Party Report: Legendz David Guetta [18 oktober 2014]

Joni Hendrix | 23 oktober 2014
party reports


Wat: Legendz David Guettadavid guetta
Waar: Palais 12, Brussel
Wanneer: zaterdag 18 oktober
Line-up: David Guetta, Yves V, Mr. Magnetik, Loulou Players en Ice Kream
Reporter: Daniëlle Sienema

Terwijl de nieuwe nummer 1 dj van de wereld in Amsterdam wordt onthuld sta ik in Palais 12 te Brussel. Wie mij bij Amsterdam Dance Event weg heeft kunnen lokken? Voormalig nr. 1 dj David Guetta! De klok slaat 00.00 uur en 18.000 man staat klaar om de Franse house dj op het podium te verwelkomen. Om 01.30 uur is er echter nog geen spoor van onze held te bekennen. Ik dacht dat ik laat was!

Zoeken zonder borden

Het concert begint al om 20.00 uur. Wetende dat David Guetta pas later op de avond zal draaien, wil ik er graag om 22.00 uur zijn, maar ik faal miserabel. Rondom Brussel zijn totaal geen borden te bekennen! Het is zoeken naar Palais 12 en een parkeerplek. Uiteindelijk kan ik mijn auto op een parkeerterrein nabij de locatie kwijt voor 5 euro. Time to party!

Wachten

Eenmaal binnen blijkt dat ik weinig heb gemist. Het concept van Legendz is dat een legendarische headliner wordt gekoppeld aan minder bekende namen. Op deze manier kan het grote publiek nieuwe genres ontdekken. Een tof idee, maar stijlen, zoals Mr. Magnetik’s electro house lijken een brug te ver voor Guetta’s fans. Naarmate de avond vordert wordt het publiek steeds ongeduldiger: boe geroep, thumbs down en gefluit volgen. Een jonge fan zit met zijn hoofd in zijn handen op de grond. Ondertussen staan we met z'n allen voor een supervette stage, maar hier wordt 6 uur lang niets mee gedaan. Onbegrijpelijk!

EN LOS!

Om 02.00 uur is het eindelijk zo ver: David Guetta is here! Guetta knalt er in met nieuwe hits ‘Dangerous’ en ‘Lovers on the sun’. Ook oude favorieten, zoals ‘The world is mine’ en ‘Love is gone’ komen voorbij. Er is geen mc bij Legendz aanwezig, maar die heeft de Fransoos ook niet nodig. Hij gebruikt nummers met teksten, zoals ‘1,2,3 jump’ en ‘Let me see your fucking hands’.

Het gigantische podium dat zich urenlang in duisternis hulde is ook plotsklaps wakker. Mijn ogen zijn amper bestand tegen zoveel visueel geweld! Confetti, rook en vuurwerk schieten de lucht in terwijl Guetta de zaal gek maakt met de grootste hits van deze zomer. Nummers van Martin Garrix, Bassjackers, Afrojack en Calvin Harris worden afgewisseld met eigen werk. Eigenlijk maakt het niet uit wat David Guetta draait, zolang het maar bekend is. Een breakdown met ‘Wonderwall’ van Oasis en Brussel zingt luidkeels mee!

Dansen maakt dorstig

Voor 10 euro koop je tien dranktickets in Palais 12. Bierdrinkers kunnen voor drie tickets een Maes, of voor vier tickets een Desperados bestellen. Dat is weer eens wat anders dan Heineken of Jupiler! Qua fris is de keuze beperkt. Na twaalven was er alleen nog cola en water verkrijgbaar. De verse Belgische wafels maken echter veel goed. De geur alleen al… yummy! Voor 4 euro wordt je wafel compleet bedolven onder slagroom, chocolade saus en fruit. Wie liever een hotdog eet is maar 2 euro kwijt. Palais 12 is trouwens vergelijkbaar met de Ziggodome, maar dan zonder de tribunes en toch nog groter!

All in all

Achteraf heb ik gemengde gevoelens over Legendz. Ja, David Guetta’s set en show waren fantastisch, maar de rest van de avond viel wat tegen. Het programma matchte gewoon niet. Ook organisatorisch waren er wat problemen. Veel drank was op en VIP’s liepen met drankflessen de zaal in. Bezoekers hoefden zich niet te identificeren en werden niet gefouilleerd. Kids dansten met ons mee tot diep in de nacht. Kan dat allemaal zomaar? Ietwat vreemd, maar dat doet verder niet af aan deze toch geweldige avond!

Pluspunten

Weergaloze show tijdens David Guetta’s set
Voordelig eten
Heerlijke Belgische wafels
Goedkoop (of zelfs gratis!) parkeren
Photobooths in de hal

Minpunten

Weinig tot geen show voor David Guetta’s set
Veel reclame overal
Voorprogramma kon de zaal niet bekoren
David Guetta liet lang op zich wachten
Veel drankjes waren halverwege de avond al op

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws