Party blog: VOLTT [zaterdag 29 augustus 2015]

Mark Hofman | 1 september 2015
party reports


Party: VOLTT LOVES SUMMER FESTIVAL 2015 – 10 YEAR ANNIVERSARY
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Datum: Zaterdag 29-08-2015
Line-up: Bart Skils, Isoléé live, Leon Vynehall, Ryan Elliot, Recondite live, Loco Dice, Adam Beyer,  Florinsz Janvier, Patrice Baumel, Robag Wruhme, DJ Tennis, Raresh, Mathias Kaden live, Mind Against, Mano Le Tough, Doka, Anton Pieëte, Cinnaman, Boddika, Scuba, Truncate, Dj Hyperactive, Alan Fitzpatrick, Mark Broom, James Ruskin, Jorn Liefdeshuis, Melon, Zombies in Miami live, The Field live, Frank & Tony, Axel Boman, Roman Flügel, DJ Koze, Jan van Kampen, Abdulla Rashim, Bambounou, Steve O’sullivan live, Tin Man live, Mosca, Funkineven, Objekt, Frodo and his Serial Children, Casper Tielrooij, D. & Lena Liza live, Maxi Mill live, Awanto3 live, Margaret Dygas, San Proper.
Reporter: Timos Krabben

Traditiegetrouw stond het laatste weekend van augustus op de NDSM-werf in Amsterdam geheel in het teken van house en techno. Voor velen is dit jaarlijks dé afsluiter van het festivalseizoen geworden. Voltt heeft zich de afgelopen jaren bewezen in festivalland, een organisatie die we in één adem kunnen noemen met bijvoorbeeld Dekmantel of Awakenings. Voltt staat garant voor kwaliteit en is niet in een hokje te plaatsen. Waar het op Voltt om draait is pure kunst en dat al ruim 10 jaar lang, dit weekend werd er flink uitgepakt om het tienjarig jubileum te vieren!

Bart Skils

Wie Voltt zegt, denkt natuurlijk meteen aan Bart Skils. Hij was het die ooit begon met het geven van legendarische feesten onder de naam Voltt. Vandaag de dag wordt hij nog steeds gezien als het meesterbrein. Dat één van Nederlands meest gerespecteerde techno dj’s het festival opent zegt eigenlijk al genoeg over de rest van de line-up. Zowel dj’s als het publiek weten het beide, dit is één van die feesten waar je het allemaal voor doet, hier wil je zijn. Voltt daar wil je bij horen.

Bron:Vice

Voltt en de NDSM

Puur en rauw zal Voltt altijd blijven. Een beter huwelijk is bijna niet voor te stellen. Voltt hoort bij de NDSM, het industriële hart van Amsterdam. Een plek die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de absolute hotspots in de stad. Als het regent kan het er akelig koud en kil zijn, maar met het zonnetje erbij kun je als liefhebber je geen betere plek bedenken om te feesten. En goed weer, dat was het zeker gisteren. Na een week vol regen, was het ineens weer volop zomer. In de middag was het zomers genieten, ’s avonds leende het industriële karakter zich perfect voor een stevig portie techno.

Een dag vol hoogtepunten

Een hoogtepunt van de dag is moeilijk te benoemen, we kunnen namelijk spreken van een verzameling aan hoogtepunten. Wel was er iets wat leek op een gezamenlijk geluksmoment, wat begon toen 17:00 uur Recondite aantrad op de mainstage om daar zijn liveset ten gehore te brengen. Een Berlijns sprookje in Amsterdam waarin diepe warme techno centraal stond. De laatste plaat op de mainstage dit jaar was voor Adam Beyer, hij sloot Voltt 2015 af. De drumcode labelbaas wist met zijn sound het publiek volledig voor zich te winnen. Maar eerlijk is eerlijk, we zouden Voltt te kort doen als we alleen zouden spreken over hetgeen wat er op de mainstage gebeurde. Want zoals gezegd het was een dag vol hoogtepunten. Gelijktijdig met Adam Beyer stonden namelijk Mano Le Tough, San Proper, Dj Koze, Objekt en Mark Broom samen met James Ruskin de andere stages af te sluiten. Allen deden wat er van hen verwacht werd, Voltt maken tot één van de absolute hoogtepunten die de zomer te bieden heeft. Het is bijna niet voor te stellen dat iemand die weekend rondliep op de NDSM-werf volgend jaar niet weer van de partij is.

pleinvreesheroes4-1200x800

 Bron: Festivals Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws