Party report: Amsterdam Open Air [7 & 8 juni 2014]

Nikki Veerbeek | 10 juni 2014
party reports


amsterdam open airWat: Amsterdam Open Air
Waar: Gaasperpark, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 7 & zondag 8 juni
Line-up: Tensnake, Maribou State, Bakermat, SKIP&DIE, Dio, Cleavage, GANZ, Mike Mago, Fritz the Face, Matador, Ambivalent, Truncate, Steve Rachmad, Juan Sanchez, Joran van Pol, Ferro, The Partysquad, The Jillionaire & Walshy Fire , Major Lazer, Oliver Heldens, FeestDJRuud, Girls Love DJs, Dirtcaps
FS Green & Mc Fit, Phalerieau, Kid De Luca, Mr. Belt & Wezol, DJ Sneak, Butch, Jordan Peak, Benny Rodrigues
William Kouam Djoko, De Sluwe Vos, Ici Sans Merci, Agoria, DJ Tennis, Mind Against, Olivier Weiter, Eelke Kleijn, Miss Melera, Rene Engel, Sharam Jey, Le Youth, Friend Within, Jeff Solo, Spacegirls, Les Deuxx, Adje, Vic Crezée, SirOJ, Abstract, Drivah, Mairo Nawaz, $olo, TNO, Alain Kuipers, Serge, Tettero, Joris Zwetsloot, Julien Simmons, Diggy Doug & Cinema Royale, Meneer de Vries & Fedde, Jon Sa Trinxa, Enriques Groove, Freddy Spool, EyeCandy, Hudson Mohawke, Bonobo, Four Tet, Dekmantel Soundsystem, Job Jobse, Elias Mazian, Planetary Assault Systems, Oscar Mulero, DVS1, Sandrien, JSSL, Doka, Martin Garrix, Yellow Claw, Tchami, The Flexican & MC Sef, Girls Love DJs, Quinten 909, Weslo, Boehmer, Rico South, KiNK, Ben Pearce, Deetron, Gerd, Tom Trago, KERK!, Adana Twins, Amine Edge & DANCE, Rampa & Re.You, Tapesh, Dale Howard, Prunk, Kevin Duane, Lil Silva, Mr. Carmack, Champion, Cream ft. Kleine Viezerik, Gomes
Snelle Jelle, Mitchell Kelly, Team Oullie, Sankoffa, Urvinho & Faya, Aeroplane, RipTide, SHMLSS, Resistance Orchestra, Vriendje van Ferry, Faux Couture, Times Are Ruff, Anil Aras, Alex Salvador, Daan Groeneveld, Hellie Berry, Philou Louzolo, Jon Sa Trinxa, Frodo & his Serial Chill-dren, Odd Bod
Reporter: Cas Smit
Fotografie: Jelle Schoenmakers

Dag 1

De organisatie van Amsterdam Open Air trof het dit jaar maar weer eens met een grote hoeveelheid zonnestralen en een prima temperatuur. Ofwel een prachtig weekend voor een prachtig festival.

Zon, feest en dans

Met de zon op ons gericht verplaatsen wij ons naar het festival terrein waar de muziek al een kleine tijd op vol volume door de speakers komt. Na een soepel entree lopen we een rondje over het terrein om even te zien hoe alles er uit ziet.
Een klein probleempje op de brug waar iedereen door elkaar liep werd al snel verholpen door dranghekken in het midden te plaatsen, iets wat natuurlijk al vanaf het begin zo had moeten zijn maar ondanks dat een snel opgelost probleem. Met veel stages bracht open air veel diversiteit qua muziek naar het festival. In de Heineken starclub was het vandaag Friend Within die mijn luisterend oor had gewonnen. Een hele fijne set is dan ook wat we te horen krijgen en iedereen is aan het genieten van zijn muziek en laat de voeten spreken.

Gezellige mensen, goede muziek en een topsfeer

Het was een warme dag, een beetje bewolkt maar met genoeg zonnestralen. Dit zorgt dan ook weer voor een probleem op water gebied. Veel mensen hebben op zo’n warme dag ook behoefte aan water, hier betaal je 1,5 munt voor, wat op 4 euro neerkomt. Best prijzig voor een flesje water. Het bijvullen op de wc’s was niet toegestaan en werd nog streng gecontroleerd. Met een schuin oog kijkend naar evenementen van ID&T waar het bijvullen van water gratis is.
Dit kon overigens de pret niet drukken en je zag dan ook alleen maar vrolijke koppies over het terrein lopen. De zon brengt altijd een goed humeur met zich mee en iedereen bracht een extra beetje sfeer mee. Jammer genoeg was er niet heel veel randprogrammering aanwezig en moesten we het doen met een parade.

openair1

Hop on hop of tour

Zoals bijna altijd zie je bijna niks van wat je wil zien op een festival.Je stapt in de hop on hop of bus en neemt overal een kijkje, is het leuk dan blijf je even en anders op naar de volgende. We lopen langs de GirlsLoveDj’s stage waar Major Lazer een zooitje oude plaatjes draait. Het publiek zingt vrolijk mee en kan de wat onverwachte keuzes goed waarderen. Even bijkomen met wat eten kon je prima best op het chill eiland waar je in hangmatten of heerlijk aan het water kon zitten om nog even genieten van de ondergaande zon. Op naar de apenkooi stage waar Benny Rodrigues de boel mag afsluiten met een fijn setje.

Conclusie

Dag 1, een chille dag met mooi weer en goede muziek. Veel vrouwelijk schoon en een heerlijke sfeer. Helaas niet echt ingespeeld op het warme weer, maar dat kon de vrolijke mensen niet weerhouden om er een groot feest van te maken. Al met al een geslaagde festival dag!

Dag 2

Open air dag 2. Een schitterende dag voor het tweede deel van dit fijne festival. Met een fijne line up mogen we vandaag het festival mooi afsluiten!

Een aangename verrassing!

Met de klok op tijdloos komen we weer aan op het terrein. De eerste vraag is waar gaan we heen? The Opposites! Een prima begin van de dag voordat de heren de tent gaan afbreken staat Mitchell Kelly het publiek goed te vermaken met hele smerige tunes waar je zelf ook heel ongemakkelijk maar toch vol verbazing en geweldigheids woede van gaat kijken. Een apart gezicht dus, maar het is de harde waarheid. De tent stroomt helemaal vol met mensen die eventjes helemaal los willen gaan op de Nederlandse hiphop. Een goed geplaatste verrassings act kan je het wel noemen. De jongens breken de tent volledig af. Van stage diven tot een moshpit, alles komt voorbij. De jongens gingen hard, de jongens gingen ‘thunder’. De hardcore versie van het nummer was dan ook zeker niet overbodig.

10463007_675814842455464_27180964938708525_n

Funky in het zonnetje

Aangekomen bij Gerd die heerlijk funky staat te draaien komen de bewegingen langs die je alleen hier kan aanschouwen. Iedereen doet zijn ding en gaat los op de lekkere beats in de stralende zon. In de format tent gaan er een paar tandjes bij. De hardere klanken vliegen door de tent en een goede licht show staat voor je klaar. Het beuken kan niet uitblijven en ook hier vermaakt iedereen zich weer opperbest! Het mooie van Open Air is de diversiteit in muziek. Van deephouse naar techno en van house naar hiphop, het maakt allemaal niet uit iedereen doet zijn ding.

KINK!

Voor deze man wil ik graag een stukje apart houden. Kink! De man uit Sofia, Bulgarije. De tovenaar, het genie en een geweldenaar. Wat Kink doet kunnen niet veel dj’s, hij weet met zijn enthousiasme een geweldige vibe te creëren en doet het niet af met een muisklik. Hij tovert de meest vreemde apparaten te voorschijn en creëert daarmee zijn unieke live sound. Een dj die zijn publiek stil kan laten staan en gewoon puur kan laten genieten van wat hij op de draaitafels doet is een hele goede. Een kwestie van puur talent. Ook vandaag maakt hij alle verwachtingen waar en schotelt het publiek een geniaal stukje muziek voor. Zijn enthousiasme en zijn lach mogen niet ontbreken, niet gek als je ziet wat hij met het open air publiek doet.

Conclusie

Dag twee, een schitterende dag die op meerdere punten beter was dan dag één. Met de zon op onze bolletjes mochten we vandaag genieten van goede muziek, mooie mensen en veel gezelligheid. Een zeer geslaagd festival met een aantal puntjes van kritiek voor volgend jaar.

Plus

  • Heerlijk weer
  • Diversiteit van muziek
  • Goede ruimte om te zitten
  • Perfecte sfeer
  • Suprise act van de opposites
  • Kink
  • Ruime keuze aan eten

Min

  • Niet ingespeeld op het warme weer
  • Drukte bij de uitgang
  • Weinig randprogrammering

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws