Party blog: Freshtival [Zondag 24 mei 2015]

Eveline Meijer | 27 mei 2015
party reports


Party: Freshtival
Datum: 24 mei 2015
Locatie: Recreatiepark Het Rutbeek, Enschede
Line-up: NERVO, Sander van Doorn, Bingo Players, Galantis, Sander Kleinenberg, Chocolate Puma, East & Young, Rene Amesz, MC Stretch, Wildstylez, B-Front, Ran-D, Psyko Punkz, Code Black, Audiofreq, E-Force, Chain Reaction, Wasted Penguinz, Luna, Dymonic, MC Villain, The Bloody Beetroots, La Fuente, The Flexican & MC Sef, Tony Junior, Wiwek, GirlsLoveDJs, TWRK, Electrick Heroes, MC Marboo, Typhoon, Frans Bauer, Mr. Polska, FeestDJRuud, Mike Mago, Kees van Hondt, Barend en Wijnand, Cosmin TRG, Alexander Kowalski, ROD, Sandrien, Dekmantel Soundsystem, Bas Amro & Tsepo, Dirtcaps, Dio, The Million Plan, Willie Wartaal, David Ghetto, Robba Rovega, Dirrty Berry, J-Flava, MC Sherlock, William Kouam Djoko, Samuel Deep, Elias Mazian, L'Atelier, Vriendje van Ferry, Eslaub.
Reporter: Robin van der Kooi

Een zestig meter hoge draaimolen, grote beroemde artiesten, early bird kaarten die in een recordtijd uitverkocht waren en meer dan tienduizend agenda aanmeldingen op Facebook. Dit alles typeert Freshtival 2015! Van een kleine lokale speler uit Enschede, uitgegroeid tot een volwassen evenement die zijn weerga niet kent. Bij binnenkomst moest ik meteen denken aan 7th Sunday, mini Tomorrowland en Wish Outdoor. Nu wil ik nog net niet zeggen dat Freshtival op gelijke hoogte staat met deze ‘grootheden’ maar de potentie is er absoluut! Superlatieven schieten tekort om dit evenement te omschrijven, maar dat de editie van 2015 geweldig was staat als een paal boven water.

Zonovergoten en stijlvol

Na een flinke rit van 1,5 uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. Een bosrijke omgeving die aangevuld werd met een groot meer waarop diverse watersport activiteiten plaatsvonden. Enigszins verbaasd bereikten we de locatie, want met de weersvoorspellingen in Nederland moet je het altijd maar ervaren wat er uit de lucht valt. Dit keer waren de weergoden ons zeer gunstig gezind en werden we getrakteerd op een diverse hoeveelheid zonnestralen. Ik schat dat het in de zon een graadje of 25 geweest is. Een snelle blik over het terrein leerde ons dat de Absolutely Fresh organisatie er echt werk van gemaakt had. Mooie aangeklede area’s en decors, diverse entertainers en uitgedoste groeperingen, originele chill plekken in de vorm van mega strandstoelen en picknick tafels en natuurlijk een mooie bosrijke omgeving in combinatie met een groot meer. Alles wees erop dat Freshtival de vorige edities zou gaan overtreffen, het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien, waren de dj’s zelf! Voordat er überhaupt iemand hieraan zou twijfelen, het antwoord is: NEE!

https://www.youtube.com/65qsB_0uhc8

Zeven area’s met meer dan 75 dj’s

Werkelijk voor iedere muziekliefhebber was er wat te beleven. Of beter gezegd, te vergeven. Van hardstyle, edm house en Nederlandstalig tot aan reggaeton of bubbling. We begonnen de dag bij de mainstage waar Rene Amesz voor zo’n vijftig man zijn geluid ten gehore bracht. We werden getrakteerd op lekkere chill house met enkele herkenbare platen die we dagelijks op de radio horen. Een lekkere warming up en vanaf de vip area genoten we van zon, drankjes en een dj die nog harder uit zijn dak ging dan de gemiddelde bezoeker. Na zo’n dertig minuten besloten we richting de Superbash tent te gaan waar dj Luna een classic setje zou draaien. Maar liefst 2,5 uur mocht hij zijn ‘zijn ding’ doen, want Audiofreq was om duistere redenen afwezig en Wildstylez, zou pas rond 17:00 uur zijn opwachting maken. Luna weet het publiek altijd op te warmen voor een mooie festivaldag. Een mix van zowel oudere tracks als wat recente, zorgde voor een lekker sfeertje waarbij de drukte in de Superbash zou toenemen. Tracks als ‘Overload’ en ‘Break Down Low’ (wat je niet direct van Luna zou verwachten) konden we tot ons nemen. Na zijn set besloten we een hele andere area te bezichtigen en vanaf het gras konden we een verrassend leuk setje meepikken.

Girls Love DJ’s

Of de titel klopt, daar twijfelt daar niemand aan maar of de muziek in deze area zou toeslaan? Eerlijk gezegd wel een beetje. Het tegendeel bleek het geval te zijn want in de Rebellenclub, zoals deze area genoemd werd, ging het flink los. Na een afwachtend begin, vulde deze area zich langzaam tot een gezellige drukte. Met naast deze area een mooi ingerichte chillzone, konden bezoekers natuurlijk extra makkelijk een kijkje nemen. Hier werden vooral veel geremixte tracks van wereldsterren gedraaid. Gooi daar een vleugje bubbling en reggaeton doorheen en je hebt leuke gekke tracks waarbij je flink los kunt gaan. Tel daarbij op het mooie fijne lekkere zonnetje en je bent zo een uur verder. Want eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je je op deze muziek best goed kunt vermaken!

En weer terug naar de Superbash

Na dit dolle uurtje gingen we weer terug naar, los van de mainstage, de uitverkochte Superbash tent. Inmiddels was het er flink druk en kon je eigenlijk alleen nog maar buiten de tent een goede hap zuurstof nemen. Op dat moment draaiden Wildstylez zijn laatste tracks en voor zover we hebben kunnen beoordelen was dit een gezellige leuke set waar wat teasers van zijn aankomende nieuwe album gepresenteerd werden. Een leuke bijkomstigheid was dat hij voor de komende zomer niet heel zwaar geboekt is in de festivalagenda, dus is het altijd leuk om wat nieuwe tunes voorbij horen te komen van een dj die je niet elke week hoort of ziet. Well done! Hierna konden we genieten van pure melodie die door de ‘dronken pinguins’ gepresenteerd zou worden. Voor de leek, de Wasted Penguins natuurlijk! Een setje zoals de meesten wel verwacht hadden: blij, melodie en vrolijk. Niets mis mee, maar omdat we eigenlijk niet anders verwacht hadden ook vrij standaard.

De Grote Coen & Sander-show

Voor de afwisseling brachten we ook een bezoekje aan deze toch wel bijzondere area. Waar je deze twee radiomakers normaal ‘op de radio’ zou verwachten, hadden zij een eigen tent tot hun beschikking waar artiesten zoals Frans Bauer, Typhoon en Mr. Polska optraden. Bizar gezellig en vooral erg grappig. Leuk voor de afwisseling maar om er de hele dag te staan zagen wij dan ook weer niet zitten. We vervolgden onze weg naar wat ‘kontje-schudden muziek’ in de vorm van dj Elias Mazian. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van deze man gehoord heb, maar leuk was het wel! Voor de gemiddelde dance-liefhebber wellicht iets te ritmisch maar vooral erg vermakelijk. Na een half uurtje vonden we dit wel prima en besloten we te genieten van Galantis en E-Force.

Nervo & Galantis

Nagenoeg de halve wereld is inmiddels bekend met deze twee grootheden. Galantis staat misschien iets minder op het netvlies maar zijn track ‘Runaway’ scoort momenteel in alle hitlijsten. Ook op Freshtival konden we genieten van dit mooie nummer en samen met een mooie lasershow waren we getuige van een heerlijke sfeer op de mainstage. Het was nog steeds heerlijk weer en het festival kon maar niet lang genoeg doorgaan. Het was natuurlijk enorm druk en als je een mooi plekje wilde bemachtigen dan moest je je aardig naar voren wringen. Dit lukte en daardoor konden we deze grootheid in wording van dichtbij meekrijgen. Na zijn set was het de beurt aan de twee dj girls in de vorm van Nervo. Ook zij wisten het publiek te trakteren op een mooie gevarieerde set. Tussendoor konden we nog de knallende beats van E-Force en Chain Reaction meepikken. Vooral E-Force had het ‘open de bass-knopje’ aardig gevonden en daardoor was de sfeer in de Superbash enorm vet! Helaas was daar alweer het laatste half uur aangebroken en deze sloten we in style af bij B-Front vs Ran-D. Een gigantische knalset met heerlijke duistere melodieën zorgde voor een zeer geslaagde dag die veel te snel voorbij ging! Hulde aan de organisatie en hulde aan alle bezoekers die gezorgd hebben voor een onvergetelijke editie van Freshtival, een festival met enorm veel potentie tot een absoluut A festival!

Plus

  • Mooie aangeklede area’s
  • Zeer gevarieerd programma
  • Mooie zonovergoten locatie!

Min

  • (Te) lange wachtrijen bij muntjesapparaat(PIN)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws