Party report: Dance Valley [2 augustus 2014]

Rick Francissen | 4 augustus 2014
party reports

 

 

Dance ValleyWat: Dance Valley
Waar: Recreatiegebied Spaarnwoude, Velsen
Wanneer: Zaterdag 2 augustus
Line-up: 2000 and one, aeros, art of fighters live, audien, biggi, boaz van de beatz, chain reaction, chuckie, cinnaman, cristian varela, delete vs prefix & density, dyna ft gio, franky rizardo, jordy dazz, kabale und liebe, klingande, kold konexion, la fuente, markus schulz, mc da syndrome, omi, ophidian live, otto knows, outbreak, phalerieau, promo vs. N-vitral, showtek, steve lawler, teka b, the bloody beetroots live, the outside agency vs deathmachine, tnt, vato gonzalez ft mc tjen, wildstylez, zany
Reporter: Michiel
Fotografie: Dennis Beuger

 

 

'Dance Valley, we gaan jullie HE-LE-MAAL gek maken!'. Dit was wat ons van tevoren werd verteld. We waren op weg naar alweer de 20ste editie van het festival. Dance Valley streek voor het eerst neer op het bekende terrein in Spaarnwoude in 1995. Het was dus tijd voor een feestje!

Op het festival terrein stonden maar liefst negen stages waar verdeeld over de dag 80 artiesten hun beats zouden laten klinken. De mainstage droeg toepasselijk de naam The Valley. Er waren daarnaast nog stages ingericht voor hardcore, hardstyle, trance, electic, house, techno, deephouse en raw hardstyle.

Bij binnenkomst kon je direct munten kopen en lockers regelen.  Je betaalde voor 3,5 munt 9,80 euro. Frisdrank, bier, en water waren een muntje. Sterke drank twee of drie munten. De lockers waren in trek, de meeste mensen hadden zich goed voorbereid op het slechte weer en extra kleding meegenomen. Er zouden namelijk wat buien over Dance Valley trekken volgens de weerkundigen. Er was bij het aanschaffen van lockers de mogelijkheid tot het winnen van een prijs. De organisatie had zogenaamde 'Lucky Lockers' ingezet ter ere van de jubileumeditie van het festival. Dit betekende dat er in een aantal lockers prijzen verstopt lagen. Een erg leuk initiatief.

Mainstage

We begonnen bij de mainstage waar we gedurende de dag meerdere malen terug zijn gekomen om te kijken en luisteren naar onder andere dj Dirty South, Chuckie, Steve Angello en Nicky Romero. De mainstage zag er mooi uit en was voorzien van special effecten en grote led schermen.

Dance Valley

's Middags kwamen er flinke buien naar beneden en zochten veel mensen een droog plekje in een van de tenten. Dance Valley had hiervoor goede maatregelen hiervoor getroffen. Van de negen stages waren er vijf overdekt. Ook zitgedeeltes waren overdekt zodat iedereen bij regen een droog plekje kon zoeken. De regen zorgde voor ouderwetse glijpartijen en je moest ook goed uitkijken waar je liep. De organisatie had op hele gladde stukken stro gelegd, wat ongelukken moest voorkomen.

Op het terrein vond je drie plekken met toiletten. Het is toch jammer dat er op een hedendaags en zo'n groot festival nog steeds gekozen word voor Dixie-toiletten. De toiletten waren erg druk en erg vies.

Bij alle stages vond je voldoende eet- en drinkmogelijkheden. Er was zelf een sushibar waar je kon gaan zitten en van een lopende band bordjes kon pakken met diverse sushi. En er was een tent ingericht waar je waterpijp kon roken met diverse smaken.

Mystery guests

Dance ValleyOm 17.00 uur stond op de timetable van de mainstage een mystery guest op het programma. Zo nieuwsgierig als we waren konden we dit natuurlijk niet voorbij laten gaan. We werden getrakteerd op een samenstelling van verschillende dj’s zoals Ferry Corsten, dj Remy, Michel de Hey, dj Jean, Robin 'Jaydee' Albers, Gregor Salto, JP, Tom Harding en Wildstylez. Zij lieten een mix van muziek horen die door de jaren heen werden gedraaid op Dance Valley. Erg leuk om al die dj’s samen te zien draaien.

Bij het bezoeken van diverse tenten merkte je dat deze erg dicht op elkaar stonden. In de tenten hoorde je vaak muziek wat uit een andere tent kwam. Het leek hierdoor vaak alsof de dj in de tent waar je op dat moment in stond niet synchroon draaide, maar dit kwam doordat je de muziek door elkaar hoorde.

Om 18.05 uur stonden de The Bloody Beetroots op de Mainstage en deze act leek het publiek niet erg te boeien, het was er dan ook niet erg druk. De set had meer iets weg van een hardrock act, met maskers en veel geschreeuw door de microfoon.

Dj Chuckie

Als we een show moeten kiezen die echt rockte op de mainstage was het toch wel dj Chuckie. Om 19.00 uur stroomde de mainstage vol om op 19:15 uur de aankondiging van dj Chuckie te horen. Wat een set draait die man! Hij bouwde ieder nummer op om vervolgens met een snoeiharde climax te komen. Heel de mainstage ging los. Zijn show werd bijgestaan door lichteffecten, confetti en CO2-kanonnen.

Nicky Romero mocht Dance Valley afsluiten op mainstage en deed dit in stijl. Ook zijn show werd opgeleukt met vuurwerk, confetti en CO2 effecten. Erg mooi ook, dat tijdens zijn set werd stil gestaan bij de vliegramp van vlucht MH17.

Dance_Valley_1

Alles was aanwezig, regen, zon, gezellige mensen, mooie stages, vuurwerk en meer, Dance Valley kan met recht zeggen dat ze hun 20ste verjaardag goed hebben gevierd. Tot volgend jaar!

Dance Valley special

Wil je weten wat je hebt gemist? Check onze Dance Valley-special met daarin Q&A's, interviews en allerlei Dance Valley-wetenswaardigheden.

Plus

  • Veel diversiteit in muziek op de diverse stages
  • Gave mystery guests

Min

  • Smerige Dixie-toiletten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws