Party blog: Kingsland Festival [maandag 27 april 2015]

Eline de Korte | 19 mei 2015
party reports

 

 

Kingsland Festival
Waar: Amsterdam RAI
Wanneer: maandag 27 april 2015
Line up: Dubvision, Dannic, Fedde Le Grand, Blasterjaxx, Hardwell, Martin Garrix, Showtek, Headhunterz, Zawdi MC, Julian Calor, Quintino, Bassjackers Firebeatz,  Ummet Ozcan, Laidback Luke, Sem Vox & GLOWINTHEDARK, Sander van Doorn, Oliver Dollar, Mr. Belt & Wezol, Oliver Heldens, Fox Stevenson, Siroj, Vic Crezée, DJ Q, FS Green & MC Fit, Full Crate, DJ Sliink, Cho (live), The Flexican & MC Sef
Naam blogger: Eline de Korte

 

 

Op maandag 27 april vierden wij de verjaardag van Willem Alexander, Koningsdag 2015! We mochten de sfeer proeven bij het grootste oranje festival van Nederland: Kingsland. Dit jaar werd het festival gehouden op twee locaties: Amsterdam en Den Bosch. De festivals waren beide he-le-maal uitverkocht.

Oranje vierdaagse

Vanaf station Amsterdam Zuid liep een hele horde oranje gekleurde mensen richting Amsterdam RAI. Het hield maar niet op, het leek wel een oranje vierdaagse. Los van het feit dat de opkomst erg groot was, hoefde je nergens lang te wachten. De rijen bij de ingang liepen lekker door en binnen no time waren we binnen.

Ook het scoren van een locker was binnen een paar minuten gepiept. Dit jaar waren er nieuwe lockers met een pincode systeem zodat je geen borg meer hoeft te betalen voor de sleutel. Toen we aankwamen bij de muntenverkoop was het erg druk, maar een half uur later was er geen rij meer.

Koninklijke line-up

Niet zo gek waarom allebei de festivals snel waren uitverkocht. Een prachtige line-up waar andere festivalgangers nog wel eens jaloers op zouden kunnen zijn. De grote namen zoals Fedde Le Grand, Blasterjaxx maar ook de nummer 1 dj Hardwell draaiden de bekende nummers. Ook ging iedereen los op de nieuwe releases van Martin Garrix.Super enthousiast door het lekkere weer, liepen we als eerst af op de mainstage. Een groot kasteel als decor met diverse beeldschermen, inspelend op de muziek. Dit jaar draaiden de headlines op dit podium. Vooraan was het erg druk, je stond dicht op elkaar en er was dus niet veel plek om te dansen. Achteraan had je lekker de ruimte en kon je de mainstage nog goed zien.

Voor ieder wat wils

Bij de Kingstage draaiden ook veel bekende dj’s waaronder Bassjackers, Quintino en Sem Vox. Op de Yours Truly stage steelden The Flexican en Sef de show. Er was ook een binnenzaal open, genaamd: Heldeep. Lekkere deephouse klonk door de speakers, in de zaal showden veel mensen hun dansmoves. Ik vond de set van Mr. Belt en Wezol heerlijk! Bij deze stages was het wel wat rustiger. Handig voor de mensen die graag even wat adem wilden happen van de mainstage.

Eten en drinken

Vorig jaar was de drank snel op en moest je super lang wachten voordat je aan de beurt was. Dit jaar was het veel beter geregeld! Je kon makkelijk een drankje halen en je was meestal gelijk aan de beurt. Er was genoeg keuze. Ook qua eten was er veel variatie (in de vette hap). Pasta, pizza of patat. Maar je kon ook een lekker broodje shoarma of beenham halen.
De prijs van eten en drinken vond ik meevallen. Een muntje kostte €3,30,- en 7 muntjes €19,90,-. Daarnaast was frisdrank, bier en water 1 muntje. Jillz en wijn waren 1,5 munt. Sterke drank en het eten kostten 2 munten. Een toiletbezoek was gratis.

Conclusie

Ik vond het een geweldige Koningsdag! Veel kwaliteit voor een lage prijs. Kingsland heeft zichzelf dit jaar overtroffen. De rijen waren minder lang en alles was duidelijk aangegeven. Het enige minpunt was dat het maar tot 20:00 uur duurde. Voor de rest een geweldige line-up en een goede sfeer. Wij hebben genoten!

 

Plus

 

  • Je kon vooraf tickets bestellen met een locker of munten.
  • De rijen waren kort, verbeterpunt vergeleken met vorig jaar.
  • In tegenstelling tot vorig jaar, genoeg drank.
  • Verschillende stages, waaronder een zaal binnen (handig met slecht weer)
  • Goeie line-up

Min

  • Bij de mainstage was het erg druk
  • Het festival duurde maar tot 20:00 uur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws