Party report: Nicky Romero & Protocol Recordings presents: "Amsterdam Reboot" [26 april 2014]

Rick Francissen | 29 april 2014
party reports


protocol189WatNicky Romero & Protocol Recordings presents: "Amsterdam Reboot"
Waar: Club AIR, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 26 april
Line-up: Nicky Romero, Don Diablo, The Partysquad, Ravitez, John Christian, Naffz, Weslo, Boehmer
Reporter: Ruben Skliba
Fotografie: Aiki Niinemets

Voor de mensen die nog energie over hadden of overdag niet konden feesten tijdens de eerste Koningsdag was Protocol Recordings Reboot Amsterdam toch wel één van de betere opties om heen te gaan. Bij aankomst bij het welbekende AIR in hartje Amsterdam ging de inloop van mensen lekker snel, het duurde maar een paar minuten voordat we binnen stonden. We kochten een AIR card, die te koop is vanaf tien euro en waarmee je alles betaalt in de AIR. Hiermee konden we makkelijk een kluisje mee kopen en onze spullen in op bergen.

Onvoorspelbare set van Don Diablo

Eenmaal aangekomen in de zaal was John Christian al lekker aan het draaien. De zaal stond nog niet helemaal vol en op het eerste gezicht leek het ons nog tamelijk rustig terwijl het feest al anderhalf uur bezig was. Na de set van John Chrisitan was het de beurt aan Don Diablo. Ondertussen was de AIR lekker volgestroomd en waren mensen al wat aan het dansen. Don Diablo draaide een heel opmerkelijke set, hij sprong van tech house naar progressive, trap en electro. Hij draaide veel eigen werk, waaronder zijn track ‘Got Me Thinkin’ (een samenwerking met CID), maar ook ‘Black Mask’ en ‘Starlight (Could You Be Mine)' kwamen aan bod. Dit zijn zelf ook drie compleet verschillende platen, evenals zijn set. Zijn veelzijdigheid is dus ook in zijn sets te horen. Dit maakte zijn set erg onvoorspelbaar en verassend op een positieve manier.

Nicky Romero

Nadat het publiek al goed los ging aan het einde van de set van Don Diablo, was het de beurt aan Nicky Romero, de man waar iedereen voor gekomen was. De dj booth vulde zich steeds meer met andere bekende dj’s zoals Fedde Le Grand die een kijkje kwamen nemen op de avond van hun collega Nicky Romero. Nicky’s set starte met een vette intro edit van zijn mega hit ‘Toulouse’ waar mee het publiek gelijk enorm enthousiast werd en begon te juichen. Tijdens de set van Nicky werd er volop gebruikgemaakt van CO2 kanonnen/guns en vette visuals. Nicky Romero draaide een lekkere set met veel nieuwe nummers, waaronder de nieuwe plaat van Merk & Kremont, ‘Amen’.

Een geslaagd feestje

Het publiek ging goed los en tijdens Nicky z´n set kwam Don Diablo nog even de booth en draaiden ze gezamelijk de plaat van Don Diablo, ‘Prototype’. Het publiek in de AIR sprong maximaal mee op de muziek en had het erg naar hun zin. Na het einde van de set van Nicky Romero stroomde de zaal een beetje leeg, maar het feestje was nog volop gaande. De heren van de Partysquad knalden er nog volop tegaan en van de mensen die er nog over waren deed iedereen enthousiast mee, waaronder springend in het publiek FeestDJRuud. Rond half vijf besloten wij naar huis te gaan na een geslaagd feestje.

Een goede oplossing als je overdag niet kon feesten tijdens Koningsdag. Relatief goedkope entreekaarten waren te koop voor €17,50 en voor zo´n line-up of Nicky Romero zelf betaal je vaak al meer en je ziet hem zelden nog in zulke kleine/intieme zalen. Ik hoop daarom ook dat dit een terugkerend feestje gaat worden.

Plus

  • Strak georganiseerd
  • Relatief goedkope tickets
  • Makkelijk betaalsysteem
  • Goed geluid

Min

  • Beperkt tot geen assortiment aan eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws