Party blog: Lakedance [zaterdag 13 juni]

Peter Güldenpfennig | 15 juni 2015
party reports


Wat: Lakedance
Waar: Aquabest, Best
Wanneer: Zaterdag 13 juni
Line-up: 

Main Stage: Willem At Work, Sam Feldt, Made in June, Stadiumx, Sick Individuals, Otto Knows, Blasterjaxx, MC Mitch Crown
Defected: Andy Daniell, Copyright, Sonny Fodera, Sam Divine, The Shapeshifters, Chocolate Puma, Shovell
Kletskoek: Jaimer Vincentie, De Hofnar, Claptone, Arjuna Schiks, Nakadia, Egbert
Mensroom: Bram Sanders, Recs, Glenn, KruH, Kevin Khan
Winter Park: Tiago Marques, Gerrit, Sylvie Thijs, Dave Roelvink, Jordy & Gerrit, Puinhoop Kollektiv
Reporter: Etiènne Slijpen

Nu het festivalseizoen is losgebarsten werkt het weer eindelijk ook mee. Met een strakke heldere blauwe lucht, een fel zonnetje en een temperatuur van om en nabij de 26 graden kan het niet misgaan. Alle ingrediënten voor een topdag zijn aanwezig. Met de Zweedse superster Otto Knows, ons eigen dj-duo Blasterjaxx en rising star Sam Feldt achter de decks aan het water van recreatiepark Aquabest creëert Lakedance het ultieme zomergevoel dat dit jaar als thema Live Your Bucket List draagt.

Stages en line-up

Het festival beschikt over vijf stages: Mainstage, Defected, Kletskoek, Mensroom en dit jaar voor het eerst een heuze Winter Park stage waar onder andere Dave Roelvink stond geprogrammeerd. Voor elke bezoeker wel een muziekstijl om heerlijk op te dansen en te genieten van het mooie weer op hun vrije zaterdag.

Live Your Bucket List

Het thema van Lakedance dit jaar is Live Your Bucket List. Als voorbereiding op het festival had ik mijn eigen Bucket List qua line-up neergezet. Sam Feldt, Made in June, Sonny Fodera, Sam Divine, Claptone, The Shapeshifters, Otto Knows, Blasterjaxx, Chocolate Puma en Egbert live. Teveel om allemaal te bezoeken maar we gingen ervoor en zijn er in geslaagd om van alle artiesten iets mee te pakken. Het thema kwam verder terug in een aantal attracties die je zeker één keer gedaan moet hebben in je leven zoals bijvoorbeeld een bungeejump!

Zomerse sfeer

Al vrij vroeg op de dag is het druk langs het water. Een rondje langs de stages leert ons dat Lakedance dit jaar echt uitpakt. De mainstage bestaat dit jaar helaas maar uit een 180 gradendansvloer waar we vorig jaar een heuze 360 graden stage hadden en is opgebouwd uit zomerse kleuren en elementen maar iets herkenbaars zag ik er niet in.

Vanuit de mainstage komen we bij het in het bos verstopte Kletskoek dat we bij binnenkomst volledig over het hoofd hebben gezien. De locatie en de stage passen perfect bij de muziekstijl, techno, en we merken dat het hier erg goed vertoeven is. In de schaduw van het bos zoeken wij dan ook even verkoeling en zien we hoe de bezoekers genieten van de muziek. Een underground sfeertje dat past bij de muziekstijl en de omgeving.

We dwarrelen een beetje over het terrein en komen uit aan het water bij Mensroom en Winterpark. Op een ponton in het water (Mensroom) horen we deephouse en is het naar onze mening vooral een kwestie van zien en gezien worden. Voor de deep- en techhouse verplaatsen we ons zo dadelijk wel naar de Defected stage waar zo bleek later een vele betere en gezelligere sfeer hing dan op het ponton.

Bij Defected genieten we van de deep- en techhouse van Sandy Rivera. Al rond de middag gaan alle mensen heerlijk los en genieten intens bij ieder nummer dat wordt ingezet. Na Sandy Rivera is het tijd voor Sam Divine. Die blonde goedlachse dame zet een ongelofelijk set neer waarin veel eigen remixes en platen te horen zijn. De muziek en de half open tent waardoor we toch wat meekrijgen van het stralende zonnetje geven je dat ultieme Ibiza-gevoel.

Blasterjaxx & Chocolate Puma

Als afsluiter van de dag staan op de twee grootste stages, Mainstage en Defected, twee grote namen: Blasterjaxx en Chocolate Puma. Twee Nederlandse acts die zowel in Nederland als ver daar buiten furore maken met ieder hun eigen sound. We starten met de afsluiting van deze dag bij Defected, waar Chocolate Puma zichzelf laat zien. Bij iedere eigen productie met de typische sound met drums en die nieuwe stijl 'future house' komt er een ongelooflijke reactie van het publiek. Telkens weer komt er een kreet van verlichting uit de bezoekers, ze gaan helemaal uit hun dak.

Voor de sfeer wilde ik best in de Defected-tent mijn dag afsluiten, maar als festivalganger en reporter kun je de eindshow op de mainstage natuurlijk niet missen. Op naar de main dus! Hier krijg ik hetzelfde gevoel als ik bij Defected kreeg. Ook hier gaan de mensen helemaal los als Blasterjaxx de juiste vocals afwisselt met pompende EDM-beats. Het is vooral stampen en springen geblazen op de plaatjes van Blasterjaxx. Vooral The Hum valt goed bij het publiek. Iedere man slaat op de deuntjes van de muziek vrolijk op zijn borst zoals we dat kennen van de film The Wolf of Wallstreet, het ultieme gevoel van vrijheid.

De eindshow was er een van grote klasse. Geen licht vuurwerk maar een grote vuurwerkshow die zorgde voor een spetterend einde.

Afterparty’s

Voor de bezoekers die er om 23:00 uur nog niet genoeg van hadden waren er in en rondom Eindhoven diverse afterparty’s te vinden. Ensuite in de Oude Rechtbank (centrum Eindhoven) en de officiële afterparty in Beachclub Sunrise op loopafstand van het festivalterrein. Wij besloten om nog even een paar uurtjes door te gaan in de beachclub. Bij binnenkomst is het nog vrij rustig en draait Miss Bont Beats een lekkere set met deep- en futurehouse. Ze warmt perfect op voor Bougenvilla en naarmate de avond vordert stroomt de beachclub vol. Naast de dansvloer binnen kon men buiten ook even rustig bijkomen op een van de ligbedjes of op het terras. Maar niet de stoelen en bedjes waren in trek vanavond maar de tafels. Zo nu en dan had de beveiliging de grootste moeite om de enthousiaste feestgangers van de tafels te halen. Wanneer Bougenvilla zijn setje afrondde besloten we om huiswaarts te keren. Lekker een stukje fietsen want zo hoort dat op Lakedance!

Tickets

De kaartjes voor Lakedance 2015 waren dit jaar niet vooraf uitverkocht. De Laatste 250 tickets werden aan de deur verkocht. Meestal vindt er bij festivals een early bird-verkoop plaats, zo ook bij Lakedance. Vroege vogels kregen een gratis zonnebril bij binnenkomst op het festival terrein. De reguliere tickets konden worden aangeschaft voor 39,50 euro per stuk en mocht je niet genoeg hebben aan één keer Lakedance, dan kon je kiezen voor een combiticket (60 euro) waarmee je ook toegang krijgt voor de 2e editie van Lakedance 2015, op  8 augustus.

Eten en Drinken

Op het festivalterrein betaalde je met munten. Deze munten konden worden aangeschaft voor 2,70 euro per stuk. Bier en fris kostte 1 muntje en Redbull 1,5. Op het terrein kon daarnaast gevarieerd gegeten worden. Natuurlijk patat, hamburgers en belegde broodjes, maar ook een authentiek Brabants worstenbroodje.

Conclusie

De sfeer op Lakedance was geweldig. De stages erg mooi en voorzien van de nodige effecten én een puike eindshow, die overliep van het vuurwerk. Waar de meeste eindshows mij altijd een traantje laten wegpinken deed deze dat echter niet. De muzikale keuze van de eindshow was vooral gericht op losgaan in plaats van de juiste vocals die emotionele gevoelens oproepen. Maar al met al hebben de bezoekers een topdag beleeft en zullen ze vast terugkeren in augustus voor de tweede editie van Lakedance 2015.

Plus

  • Heerlijk zomers sfeertje
  • Enorm goede sfeer
  • Gaaf thema
  • Leuke afterparty's

Min

  • Mainstage geen 360 graden stage helaas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws