ADE Party blog: We Are The Future [zondag 18 oktober 2015]

Lucas Boon | 20 oktober 2015
party reports


Party: We Are The Future
Waar: (Heineken) Music Hall
Wanneer: zondag 18 oktober
Line-up: Blasterjaxx, Headhunterz, Quintino, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano en meer
Kosten: Regular: €32,50
Naam blogger: Kimiko Bohle

Toen ik in de perskamer stond had ik een mooi uitzicht over de hal van de HMH, het leek redelijk drukjes. Ik vond het grappig om te zien hoe het Heineken logo was afgeplakt op de glazen deuren. Uiteraard werd er ook geen alcohol geschonken, dit was immers het enige festival tijdens dit ADE waar alleen feestgangers onder de achttien jaar werden toegelaten. Er waren We are the Future shirts en caps te krijgen, en hier en daar stonden grote schermen waar je met je vrienden foto’s voor kon maken. Wat ik ook erg leuk vond was het gedeelte waar je je ultieme party look kon laten op schilderen, dan kreeg je met neon verf de mooiste figuurtjes op je gezicht getekend.

Mainstage

De artiesten die in deze staal stonden waren de reden dat ik toch een bezoekje wilde wagen aan dit festival. Het was een line-up waar sommige 18+ evenementen jaloers op zouden zijn. Iemand waar ik in het bijzonder erg van onder de indruk was is Timmy Trumpet. Zijn intro vond ik al geweldig. Gewoon het hele pakket van live trompet spelen, house beats en zijn enthousiasme hebben toch een hele goede indruk op mij achter gelaten. Dit concept met een trompet is erg origineel, dus ik vond het zeer verfrissend. Een hoogtepunt van de avond in deze zaal vond ik de zee van lichtgevende sticks die tijdens het optreden van de Blasterjaxx de zaal in werden gegooid. Het was een mooi gezicht om een zee van gekleurde lichtjes op de maat van de muziek te zien bewegen. Enig minpuntje was dan wel dat veel kinderen het een prima gelegenheid vonden om te gaan zwaardvechten en ondanks de waarschuwingen de sticks toch op het podium bleven gooien.

Eclectic Area

Persoonlijk zou ik niet heel lang in deze area blijven hangen, maar wat was het bommetje vol zeg! Het was niet een mega grote ruimte, maar hij stond dan ook helemaal gevuld. Er werd hier veel gedanst door groepjes meiden vooral. Er werd heel veel gegild zodra de dj’s op de draaitafel stonden te dansen. De sfeer zat er bij de jeugd heel goed in. Ik moet wel zeggen dat het me heel erg deed denken aan mijn schoolfeestjes op de middelbare school

Meet & Greet Area

Dit was een area die een extra tintje gaf aan het festival. Ik zou hopen dat de volwassen festivals ook allemaal de gelegenheid gaven om met jouw favoriete artiest op de foto te kunnen.
Het was meestal super druk, de rijen gingen de hele gang door. De grootste rij stond er denk ik bij Lil Kleine, het minpunt was dan ook dat je met minimaal vier personen op de foto moest. Begrijpelijk vonden sommige kinderen dit vervelend en ongemakkelijk. Maar dat neemt niet weg dat het een geweldige ervaring is om je idool van zo dichtbij te kunnen zien.

Conclusie

Over het algemeen denk ik dat de organisatie de jeugd een geweldige avond heeft bezorgd. Ik merkte aan mezelf wel dat ik, ondanks dat ik ook nog jong ben, hier voortaan waarschijnlijk niet heen zal gaan. Er was natuurlijk ook een groot gat tussen de twaalfjarige en zeventienjarige bezoekers. De sfeer deed mij in ieder geval denken aan een gigantisch schoolfeest, en dat is ook waar deze bezoekers naar zoeken denk ik. Al met al denk ik dat dit voor veel kinderen een geweldige ervaring is geweest die zij nooit meer zullen vergeten, en het was goed gericht op de doelgroep. Ik vond de afwisseling een prima zet, zodat er voor ieder wat wils was en je zelfs nog leuke dingen kon doen als de zalen je te druk waren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws