Party report: Lakeside Festival [30 augustus 2014]

Rick Francissen | 3 september 2014
party reports


lakesideWat: Lakeside Festival
Waar: Alphen aan den Rijn
Wanneer: Zaterdag 30 augustus
Line-up: Moguai, Jay Hardway, Julian Jordan, Jordy Dazz, Vato Gonzalez, MC Tjen, TV Noise, The Partysquad, GirlsLoveDJs, Michell Niemeyer, Delivio Reavon, Aaron Gill, Bibossa, Dublanc, MC Ambush, MC Roga, Brennan Hearth, Crypsis, Radical Redemption, The Darkraver, Proto Bytez, Denza, Block & Decay, Deazel, MC Isee, MC Democian, Billy The Kit, DJ Dyna, Jayh Jawson, Ibranovski, Badd Dimes, Team Rush Hour, Fabrie & Paolo Converse, Los Magnificios, MC Caza
Reporter: Nina van Zelst
Fotografie: Lakeside

Voor de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken is het een bekend begrip: Lakeside. Het was weer tijd voor het grootste outdoor dance-event in Zuid-Holland, deze keer de Summer Edition.

Simpele stages

Net als de Spring Edition werd Lakeside gehouden op het evenemententerrein Hoorn-West, een klein terrein met drie verschillende stages: de Mainstage met edm-muziek, de Dopenez stage 'Where House Meets Urban' en de WER1 hardstyle stage in een tent.

De Mainstage bestond uit drie cirkels met de DJ booth in de middelste cirkel. Naast de buitenste cirkels waren twee schermen geplaatst waarop de Mainstage live te zien was, dit was een erg leuke toevoeging aan de wat simpelere stage.

De Dopenez en WER1 stages waren beiden ook vrij simpel. De Dopenez stage was een DJ booth met 'Dopenez' erboven afgebeeld en foto’s van artiesten aan de zijkant, en de WER1 stage was een DJ booth waar 'WER1' op afgebeeld was.

Lakeside

WER1

Lakeside festival had deze Summer Edition een nieuwe toevoeging: de WER1 hardstyle stage. Voor ons als hardstyle liefhebbers was dit natuurlijk de 'place to be' met wereldberoemde DJ's als Brennan Heart, Crypsis en Radical Redemption. De tent was dan ook erg populair en al vanaf het middaguur gevuld. Een groot deel van de festivalgangers was ook speciaal voor deze nieuwe stage gekomen. Een erg goede beslissing van de organisatie!

Party!

Het festival begon om een uur. De festivalgangers waren echter nog niet echt aanwezig. Ook gingen er vrij weinig mensen los en was het meer een kwestie van een beetje praatjes maken met elkaar. Naarmate het later werd stroomden de mensen langzaam binnen, net als de alcohol en werd het allemaal wat gezelliger.

Om vier uur was het tijd voor Brennan Heart die tot half zes een heerlijke set draaide in de WER1 stage. We hadden natuurlijk ook niet anders verwacht van deze hardstyle legende. De sfeer was gezet en het was tijd voor Protobytez. Hoewel het publiek wel los ging, viel de set tegen. Een huwelijksaanzoek tijdens deze set was wel erg leuk en verrassend.

De artiest na Protobytez, Deazel, heeft mij ook erg verrast. Een voor mij nog onbekende DJ draaide een heerlijke set; goeie remixes en leuke meezingers als o.a. ‚snelkookpan’. Helaas was het geluid wat minder en kon je de MC niet verstaan; je kon zien dat hij wat riep maar meer was het ook niet. Op de andere stages was het ondertussen ook los gekomen, de avonduren van Lakeside waren erg populair. Ibranovski draaide op de Dopenez stage een lekkere energieke set en deze energie was ook terug te zien in het publiek. Wanneer er ook nog confetti afgeschoten werd, zorgde dit wederom voor een heerlijk moment. Rond half acht kwam het zonnetje ook nog door, een optimaal festival gevoel dus.

Om acht uur was het op de WER1 stage tijd voor een anderhalf uur durende set door 'the Main MF' Crypsis, gevolgd door een even lange set van Radical Redemption. Beide draaiden raw met wat mooie hardcore plaatjes tussendoor, ideaal! Ook de lichtshow durende deze sets was erg mooi om te zien.

Ondertussen ging het los op de mainstage tijdens The Partysquad. Iedereen sprong en zong mee en ook hier waren er een aantal lichten. Het laatste uur draaiden Girls love DJ’s, The Darkraver en Billy the Kit tot tien voor twaalf, waarna iedereen naar de mainstage kwam voor de eindshow met vuurwerk tot twaalf uur.

Ninja Challenge en kermis

Naast de stages waren er nog andere activiteiten. In het midden van het terrein was de 'Ninja Challenge' geplaatst. Dit was een parcours met verschillende obstakels en wanneer je dit kon afleggen zonder te vallen kreeg je festivalmuntjes als prijs. Erg amuserend om naar te kijken, vooral omdat (bijna) niemand dit succesvol kon.

Ook was er een kermis attractie neergezet, deze werd echter niet veel bezocht en zat veel vaker leeg dan vol. Naast deze attractie was een klein tentje neergezet met zitzakken voor degenen die even wilden uitrusten of van de zon wilden genieten.

Organisatie

Lakeside kostte €25,- per kaartje en €35,- bij deurverkoop, vergeleken met andere festivals erg goedkoop dus. Voor €75,- kon je een VIP kaartje kopen, waarmee je jezelf onbeperkt op het VIP dek naast de Mainstage kon vermaken.

De organisatie had zich goed voorbereid qua pendelbussen: deze reden vanaf het centraal station Alphen en waren vrij goedkoop met €5,- voor een retourkaartje. Op deze kaartjes stonden ook de tijden van de treinen die je na het festival kon nemen.

De muntjes op het festival waren in tegenstelling tot de pendelbussen erg prijzig met €2,80 per stuk. Water, fris en bier was te halen voor 1 munt, Redbull en wijn voor 1,5 en sterke drank voor 2,5. Op het gebied van eten was er genoeg keuze, pizza, loempia, patat, hamburgers en verschillende broodjes waren aanwezig. Onbeperkt naar het toilet met een plaspartout kostte 1 munt.

Ook was er een kleine merchandise aanwezig waar je o.a. Lakeside brillen kon kopen voor 4 munten. De werknemers waren over het algemeen klantvriendelijk, wel waren mijn bestellingen vaker fout gegaan.

Deze editie van Lakeside wordt gezien als een overgangsjaar, de minimum leeftijd is nu definitief van 16+ naar 18+ gegaan, vooral omdat de 18+ alcohol bandjes niet het gewenste effect heeft.

Conclusie

Een goedkoop en een gezellig dagje uit is hoe ik Lakeside zou omschrijven. Dat dit echter het grootste outdoor dance-event van Zuid-Holland is zou je niet zeggen, ik hoorde vaak 'zoveel stelt het niet voor' van de festivalgangers. Dit neemt niet weg dat iedereen het erg gezellig vond en je jezelf goed kon vermaken. Ook de organisatie heeft een goede prestatie geleverd.

Plus

  • Korte/geen rij bij de toiletten
  • Goeie sets
  • Goedkope kaartjes
  • Goede beveiliging

Min

  • Geluid
  • Simpele stages
  • Erg rustig
  • Lange rij muntverkoop

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws