Party report: Wildness Festival [17 mei 2014]

Rick Francissen | 20 mei 2014
party reports


WIldness festival

Wat: Wildness Festival
Waar: Wijthmenerplas, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 17 mei
Line-up: Don Diablo, Kenneth G, Luciën Foort, Vato Gonzalez, Yade, Bass Modulators, Code Black, Coone, D-Block & S-te-Fan, Max Enforcer, Psyko Punkz, Ran-D, Wildstylez, Billy the Kit, FS Green, Punish, Sabotage, The Flexican, Darkraver 
Reporter: Roy Teesing
Fotografie: Roy Teesing 

Voor dit gloednieuwe festival hebben Studio Tas (bekend van Lipgloss en Fusion of Dance) en Absolutely Fresh (Freshtival, Superbash, Fantasy Island en Unity) de handen ineen geslagen om dit geweldig mooie en nieuwe feest uit de Zwolse grond te stampen. Deze samenwerking bewijst dat een plus een absoluut drie is. Onderaan lees je een uitgebreide introductie met Rob Teitsma, eigenaar van Studio Tas.

Het festivalterrein is handig en overzichtelijk ingedeeld in twee delen, aan de ene waterkant de hardere stijlen en aan de andere kant de softere stijlen, met de foodarea als centraal punt er middenin. Het is een mooi en overzichtelijk terrein, dit maakt alles makkelijk toegankelijk en bereikbaar.Na ons interview kunnen we niet wachten om Wildness te ervaren. Overal op het terrein zijn opblaasdieren neergelegd en je ziet ook iedereen rondlopen met gekkigheid. Dit is dan ook het thema van Wildness Festival. Hier op Wildness moet je je gewoon weer een kind van tien voelen.

Haai’s fijn!

Overal liggen of drijven opblaasdieren, van haaien tot krokodillen en ook ik ga helemaal op in de gekte. Je komt de leukste dingen tegen, je kunt het je zo gek niet bedenken. Van een treintje, salsalessen en een drumband tot opblaasbare cilinders in het water en een waterballet. Er is een knutselcorner ('create your own Wildness') en de beste selfie verdient kaarten voor volgend jaar.

Ook hebben ze een Pink Panther tent met een rodeostier en kun je de sterren van de hemel zingen in een caravan. Een van de leukste en uniekste elementen is toch wel de secret area, die ergens op het terrein is verstopt. Zelfs wij moeten hem zoeken en dat maakt het alleen maar leuker en spannender. Alle betrokkenen rond het evenement zijn tot zwijgen gemaand, dus vol goede moed en ons vergrootglas gaan we op avontuur. En een avontuur is het. Het duurt even, maar na een tijdje zien we een roze tent bij de toiletten, die niet op de kaart staat. Achter een van de dixies zit de ingang van de geheime silent disco. We worden verwelkomd met confetti in een uitzonderlijke setting. Met de koptelefoon kun je luisteren naar deephouse en hardstyle, echter hier draait het toch voornamelijk om ongegeneerd gek doen.

wildness1

Veiligheid is heel belangrijk!

De beveiliging en de politie waren veelvuldig aanwezig, maar geen moment storend. Wel viel op dat er overal camera’s hingen en er was een commandpost opgezet door de beveiliging. Maar als je op die manier een dusdanig prettig verlopen feest kunt organiseren, hoop ik dat meer organisatoren dit voorbeeld volgen.

Freestyle Maniacs

De koningen van freestyle hadden een hele tent om te slopen met namen als Darkraver, Ruthless, Dr. Rude en the Viper werd het publiek op keihard snoeimateriaal getrakteerd. De tent was ook vrijwel de gehele dag goed gevuld.

Jammie!

Het is gebruikelijk dat er op de grotere feesten voldoende eetmogelijkheden zijn, maar hier ging de organisatie nog even een stapje verder. Zo kon je naast de gebruikelijke pizza, tosti’s en fruit ook spareribs en andere oosterse lekkernijen opsmullen. Ook hadden ze een geweldige bar met overheerlijke Scropino’s, gewoon te lekker om te laten staan.

Deetoxicated

Voor ons staken een aantal sets er met kop en schouders boven uit. Bass Modulators draaide ongewoon rauw en ijzersterk, echt staan genieten. Ook de enige echte Queen of Raw ging vol gas. Haar eigen producties en een aantal kneiterharde tracks van haar Theracords collega’s waren briljant. Alleen heel jammer dat het helemaal misging met het geluid in de raw tent. Aan het begin stond de muziek veels te hard en kon je niet eens normaal met elkaar praten, later was het veel te zacht. Hierdoor kwam het echte sloopgeweld niet goed tot zijn recht helaas. Angerfist sloot de Superbash mainstage af, harder dan hard, echt genieten!

wildness

Er is er één jarig!

Er valt nog meer te vieren vandaag, want een van de dj’s verjaarde om middernacht. Niemand minder dan Randy Wieland, aka Ran-D, wordt onder leiding van MC Villain toegezongen door honderden fans. Buiten een van de beste dj/producers is deze man een van de meest sympathieke mensen in de business. Backstage spreek ik uitgebreid met hem over de ontwikkeling van de hardstyle en zijn opkomende projecten. Ik vraag hem wat hij vindt van Wildness. 'De setting is heel vet, zo aan het water met de zon die rustig zakt. Jammer dat het publiek iets minder toegewijd lijkt te zijn en echt alleen maar losgaat bij de hele bekende nummers, maar dat mag de pret niet drukken.' De laatste tijd is het superdruk. Hij is bijna klaar met de anthem voor Intents Festival en is verder zeer druk bezig om zijn Fantasy Island area voor te bereiden. Wat mij betreft voldoende reden voor een uitgebreid interview, hierover spoedig meer.

Wild was het zeker

Tegenwoordig moet je jezelf als organisator onderscheiden, want soms wordt je doodgegooid met feesten, velen met weinig onderscheidend vermogen. Dit feest doet dat zeker, hier kun je gewoon jezelf zijn, hier draait het niet om zien en gezien worden. Iedereen zit te chillen, genieten en doet lekker zijn ding. De eindshow was een van de vetste die ik in tijden gezien heb, mooi, goed getimed vuurwerk en goede teksten tussendoor. Echt een feest naar mijn hart. Kan nu al niet wachten op het volgende wilde avontuur!

Plus

  • Ongelooflijke beleving, achter elke deur een nieuwe verrassing
  • Zeer sterke en gevarieerde line-up
  • Uitzonderlijk veel eetopties
  • Prachtig aangekleede stages
  • Geweldige verkeersbegeleiding
  • Uitstekend prijs/kwaliteit niveau

Min

  • Afstelling van het geluid/bass in de Superbash Raw
  • Het publiek was gezellig, maar niet de echt dedicated crowd

Interview met Studio Tas

In de brandende zon hadden we een zeer openhartig interview met Rob Teitsma, eigenaar van Studio Tas, die ons verwelkomt met Flippo, zijn opblaashaai. De toon is meteen gezet en de ontvangst kenmerkt ook de visie van Studio Tas en Absolutely Fresh. Op hun feesten moet je je gewoon weer als een kind van tien jaar voelen. Zelfs als organisator word je meegesleurd in de feeststemming.

Allereerst een korte introductie van Studio Tas. Ruim twaalf jaar geleden begonnen in de regio Zwolle met onder andere Lipgloss, een vrouwvriendelijk evenement met de beste houseklanken. Vanuit de vaste thuisbasis in de Broerenkerk, groeide de onderneming en inmiddels hebben ze 58 dance-evenementen georganiseerd van de eerder genoemde Lipgloss en Gorgeous tot Fusion of Dance.

Lang en zeer vruchtbaar is samengewerkt met High Energy Events, maar helaas is besloten de samenwerking niet langer voort te zetten, omdat de visie voor de toekomst te ver uiteen lag. Dit maakte de weg vrij voor een nauwere samenwerking met Absolutely Fresh, hetgeen geleid heeft tot de ontwikkeling van dit geweldige en bijzondere feest, Wildness. De samenwerking is zeker niet eenmalig, er is zelfs een nieuwe BV opgericht.

Als ik vraag naar zijn persoonlijke hoogtepunten hoeft hij niet lang na te denken, want zonder twijfel zegt hij: 'vandaag!' Al snel wordt me duidelijk dat ik hier zit met een inspirerende man. Zijn energie, enthousiasme en passie zijn zeer aanstekelijk. Met vuur in zijn ogen vertelt hij over de totstandkoming van Wildness, een samenwerking met Absolutely Fresh, bekend van Freshtival, Unity, Fantasy Island en Hardfest. Bij dit feest draait het om de beleving en de focus ligt absoluut niet op winst maken, maar om te laten zien waar zij gezamenlijk voor staan. Meer waar voor je geld, meer beleving. 'Parkeerticket 15 euro? Misschien in het Westen, maar niet bij ons, hier 10 euro. Kluisjes normaal 7 euro, bij ons 6. Normaal bij Fusion een muntje voor 2,75, niets daarvan, bij ons 2,50. Ticket van 45 naar 42,50, early birds zelfs voor 30.Waar je vorig jaar voor toiletten moest betalen, dit jaar helemaal gratis en voor geen van de attracties betaal je. De beleving moet je krijgen en niet nog apart voor betalen.' Een geweldige benadering en in mijn ogen de enige juiste. De bezoeker staat hier centraal en zo hoort het.

Tijdens ons interview komen allerlei mensen langs om even te groeten, zo ook de ouders van Rob, wat maar des te meer aangeeft waar het hier om draait. Het gaat om het verwezenlijken van de passie, het gezellig samen zijn met vrienden en familie en helemaal jezelf kunnen zijn. Nog geen moment later valt er een korte stilte als 'Cry' van de Bingo Players gedraaid wordt op de mainstage. Paul Bäumer, lid van dit danceduo, verloor in december vorig jaar op 37-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. Stilstaan bij de vergankelijkheid van het leven is soms zo belangrijk en een van de redenen dat ik zo intens hou van deze wereld. Tijdens moeilijke momenten gaan alle fans gezamenlijk en massaal achter elkaar staan, zoals ook te zien is bij DJ Adaro.

Wat de toekomst precies brengt is nog onzeker, maar persoonlijk kijkt Rob enorm uit naar Secret Forest Festival op zaterdag 5 juli. De komst van DJ Chuckie is net bevestigd en dit is een puntje van persoonlijke trots, want deze Nederlandse houselegende treedt meer op in het buitenland, dan op Nederlandse bodem. Er zijn vier areas om iedereen te bedienen. Persoonlijk kijken wij meer naar de line-up van de twee Hard EDM stages met namen als Korsakoff, Dr. Rude, Ruthless en de Darkraver voor Freestyle/Hardcore en Digital Punk, Max Enforcer, Wasted Penguinz en een hele waardige vervanger voor Adaro. Helaas houden ze deze nog even 'secret'. Na ruim een half uur nemen we afscheid van elkaar, want ons avontuur gaat beginnen, wij gaan onze eigen Wildness creëren en beleven.

Rob, Studio Tas en Absolutely Fresh, enorm bedankt voor de enorme gastvrijheid en onvergetelijke dag!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws