Party report: Losjes [zaterdag 31 januari 2015]

Eveline Meijer | 3 februari 2015
party reports


LosjesWat: Losjes
Waar: Verkadefabriek, Den Bosch
Wanneer: Zaterdag 31 januari 2015
Line-up: Jeremy Juno, Losjes Soundsystem, Cleavage
Reporter: Lobke Ruijs
Fotografie: Losjes

Losjes, wat begon als een initiatief van twee vrienden die een feestje wilden organiseren voor hun vrienden, is vandaag de dag uitgegroeid tot een begrip in Den Bosch. Voor de zevende keer op rij verkopen ze hun zaal uit tijdens de voorverkoop en hebben ze weer een lekkere headliner op het programma staan.

Losjes Soundsystem

Albert-Jan Buitendijk en Robert Hoskam, de twee initiatiefnemers en tevens de mannen achter Losjes Soundsystem hadden er ook deze avond weer zin in. De heren zijn heel duidelijk in hun verhaal: Losjes is een statement. Ze draaien wat ze leuk vinden, willen vooral focussen op een goede sfeer en houden niet van die commerciële hitjes knallen. Ze beseffen maar al te goed dat ze hiermee wel een risico hebben genomen doelgroeptechnisch gezien, maar nu zijn ze alleen maar trotser op dit besluit. Ze hebben hiermee wel nieuwe muziek naar Den Bosch gebracht en inmiddels een echte trouwe fanbase opgebouwd.

Bij binnenkomst wordt de zaal al lekker opgewarmd. De zaal staat niet propvol, waardoor er veel ruimte is om te dansen, maar het anderzijds ook wat kaal voelt. De aankleding is sober maar gepast. Met de lichten wordt de sfeer gecreëerd en aan de zijkant van de zaal wordt ‘Losjes’ pontificaal geprojecteerd. Na een tijdje dansen is het wel duidelijk dat de opwarmer voor deze avond niet echt een opbouwende set aan het draaien is. Er zitten wat kleine climaxen in, maar echt naar een hoogtepunt wordt er niet gewerkt. Jammer, want het publiek lijkt een beetje te blijven hangen.

Cleavage

LosjesRond half twee geeft Losjes Soundsystem de decks over aan Cleavage. Onder luid applaus wordt hij hartelijk verwelkomd. Ondanks dat dit zijn derde show voor deze avond was, was het energie niveau bij deze man nog altijd hoog. Het publiek kwam helemaal los en het feit dat er zoveel ruimte was, was vanaf dat moment alleen maar super fijn. Nummer als ‘My Body’, ‘Need Someone’ en ‘Grace’ sloegen in als een bom, stilstaan was geen optie meer. Gelukkig had Cleavage zelf ook nog geen zin om te stoppen nadat hij twee uur had gedraaid. Met volledige goedkeuring van de organisatie ging het feest in de VerkadeFabriek gewoon nog een dik kwartier extra door.

Conclusie

De avonden van Losjes zijn zonder twijfel een aanrader. Het statement is duidelijk, de sfeer is gemoedelijk, de locatie is ideaal en de muziek is goed. Nieuwe plannen liggen al op de plank, maar Losjes heeft ons gelukkig kunnen verzekeren dat ze met deze formule sowieso nog wel eventjes doorgaan!

Plus

  • Leuke sfeer
  • Goede headliner
  • Genoeg ruimte om te dansen
  • Wel gewaardeerde toegift

Min

  • Wat eentonige muzikale opbouw
  • Zaal leek op het eerste oog wat leeg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws