote mainstage met originele aankleding
  • Vriendelijke service van de vrijwilligers
  • Intieme setting festivalterrein

Min

  • Veel te kleine tent van de Rebellion area

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws