Party blog: Awakenings Festival 2015 [zaterdag 27 juni] (day 1)

Lucas Boon | 30 juni 2015
party reports


Party: Awakenings Festival 2015 (day 1)
Wanneer: zaterdag 27 juni 2015
Waar: Spaarnwoude
Line-up: Adam Beyer, Chris Liebing, Sven Väth, Richie Hawtin, Joseph Capriati, Len Faki, Pan-Pot, Nina Kraviz en meer
Naam blogger: Lucas Boon
Fotograaf: Ron de Vos

Awakenings heeft aan vrijwel alles gedacht om het de bezoeker naar de zin te maken, maar er zijn twee punten waarin Awakefest boven de rest uitstijgt: line-up en organisatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meemaken

Om te beginnen met de line-up: waar dj’s op Awakefest geprogrammeerd staan om 13:00 uur, staan ze op een ander festival als afsluiter en dat zegt al genoeg: alle grote namen uit de internationale techno-scene staan in het weekend van 27 en 28 juni in Spaarnwoude.

Daarnaast is duidelijk te merken: de dj’s zelf kijken er naar uit om op Awakenings te mogen draaien: ze zien het als een eer en doen hun stinkende best om er wat van te maken. Even een uurtje plaatsjes draaien, cashen en dan weer naar huis is er echt niet bij.

Backstage houdt ‘de scene’ zich op waar het een gezellige mengelmoes is van promotors, organisatoren, dj’s en journalisten. Verscheidene dj’s hebben wij gesproken die de volgende dag pas geprogrammeerd stonden. Maar Awakefest, daar wil je gewoon zoveel mogelijk van meemaken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verwend

De bezoeker van Awakenings is verwend. Als bij binnenkomst om 15:00 uur Joris Voorn, Ben Klock en Cari Lekebusch & Joel Mull tegelijkertijd staan te draaien, dan wordt het moeilijk keuzes maken. We kiezen voor eerstgenoemde. Al was het alleen al om het feit dat het heuveltje helemaal achteraan Area V een feilloos uitzicht biedt op al het vrolijke feestgedruis. En met de melodieuze beats van de heer Voorn op de achtergrond en het zonnetje pal in het gezicht is dat bepaald geen straf.

Om 16:30 uur houden Secret Cinema & Egbert zich op in Area Z. Waar het charismatische duo voorgaande jaren in de buitenlucht draaide, staat het dit jaar in een tent. Maar wie enigszins bekend is met de b2b-sessies van de Rotterdammers weet dat hun beats hier ook prima thuishoren. Want stevig, dat is het, ook al moet de avond nog beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ietwat gedesillisioneerd lopen we dan ook weer tegen zessen naar buiten: strakblauwe lucht, nog een hele avond voor de boeg. Inmiddels is veteraan Sven Väth begonnen aan zijn set en die valt wederom niet tegen. Mooi ook hoe ‘papa Väth’ staat te dansen en te doen achter de draaitafels, hij maakt er een waar feestje van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijd om een kijkje te nemen bij rots in de branding Speedy J (heeft hij überhaubt ooit een editie van Awakefest gemist?). Speedy staat in de indrukwekkende Y-tent en we kunnen ons er ook weinig bij voorstellen dat Jochem Paap in een ‘open area’ zou draaien. Zijn stijl is donker, grimmig – gas erop, dus. Dit is de plek waar het losgaat, stil staan is geen optie, ook achterin niet.

Wanneer de avond valt, worden we echt op de proef gesteld: Joseph Capriati, Adam Beyer of The Advent? Dan maar voor mister Drumcode in Area W. Ons oordeel is eigenlijk hetzelfde als dat bij Sven Väth: stevig en solide, precies wat je mag verwachten van een naam als Beyer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om 21:00 uur staat Chris Liebing de Y-tent af te breken en zijn set zou ik willen omschrijven als: hard, hard en nog eens hard - Liebing’s stijl neigt naar het zogenaamde ‘schranz’. Dat is lekker als je al je energie er voor de laatste keer nog eens uit wil rammen, maar als je op zoek bent naar iets verfijndere techno (en dat zijn we), moet je het toch zoeken in area X, waar Nina Kraviz de eer heeft om af te sluiten. Een genot om naar te kijken overigens, het plezier en de concentratie spatten er van af. Mooi!

Conclusie

Awakefest (sinds 1997) is door de wol geverfd. Naast de ijzersterke line-up verdient de organisatie een compliment. Geen ellenlange rijen voor de entree, binnen minder dan een minuut bestel je je biertje, het terrein is overzichtelijk ingericht en de bewegwijzering is prima geregeld. Daarnaast fijn: geen poespas en weinig tierelantijnen. Gewoon heel veel vette muziek en alles daaromheen is strak geregeld.

Foto 27-06-15 18 24 07

Tel daar het lekkere weer bij op en je hebt een editie waarbij het moeilijk zoeken is naar minpunten. En dat is me dus ook niet gelukt. Tot volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws