Party report: 538 Jingleball Winterfestival [vrijdag 19 december 2014]

Lucas Boon | 22 december 2014
party reports


Wat: 538 Jingleball Winterfestival
Waar:
Ziggo Dome
Wanneer: vrijdag 19 december 2014
Naam reporter: Daniëlle Sienema
Line-up: Mike Mago, Franky Rizardo, FeestDJRuud, Sunnery James & Ryan Marciano, Martin Garrix, Tiësto, Bingo Players en Brennan Heart

In het weekend voor kerst komen duizenden feestgangers traditiegetrouw samen in de Ziggo Dome. Het is weer tijd voor 538’s Jingleball! De derde editie van het winterfestival is groter en beter met twee avonden feest. Ik ga meteen los op de vrijdag!

Kerstsfeer

De Ziggo Dome is door Radio 538 omgetoverd tot een ijspaleis. Het podium lijkt te zijn opgebouwd uit ijsblokken en er hangen ijspegels aan de randen van de tribunes. Op de tribunes zijn twee gigantische, doorzichtige kerstballen geplaatst waarin danseressen met sneeuw spelen. Ook de bezoekers zijn in de kerstsfeer en sommigen hebben zich uitbundig verkleed. Met slingers en lampjes zijn het net wandelende kerstbomen, fantastisch! Het is jammer dat niet meer mensen de ‘Wild Side of X-mas’ dresscode hebben gevolgd, want het voegt echt iets toe.

Fissa, fissa, fissa!

Ondertussen begint het Jingleball relaxed met Mike Mago en Franky Rizardo. De timetable is niet vooraf bekend gemaakt, maar om 00:00 uur lijkt er een grand opening op de planning te staan. FeestDJRuud neemt plaats achter de decks en in plaats van ‘kerstmis’ is het ‘kermis’. In dertig minuten gaan we van hakken tot hossen, naar twerken en weer terug. De lichten knallen aan, er vliegen slingers door de lucht en ik spot rendier ballonnen. Het is een hysterisch gekkenhuis en iedereen gaat los. Muzikaal gezien is het geen hoogstandje, maar FeestDJRuud krijgt de zaal wel mee.

House Hits

Met Sunnery James & Ryan Marciano kan het publiek weer even op adem komen. De mannen draaien een funky house set met creatieve mixen. Het 538 publiek hoort het liefst hits, dus nummers als ‘C.U.B.A.’ van Calvin Harris doen het goed. Opvolger Martin Garrix trekt deze lijn moeiteloos verder en de zaal wordt gek. Alleen met zijn eigen werk kan de jonge dj al bijna 45 minuten vullen. Hij draait onder andere ‘Tremor’, ‘Virus’, ‘Turn up the speakers’ en natuurlijk mag ook ‘Animals’ niet ontbreken.

Tiësto

Na Martin Garrix is het de beurt aan Tiësto. Zijn optreden is bij voorbaat bijzonder, want de dj is maar weinig in Nederland. Er lopen fans in het publiek met Tiësto shirts en ik vraag me af welke Tiësto zij verwachten. De moderne Tiësto draait house muziek en maakt remixes van ‘All of me’ en ‘Drunk in love’. In zijn set hoor je ook updates van Alice Deejay en Robin S, en nieuwe hits zoals ‘Wasted’, ‘Red lights’ en ‘Echoes’. De Ziggo Dome reageert helaas wat lauwtjes. De zaal leeft weer op wanneer Martin Garrix het podium betreedt voor een back2back set met Tiësto. Deze speciale set start met ‘Lethal Industry’ en daar zaten we allemaal op te wachten. Een classic, just for old times sake. Dankjewel Tiësto!

De Beuk Er In!

De back2back set was uniek en misschien wel de tofste van de avond. Volg dat maar eens op, Bingo Players! Deze act draait een wat hardere house set ter voorbereiding op Brennan Heart. Tegen het einde van zijn set begint de zaal echter wat leeg te lopen. Zou het bedtijd zijn of houdt niet iedereen van hardstyle? Om kwart over vier gooien we met de echte feestbeesten nog even de beuk er in. Brennan Heart’s ‘F.I.F.O.’ lijkt nu extra toepasselijk en we zingen gezamenlijk: ‘You either fit in, or fuck off!’. We gaan keihard door totdat het is afgelopen!

All In All

De eerste avond van het 538 Jingleball was niet uitverkocht, maar de Ziggo Dome stond wel goed vol. Vooral de back2back set van Martin Garrix en Tiësto was memorabel en als je er over nadenkt krijg je veel waar voor je geld bij dit feest. Twee dj’s uit de DJ Mag top 5 samen op het podium, waar zie je dat nog meer voor 35 euro?  Niet op de zaterdag van het Jingleball, want daar staat weer een hele andere line-up. Volgend jaar passe-partouts en beide avonden er heen? Dat lijkt mij een mooi kerstcadeau voor volgend jaar!

 

Plus

  • Tickets kostten maar 23 tot 35 euro
  • Enige optreden van Tiësto in Nederland dit jaar
  • Bonus back2back set van Martin Garrix & Tiësto
  • Top voorzieningen (eten, drinken, kluisjes etc.)
  • Overgebleven muntjes terug kunnen verkopen

Min

  • Timetable pas in de Ziggo Dome bekend
  • Dresscode niet door iedereen omarmd
  • Biertje van 0,33 liter vrij duur (halve liter wel aantrekkelijk geprijsd)


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws