Party report: X-Qlusive Frontliner [24 januari 2015]

Rick Francissen | 30 januari 2015
party reports


FrontlinerWat: X-Qlusive Frontliner
Waar: Heineken Music Hall, Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 24 januari
Line-up: Frontliner, B-Front, Coone, Geck-O, John Harris, Max Enforcer, Wasted Penguinz, Zatox, DV8, Deetox, Dillytek, Festuca, Nexone
Reporter: Wouter de Vink

Met zijn eigen label en unieke sound bewijst Frontliner zich al jaren als pionier in de hardstyle-scene. Niet voor niets zette Q-dance deze man in de spotlight gedurende deze avond. Een avond waarop hij, samen met een door hem zelf samengestelde line-up, het publiek trakteerde op meeslepende melodieën door de avond heen. Voeg daar nog vele verrassingen en een dikke stage aan toe, stop het in de Heineken Music Hall en je krijgt X-Qlusive Frontliner als resultaat.

Al weken keken we uit naar deze avond. Ook Frontliner zelf was druk bezig in aanloop naar zijn eigen event. Naast de voorbereiding maakte deze producer het anthem van het feest, radioshows en nog veel meer om zijn X-Qlusive net dat beetje extra te geven.

https://www.youtube.com/8PaXnn1bVIo

De locatie

We hebben het al vaak over onze liefde voor de Heineken Music Hall gehad. Over waarom dit één van onze favoriete party locaties is en dat dit podium alles in huis heeft voor een goed feestje (net als op bijvoorbeeld Carnival of Doom en Hard Dance Event Live). Qua setting ontbrak er dus niets vanavond! Achterin de zaal stond een imposant stukje werk, wat het decor van de stage vormde. Drie hoge constructies van staal die volhingen met lasers, lichten en discoballen.

Raining  Melodies

Geck-O luidde de avond in en mocht, zoals ze dat zo mooi zeggen, het binnenstromende publiek opwarmen. De zaal stroomde langzaam vol (het was nogal druk bij de garderobe) en langzaamaan naderde het moment dat de man van de avond plaats zou nemen achter de draaitafels.

Klokslag middernacht begon Frontliner met draaien, waarbij hij zou worden bijgestaan door vrienden en collega’s. Hij begon met een solo waarin veel gebeurde. Het publiek dat massaal ‘Symbols’ meezong onder begeleiding van de violiste. Zangeres Katt Niall ‘Indestructable’ kwam ook nog zingen en het talent Nexone dat nog even een paar plaatjes kwam draaien.

Frontliner and the gang

Het Australische duo Dillytek nam het vervolgens over. We kenden deze jongens alleen van naam en waren dus erg benieuwd naar wat zij voor ons in huis hadden. In dit half uur werden we omver geblazen door een geweldige set van deze dj’s. Het publiek deed massaal mee en Frontliner keek vanaf de achterkant van de stage tevreden toe. Hierna verwelkomde hij Max Enforcer. Ze openden met één van de betere platen van de laatste jaren: ‘Lost in Paradise’. Niet alleen de collabs tussen de twee kwamen voorbij, maar ook de klassieker ‘FTS’.

https://www.youtube.com/gM9AKGEk2ck

Tijd voor de tweede zanger van de avond: John Harris. We kennen hem natuurlijk van ‘Halos’ en deze lieten hij en Frontliner dan ook horen. Wat kan die man zingen! Maar nog belangrijker, de sfeer bleef ontzettend feestelijk. Dit gevoel wisten Wasted Penguinz in hun set vast te houden. Ondanks dat zij ‘FTS’ voor de tweede keer draaiden en de muziek een keer stil lieten vallen, kregen ze wel de hele Heineken Music Hall op de hurken met een mega sitdown en je kon duidelijk zien dat Frontliner van zijn avond genoot. Al met al een geslaagde set dus. Coone was de volgende die Frontliner zou bijstaan en in dit uur kwamen de nodige hitjes voorbij (‘Swoosh Fever’ deed het heel erg goed bij het publiek).

Tijd voor wat harders

Er waren nog maar twee uren te gaan en dus mocht het wel een tandje harder. Dit begreep Zatox maar al te goed en hij schotelde de mensen in Amsterdam harde, lompe kicks voor. Wil je weten wat wij hiermee bedoelen? Luister dan eens naar ‘Natural Born Raver’, dan is de boodschap wel duidelijk.

Naast alle activiteiten in de Blackbox, was er ook genoeg te doen in de Beatbox. Hier stonden vooral de talenten en minder bekende dj’s. Wij waren wel benieuwd naar Deetox, aangezien het de laatste tijd erg goed gaat met deze dame, dus hier gingen we dan ook een kijkje nemen. De zaal was duidelijk minder groots aangekleed dan de Blackbox. Het was een kleine stage en de verlichting liet nogal te wensen over. Toch wist mevrouw Deetox het publiek goed te entertainen met een harde set zoals we dat van haar gewend zijn.

Terug naar de Blackbox. Frontliner ging hier namelijk zijn avond afsluiten samen met compaan B-Front. De twee werken vaak samen en vormen ook de formatie B-Frontliner, die over twee weken te bewonderen is tijdens Hard Bass. Vanavond kregen we hier een voorproefje van en die was echt ‘Magic’.

Conclusie

Dat niemand anders dan Frontliner zijn eigen X-Qlusive verdiende is niet meer dan logisch. Hij trok hiervoor van alles uit de kast en dit alles maakte het een intiem, maar toch ook groots feest. Dit was ook de bevestiging dat we nog zoveel meer van deze artiest kunnen verwachten, hij is echt een geweldenaar in zijn soort. Een geslaagde avond dus, waar de support-dj’s ook een belangrijke bijdage in hadden. Frontliner: Keep It Up!

Plus

  • De sets van de artiesten. De euforie in de melodieën was de hele avond te voelen.
  • Deze avond onderstreept nogmaals hoe geweldig de Heineken Music Hall is.
  • De vele verrassingen die Frontliner voor ons in petto had. De ene na de andere surprise guest trad op.

Min

  • Op de snelwegen werd zout gestrooid tegen de gladheid. Dit hadden ze ook wel mogen doen op de vloeren, het blijft een probleem in de HMH.
  • Beperkte aankleding van de Beatbox.
  • Beperkt aantal kluisjes.
  • Lange wachtrij bij de garderobe. Maar deze was wel gratis, dus hier mag niet over geklaagd worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws