Party blog: I Am Hardstyle [zaterdag 17 oktober 2015]

Maartje van Osch | 26 oktober 2015
party reports

 

 

Wat: I Am Hardstyle
Waar: Heineken Music Hall in Amsterdam
Wanneer: zaterdag 17 oktober 2015
Line-up: Audiotricz, Aztech, Bass Chaserz, Brennan Heart, Code Black, Dailucia, Digital Punk, Endymion, Focuz, Luna, Outbreak, Ran-D, Sound Rush, Sub Sonik, The Vision, TNT en Zatox
Naam blogger: Maartje van Osch

 

 

Dance-liefhebbers van over de hele wereld waren afgelopen week in Amsterdam om een bezoek te brengen aan het grootste clubfestival ter wereld, het Amsterdam Dance Event. In de Amsterdam Arena draaiden de beste dj’s van de wereld en in de Heineken Music Hall verzamelden hardstyle-liefhebbers zich zaterdagavond om los te gaan tijdens I Am Hardstyle.

I Am Hardstyle

I Am Hardstyle is het enige hard dance evenement tijdens ADE en werd dit jaar georganiseerd door Q-dance en Brennan Heart. Zij werkten al eerder samen en zorgden voor een uitverkochte editie van X-Qlusive in 2014. Waarschijnlijk is dit jaar I Am Hardstyle in de plaats gekomen van HDE (Hard Dance Event), wat de afgelopen vijf jaar in de HMH nog het episch centrum van de hard dance was. Natuurlijk was Brennan Heart himself deze avond ook vertegenwoordigd om een flinke dosis hardstyle door de speakers te knallen.

Brennan Heart

Brennan Heart is een van de grondleggers van de hardstyle scene. In de voorbereidingen naar I Am Hardstyle schreef hij op zijn website dat de afgelopen vijftien jaar hardstyle meer voor hem betekende dan gewoon een muziek genre. Hardstyle was er voor hem in goede en slechte tijden. Tijdens I Am Hardstyle wilde hij de mensen laten voelen waarom hardstyle de passie van het leven is. En dat is hem gelukt.

Beveiliging

Bij de ingang van de HMH was de beveiliging flink aangescherpt. Mensen werden streng gefouilleerd en eruit gepikt nadat een dag eerder een vrouw waarschijnlijk overleden is aan de gevolgen van drugsgebruik. Bezoekers die toch een poging durfden te wagen om pillen mee naar binnen te smokkelen, stonden een boete van 600 euro en 1,5 uur cel te wachten om vervolgens alsnog in de HMH tot 7:00 in de morgen te gaan feesten.

Line-up

Sound Rush was aan het begin gezet en draaide een lekker setje van 45 minuten. Een  enthousiast publiek laat zien dat de broertjes Boeren een nieuwe aanwinst zijn in de hardstyle scene. Na hun set hebben we een paar leuke tracks van Audiotrickz meegepikt en zijn we de trap opgelopen naar The Vision in de Beatbox. The Vision draaide echt lekker en hij had een mooie afwisseling van oude en nieuwe nummers. Deze dj kreeg veel erkenning en waardering van het publiek en eigenlijk verdiende hij een plekje in de Black Box (de grote zaal). Ondertussen knalde Luna er in een half uurtje een paar vette platen doorheen zoals ‘Music Made Addict’ en ‘Whacky Jackie’.

Om 01:00 uur startte Aztech in de Beatbox. Ik had gehoopt hun vette track ‘Valhalla’ te horen maar inmiddels liep de Black Box ook vol voor hardstyle held Brennan Heart en daar wilde ik bij zijn. Een spectaculaire opening met vuurwerk en dat zorgde voor een kippenvel momentje. Een geweldige set van anderhalf uur volgde met veel eigen platen en andere bekende hits. Jonathan Mendelsohn klom op de booth om ‘Imaginary’ en ‘Follow the light’ live te zingen. Wow, echt genieten!

De rest van de nacht draaiden TNT, Zatox, Ran-D, Endymion en Sub Sonik lekkere sets. Helaas viel Code Black tegen, hij haalde het tempo uit de avond. Ook het laatste uur was teleurstellend, het was tijd om met de eerste trein in de ochtend naar huis te gaan.

Timetable

Er bleek veel discussie over de timetable die uit korte sets en veel dj’s bestond. Digital Punk en Outbreak kregen met hun b2b (back to back) set slechts 22,5 minuut draaitijd. Zou dit de nieuwe trend in Nederland gaan worden? Ik snap de organisatie wel: je boekt veel artiesten die in dertig of 45 minuten hun beste tracks laten horen met de bedoeling dat er meer bezoekers speciaal voor die ene dj komen. Voordeel is dat die dj’s hun set snel opbouwen en hits voor het publiek draaien. Maar het leuke van de langere ‘normale’ sets is dat de dj er nieuwe, oude en verrassende tracks in stoppen.

HMH

De Heineken Music Hall is een prima locatie voor hardstyle feesten. Het geluid is er altijd goed, hoewel ik het volume vanavond vrij laag vond staan. Jammer was ook dat de tribune was afgezet. Buiten de twee zalen was het vrij koud om te zitten, dus even chillen zat er niet in vanavond.

Ik had volle bak verwacht, maar de zaal was niet gevuld en het was niet te druk. Er was lekker veel ruimte voor de bezoekers die uit hun dak wilden gaan. Ik kijk terug op een mooi feestje. De sfeer zat er lekker in, de setjes waren goed en er was een geweldige show. Ik ben benieuwd met welk hardstylefeest ADE ons volgend jaar verrast!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws