Party blog: Kingshouse Festival [maandag 27 april 2015]

Rick Francissen | 29 april 2015
party reports


Kingshouse FestivalWat: Kingshouse Festival
Waar: Jaarbeursplein, Utrecht
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: W&W, Sunnery James & Ryan Marciano, Oliver Heldens, Ummet Ozcan, Quintino, Jay Hardway, Pep & Rash, Lucas & Steve, Dirtcaps, Dyna, Lady Bee, DJ Irwan, Onderkoffer, Johhny 500, Gio Brown, George Felix, MC Iceman, MC Darkside
Reporter: Shirley van der Bilt

Nederland kleurde afgelopen maandag weer massaal oranje. Willempie was jarig en dat werd dit jaar in nieuwe stijl gevierd. En sinds Willem koning is lijken de ‘Koningsfestivals’ als paddenstoelen uit de grond te schieten. In bijna elke grote stad is er wel een festival te vinden. Utrecht kon daar niet bij achterblijven dus kon je terecht bij de Jaarbeurs voor een koninklijk feestje.

Locatie

De Jaarbeurs, midden in Utrecht, is makkelijk bereikbaar. Vaker worden hier dancefeesten georganiseerd. XSENSE, die we onder meer kennen van World of Pleasure, heeft ervoor gekozen Kingshouse hier te laten plaatsvinden. De locatie biedt veel ruimte waardoor de entree, kluisjes en muntverkoop ruim kon worden opgezet. Ook voor de eetgelegenheden was een ruim stuk (binnen) opgezet. Met een uitverkochte eerste editie was dit handig gedaan.

Het regende zonnestralen…

We hadden er een hard hoofd in, het weer zag er tot zondag niet al te best uit voor Koningsdag. Kinghouse heeft hierom ook ervoor gekozen de Mainstage binnen te plaatsen en de Hipsterstage buiten. Gelukkig voor het feestende volk regende het zonnestralen, maar dit kwam dit festival helaas niet ten goede. De grote zaal waar de mainstage zich bevond was bijna de gehele dag dan ook rustig. Daarnaast was het er erg donker en het publiek koos er duidelijk voor om bij de Hipsterstage te staan waar je uit de wind in van het zonnetje kon genieten.

Lekker socializen

Doordat het weer ons goed wist te verrassen was het dan ook gezellig druk bij de Hipsterstage. Het publiek wat voornamelijk uit Utrecht en omstreken kwam leek zich prima te vermaken. Toch was ook te merken dat een groot deel van het publiek eigenlijk was gekomen voor de dj’s op de mainstage, maar toch voor een drankje in de zon kozen. Er werd bij de Hipsterstage dan ook meer gesocialized dan lekker gefeest. Alleen Lady Bee wist het publiek wat los te krijgen.

kingshousefestival

Mainstage

Ondanks dat de mainstage zich binnen bevond heeft de organisatie er alles aan gedaan om het toch aantrekkelijk te maken om binnen te staan. Een goede lasershow, een mooi decor en showeffecten zoals vuur- en confettikanonnen. Wat ons betreft had de muziek, en met name de bass, wel harder gekund. Een aantal dj’s wisten gedurende de dag toch een aardig deel van de zaal te vullen, waaronder Quintino en Jay Hardway die beiden een lekkere set draaide. Dat het tegen acht uur buiten fris begon te worden buiten was duidelijk te merken want de zaal begon steeds voller te lopen. Ook wij lieten de Hipsterstage na Dyna voor wat het was en hebben de rest van de avond genoten van de mainstage.

Prijzen

Met zoveel festivals tegelijk op een dag als deze hoefde je voor de entree van Kingshouse geen volle mep te betalen zoals bij menig ander festival. Een ticket kostte je €19,50 (excl. servicekosten). Met een ruim assortiment aan drank- en eetgelegenheden was er ook voor ieder wat wils. Voor tien euro  kreeg je 3,5 munten. Met één munt had je een biertje, fris of zelfs een Radler. Een wijntje of een Jillz 1,5 en overige mixdrankjes kostten drie munten. Ook kon er een ijsje, lekker broodje, wok en natuurlijk een vette hap worden genuttigd. De prijzen van het eten vielen ons ook erg mee!

Conclusie

Het is lastig te zeggen of dit festival nou goed is geslaagd is of niet. Vanwege de weersvoorspellingen die er waren was het binnenplaatsen van de mainstage een logische en goede keuze, maar is dit achteraf gezien door het verassende mooie weer wel een ‘bummer’. Iets waar de organisatie niets en ook niet meer aan kon doen. Persoonlijk vind ik de muziek van de Hipsterstage veel van hetzelfde worden waardoor ik me niet kon vermaken als dat ik bij de mainstage wel had kunnen doen. Echter is het binnen staan, terwijl buiten de zon volop schijnt en de mogelijkheid hier in te staan, voor je gevoel zonde. Het contrast van buiten naar binnen was door de pikdonkere zaal deze dag nou eenmaal iets te groot. Echter kwamen hierdoor wel de showelementen zoals de lasers tot zijn recht.

We namen een groot gedeelte van de dag de muziek van Hipsterstage voor lief, want dat was ook heus wel leuk  en gingen, net zoals de rest,  lekker socializen in de zon met hier en daar een dansje. Al met al was het een prima en goed georganiseerd feestje en we hebben ons vermaakt. We vergeten dan ook niet dat als het had geregend hier een heel ander party blog had gestaan. Ons rest dan ook alleen nog maar te zeggen dat we hopen dat het weer ons volgend jaar ruim van tevoren goed gezind is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws