Party blog: Loveland Weekender [vrijdag 20 t/m zondag 22 maart 2015]

Eveline Meijer | 26 maart 2015
party reports


Wat: Loveland Weekender
Waar: Center Parcs Het Meerdal, America
Wanneer: vrijdag 20 t/m zondag 22 maart 2015
Line-up: Anja Schneider, Antal RH, Arjuna Schik, Boris Werner, De Sluwe Vos, Deetron, Detroit Swindle, Dimitri Amsterdam, Dominik Eulberg, EINMUSIK, Elias Mazian, Ferro, Gabriel Ananda, Jon Gaiser, H.O.S.H., Harvey McKay, KAAP, Karotte, KERK!, Laurent Garnier, Makcim, Mathias Kaden, Mees Dierdorp, Melon, Motor City Drum Ensemble, Nuno Dos Santos, Rod Malmok, San Proper, Sébastien Léger, Speedy J, Terry Francis, Thyladomid, Vince Watson
Naam reporter: Sebastian S

Afgelopen weekend reisde Clublife Magazine naar het pittoreske Limburg voor de Loveland Weekender in Center Parcs Eemhof in Zweewolde. Het concept is simpel: een heel weekend lang werd een rustig familiepark omgebouwd tot een speelplaats voor volwassenen. Het festivalgevoel werd gecreëerd door middel van een buitenstage, meerdere binnenstages en een zwembad waar poolparties gehouden zijn. Wanneer het officiële ten einde kwam, ging het feest gewoon door in de vele bungalows. Kortom, er was 24/7 iets te beleven.

Relaxte sfeer

Meteen bij aankomst werd duidelijk dat er geen gezinnetjes met kleine kinderen dit weekend het park onveilig zouden maken. Er hing een ontzettend relaxte sfeer en de muziek van de poolparty pompte door het hele park. Onderweg naar onze bungalow kwamen we een mix van types tegen die je normaal alleen op een festival spot; van studenten in onesies, hipster meisjes in hot pants tot oude rave-liefhebbers. Veel tijd voor uitpakken was er niet, want uit het niets reed een elektrisch treintje met een dj langs ons huisje. Zonder enige twijfel sprongen wij erin en het feest kon beginnen.

De eerste avond

Het treintje reed de hele avond rondjes door het park en iedereen kon erin en eruit springen wanneer het moment daar was. Na paar rondjes was het tijd om van de heerlijke line-up te gaan genieten. In Amazone stond Mathias Kaden achter de draaitafels. Kaden kreeg het publiek goed mee met zijn set, er werd volop gedanst. De stage zelf was al een traktatie op zich. De combinatie met de lichten, rook en goede beats bracht het geheel naar een hoger niveau. Na Mathias Kaden was het tijd voor Harvey McKey om het stokje over te nemen. Persoonlijk vonden wij dat een van de betere acts van de Weekender. McKey bruiste van energie. Hij sprong en danste volop achter zijn decks. Enthousiasme die je tegenwoordig nog zelden ziet bij grote namen. Hij wist het publiek helemaal mee te krijgen en iedereen danste alsof er geen morgen zou zijn.

https://www.youtube.com/CGc6__lNqTg

Na regen komt zonneschijn

Na onze roes uitgeslapen te hebben, waren we klaar voor een nieuwe partydag. Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind en begon de dag nat. Maar na de regen komt de zonneschijn en zo ook op Loveland Weekender en wel precies op tijd voor Karotte. Ondanks het slechte weer stond er veel volk bij deze techno veteraan. En een regenboog boven de dj maakte het feest compleet. Al met al heeft hij een goede set neergezet in aanloop naar Gaiser. Hij was een van de weinige dj’s die tijdens het weekend live draaide. De Duitser bracht up-tempo muzikale techno ten gehore. Het publiek ontplofte bijna van de energie. Helaas koelde het ook snel af en werd het tijd om naar binnen te gaan.

In Amazone draaide Kaap. Dit redelijk onbekende dj-duo had een fijne deephouse set die het publiek ontzettend kon waarderen. Wat mij betreft hebben de jongens van Kaap een gouden toekomst voor de boeg. De grootste teleurstelling van de avond was Deetron, die leek niet te weten waarmee bij bezig was. De set was onsamenhangend en moeilijk te volgen. Gelukkig hebben Einmusik en Arjuna Schicks die bij ander stage na elkaar draaiden deze misser goed gemaakt. Na de afsluiter van Arjuna vonden we het welletjes geweest en gingen we ons bedje in. We moesten nog een dag.

Hoogtepunten op de laatste dag

Op de laatste dag besloten we om eens het zwembad uit te testen. Terwijl de dj’s van het Dyinamic-label hardere deephouse ten gehore bracht, konden de bezoekers in heerlijke baden en jacuzzi’s vertoeven. Ook werd er gretig gebruik gemaakt van de glij- en wildwaterbanen. Wat ons betreft moeten er vaker zulke poolparties georganiseerd worden.

https://www.youtube.com/iDCysyiHjAA

 

Een gemiste kans voor Loveland is het feit dat er geen alcohol geschonken werd in het zwembad, maar enkel en alleen alcoholvrij bier en fris. Het zwemmen had onze kater goed gedaan en konden we de laatste nacht weer aan. En wat een nacht was het! Toen ik een berichtje kreeg dat niemand minder dan Arjuna Schiks een klein intiem optreden in het treintje weggeeft was het voor ons duidelijk waar me moesten zijn. Persoonlijk vond ik dat het hoogtepunt van het weekend. Na paar rondjes met Arjuna gereden te hebben was het tijd om de optreden van de techno legende Laurent Garnier bij te wonen. Hoewel het publiek al drie volle dagen op had zitten, wist de Fransman de laatste beetjes energie uit te mensen te persen met een fantastische set. Toen de laatste noten uit de boxen klonken, heerste een gevoel van ongeloof dat het weekend bijna voorbij was.

Loveland Weekender was een drie-dagen-durende-roller Coster die ik voor geen goud had willen missen. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Plus

  • Bungelow park
  • Poolparties
  • Eigen eten en drinken meenemen

Min

  • Ouder publiek
  • Tien uur ’s ochtends huisje opleveren
  • Hoge prijs

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws