Amazone Project, Heineken Music Hall, Amsterdam

redactie | 7 maart 2010
party reports

Na een aantal jaar in de schaduw van Chuckie te hebben gestaan, kwam eindelijk de tijd voor wat vrijheid. Afgelopen zaterdag hadden Sunnery James & Ryan Marciano voor het eerst hun eigen feestje in de Heineken Music Hall. Meest gehoorde zin van de avond: Welcome to the jungle!

Een echte jungle was het niet echt. Daarvoor miste de zaal alle benodigde aankleding als alleen al takken, struiken en wilde dieren. Het podium was geweldig, het deed mij wel een beetje aan een nachtelijke jungle denken. De hele wand boven het grote podium was bedekt met duizenden sterretjes die zorgden voor mooie lichteffecten. Recht in het midden hing een rood schild met daarin een Afrikaans masker. Het houten masker had rode ogen en een rode mond en de witte strepen om de ogen. Om het podium heen stonden acht fakkels die bij de opening van Sunnery & Ryan de functie hadden om de beat te ondersteunen. 


Dit podium was sowieso een grote ondersteuning bij de opening van de twee snelst groeiende dj’s van Nederland op dit moment. Bij deze opening werd me ook duidelijk dat ik me in de telefoongeneratie moet bevinden. Honderden, zo niet duizenden telefoons gingen in de lucht om het moment te filmen. Minstens de helft van deze telefoons bevatten een rood knipperend lampje (zwarte bes). De opening was dan ook wel het filmen waard. Alle lichten werden gedoofd, behalve de sterretjes bij het podium. Daar tussen verschenen twee kattenogen die de zaal inkeken. Langzaam kwam de muziek er tussendoor, steeds harder. Met de lichten steeds feller, lasers, drums. Tot uiteindelijk de climax met alle muziek en licht voluit en die acht fakkels die vuur spuwden op de maat.


Een vijf uur lange set werd er gedraaid door Sunnery James & Ryan Marciano. Dit maakte het niet gemakkelijk om het publiek constant tevreden te houden. Na de YouTube-waardige opening, zwakte de muziek eerst een beetje af. Na een uur kwam de kracht weer terug. De herkenbare sound met de drums en Zuid-Afrikaanse invloeden hielp hier erg aan mee.


,,Het beste aan Ryan en Sunnery vind ik dat er niet alleen gebruik wordt gemaakt van elektronische muziek. Het is heerlijk om tussendoor wat drums te horen. Dat maakt het iets origineler en minder commercieel, wat het eigenlijk wel heel erg is”, vertelde een nogal aangeschoten meisje mij op het vrouwentoilet. De percussie waar zij over sprak werd in dit geval verzorgd door Glen Helder. Die bij deze set van Sunnery en Ryan ook eigenlijk niet kon ontbreken.


Naast het duo van de avond waren nog verschillende andere grote namen op komen draven naar Amsterdam Zuid-Oost. Natuurlijk was de veroorzaker van het succes op hun feestje.  DJ Chuckie draaide een set voor Sunnery en Ryan. Misschien zat hier de gedachte achter een symbolisch stokje door te geven. Wat wel een klein beetje het geval bleek. Vooral nadat de laatste editie van Dirty Dutch in de RAI zo’n dieptepunt was. Chuckie draaide erg soft en werd door velen ervaren als een zwak opwarmertje voor de hoofdact.


Naast de mainstage was er nog een andere zaal ‘De Bovenzaal’. Hier was de muziek meer naar minimal en deephouse toe. Een genre dat de zaal niet echt deed volstromen. Onder andere Warren Fellow en Leroy Styles maakten hier dat het publiek het naar zijn zin had.


Het was een fijne avond, met een paar goede YouTube-momenten. Laten we onze hoop vestigen op een verbetering in het decor. Misschien voelen we ons volgend jaar dan een stukje meer welkom in de jungle!


Kitty

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws