Partyreport: Elrow Festival 2019

Michiel | 30 september 2019
party reports

Partyreport

Wat: Elrow Festival
Waar: Amsterdam Havenpark
Wanneer: Zaterdag 7 september  2019  
Line-up: 2MANYDJS (dj set), Basement Jaxx (dj set), Eats Everything, Fisher, Ben Sterling, Benny Rodrigues, Cuartero, Detlef, Guti (live), Ici Sans Merci, Joey, Daniel, Joyhauser, Latmun, Luuk van Dijk, Melé,Mia More,Technasia, Toman, wAFF, Andres Campo, Bastian Bux, De La Swing, Marc Maya, Tini Gessler, Toni Varga
Reporter: Michiel

Op zaterdag 7 september 2019 was het dan eindelijk zo ver. We waren op weg naar misschien wel het mooiste festival van dit seizoen, namelijk Elrow Festival. Dit festival staat gegarandeerd voor een knaller van een feest. Ze staan bekend om dikke line-ups wat wordt afgewisseld met ladingen confetti en prachtige aankleding. Er zullen ongeveer 55 artiesten hun skills laten zien op de dikke stages. De stages hebben waardige Elrow namen zoals Rowsattacks, Absolut Pink Cathedral, The Jail, Enchanted Fowrest en Psychrowdelic Trip.

Wij hadden van tevoren goed gekeken op welke manieren je kon reizen naar het Havenpark in Amsterdam. Wij besloten uiteindelijk met het openbaar vervoer te gaan. Aangekomen op station Sloterdijk volgden we de borden naar de Elrow pendelbussen. Je kon vooraf hiervoor kaartjes kopen, maar ook bij de pendelbussen bestond deze mogelijkheid voor een tien euro retourticket. Met de pendelbus waren we binnen 10 minuten op het festivalterrein waar we na een korte controle binnen waren.

Eenmaal binnengekomen hebben we snel een locker gescoord voor onze warme en droge kleding. Helaas waren de weergoden iets minder gestemd en was er kans op wat buien. De temperatuur was ook niet al te hoog en dat was toch wel jammer. Een Elrow feestje, wat toch wel bekend staat als een carnaval festival, is leuker als de zon schijnt en je in je zomer outfit loopt. De organisatie had vooraf goed gecommuniceerd over de weersvoorspellingen en waar nodig maatregelen getroffen. De meeste stages waren overdekt. Genoeg over het weer let’s party!

Mainstage

We besloten eerst te kijken bij de mainstage. Deze was zeer mooi en groots opgezet. Het was al behoorlijk druk. De mensen hadden zich duidelijk niks aangetrokken over de weersvoorspelling. De mensen die gekomen waren werden dan ook beloond met een zonnetje die zich zo nu en dan liet zien door het wolkendek. Het werd daardoor toch iets aangenamer en op momenten gewoon warm. De toegestroomde menigte genoot hier zichtbaar van. De mainstage was zeer indrukwekkend opgebouwd met allerlei mooie hypnotiserende kleuren. Wat wij wel jammer vonden was dat de DJ booth op eenzame hoogte was gepositioneerd. Je zag de DJ nauwelijks en er ontstond daardoor niet echt een interactie met publiek. Tijdens de diverse sets van de artiesten kwamen er figuranten tussen het publiek verkleed als hippies en in het donker gave grote kikkers. 

Er waren naast de mainstage twee stages geplaatst in een tent waardoor men toch kon schuilen als er een buitje voorbij trok. Zelf hebben we twee keer gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Er waren niet zomaar twee tenten neergezet. De aankleding van deze tenten waren Elrow waardig. De ene tent was een ware forest en de andere een waardige Rowsattack met allerlei out of space attributen. Heel gaaf gedaan.

True Legends

Als we op deze dag er toch een set uit moeten halen was dit de set van de true legends Benny Rodrigues en Michel de Hey. Wat een bazen. De heerlijke techno tunes die deze mannen de tent in bliezen waren buitengewoon. Je zag ze samen genieten en dit resulteerde in een heerlijke set. De futuristische tunes en beats waren helemaal op hun plaats in de stage Rowsattacks. Alsof je echt in space was en een gevecht had met de in het plafond hangende space ships. De menigte ging helemaal los op de beats van deze twee bazen.

Elrow zou Elrow niet zijn als je tussen de DJ sets niet getrakteerd zou worden op een waar carnaval spektakel. De confetti, CO2 en verkleedde artiesten maakte er een waar spektakel van. Kikkers, verkleedde bierflesjes, space people en verklede hippies gaven net dat extra aan de al fantastische aankleding van de stages.

Nature First

Elrow had dit jaar besloten om het plastic gebruik drastisch te verlagen zoals meerdere festivals doen de laatste tijd. Bij het halen van drinken betaalde je eenmalig 1€ en kreeg je hiermee een hard cup die je weer kon inwisselen voor een schone beker bij het bestellen van nieuw drinken. Ook was er voor het eerst gekozen voor een cashless payment systeem. Er kon alleen worden betaald met pin. Er waren dus geen munten meer nodig voor het halen van drinken of eten. In combinatie met het omwisselen en soms wat storing bij de pinautomaat zorgde dit soms voor lange wachttijden bij het halen van drinken. Ondanks het lange wachten soms is het streven van schonere festivals een goed idee! Er lag beduidend minder plastic op de grond dan wij normaal gewend zijn op festivals. Dus wat ons betreft een missie die geslaagd is en zeker in de toekomst de standaard zal worden. 

Helaas kwam er aan deze dag alweer snel een einde maar Elrow wat was je mooi. Hopelijk kom je volgend jaar terug met een graad of 25 en doen we het dunnetjes over! May the Force be with you!
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws