Full on Ferry 2009, Ahoy, Rotterdam

redactie | 24 oktober 2009
party reports

Zaterdag keerde Ferry Corsten terug naar zijn thuisbasis Rotterdam voor de derde editie van Full On Ferry: The Masquerade. Het evenement heeft in korte tijd een grote schare fans opgebouwd in zowel binnen- als buitenland.

 
De hele avond was wederom opgezet als een gemaskerd bal. Ieder jaar verschijnen mensen met de meest waanzinnige uitdossingen en mystieke maskers, zodat er de hele nacht lang een spannende en mysterieuze sfeer hangt in de Ahoy. De editie werd gevuld door de nationale en internationale top dj's die Ferry zelf heeft uitgekozen om deze avond met hem vorm te geven tijdens een reeks spectaculaire back-2-back sets.


Rond middernacht was het rustig op de weg richting de parkeerplaats en naar de entree. Later hoorde ik Elton John ook een concert gaf, maar dit is mij niet opgevallen. Het was bijna stil rondom de Ahoy.


De ingang was niet langer de hoofdingang, maar een zijingang. Ik vond het helder, maar ik kan me voorstellen dat het even zoeken is. Eenmaal binnen werd het duidelijk waarom het zo rustig was. Het was niet druk en de zaal was vele malen kleiner dan de vorige twee edities. Ook bij de kluisjes werd alles snel afgehandeld.


De zaal had aan weerszijden een bar, waar je de hele avond snel geholpen werd. Achterin en aan één zijkant zaten de VIP gedeelten. Ook hier was het de hele avond niet druk. Je kon eten halen, maar er was niet gedacht aan zitplaatsen. Jammer, want na een paar uur knallen is een bankje best fijn.Bij de toiletten was geen water, maar desinfecterende handgel. Die was natuurlijk al op rond middernacht. Niet handig.


De dj-booth was standaard vergeleken met de vorige jaren. Het enige indrukwekkende was de enorme video-wall achter en rondom de booth. Aan de zijkanten van de zaal hingen ook video-walls. Helaas had de video-wall achter de booth last van kuren en straalde hij op een aantal momenten alleen maar blauw of zwart licht uit. Voor de rest was er geen noemenswaardige decoratie aanwezig. De light-show kwam pas rond twee uur opgang en bestond uit lasers, lichten, vuur en rook. De lasers waren best aardig, maar ik heb betere shows gezien.


De line-up werd dit jaar aangevuld met:

Marco V, de Brabander met constant evoluerende techno/trance/progressive sound.

Duderstadt, het populaire underground trance duo bestaande uit de Duitse broers Marco en Dirk.

Super8 & Tab, de Finse revolutionairen van de trance muziek die veel indruk maken met hun diepe en melodieuze stijl.

Muzik Junki, de jonge underground house/progressive/breakbeat DJ uit Rotterdam.

En BT maakte deze nacht zijn Nederlands podium debuut. BT is één van de meest getalenteerde trance & progressive DJ/Producers van dit moment.


Full on Ferry 2009, Ahoy, Rotterdam


Het feest kwam moeizaam op gang. Zelfs toen Ferry al begonnen was, had ik het gevoel alsof iedereen de kat uit de boom aan het kijken was. Het publiek was redelijk mat de hele avond. Tenzij de artiest een klapper draaide, want dan ging het uit zijn dak. Toch moet ik eerlijk zeggen dat de muziek over het algemeen niet echt dansbaar was en dat er ook geen goede lijn in de muziek zat. Per set was er nauwelijks sprake van opbouw, laat staan dat er een opbouwende lijn in de hele avond zat.


Vam Muzik Junki heb ik alleen de laatste paar nummers gehoord. Wat ik hoorde, trok mij eigenlijk niet en ook ik had veel moeite met het opgang komen.

De entree van Ferry, was dit jaar ook veel minder spectaculair dan voorheen. Ferry heeft de hele avond wel okay gedraaid, maar ik ben van hem een hele andere kwaliteit set gewend. Novastar kwam nog live optreden met het nummer Because. Helemaal zuiver klonk het alleen niet.


Mijn hoogte punten waren Super8 & Tab met onder andere Electra, Suru en Made of Love. BT begon opzicht wel erg leuk met zijn keyboard, maar er was geen opbouw naar een climax en hij playbackte bij het zingen. Marco V. gaf zeker een energieke set weg, maar ook hij bouwde niet op naar een hoogte punt.


Een aantal platen die de nacht vulden: Dreaming, System F remix van Yojo Biomehanika’s A Theme from Bangin Globe (dit was een request op zijn forum), Pullover van Speedy J., Ferry’s remix van William Orbit's Barber's Adagio for Strings, Gouryella – Ligaya en Punk.


De bass was op sommige momenten zo luid, dat mijn oordopjes bijna uit mijn oren trilden en ik een spontane CPR behandeling kreeg op de dansvloer. Ik zag ook duidelijk aan de mensen om mij heen, dat zij dit niet op prijs stelden. Gelukkig was dit niet de hele avond zo.De aanwezige MC had geen toegevoegde waarde, al was het leuk dat hij de gasten even aankondigde.


Het thema van de avond, Masquerade, is geïnspireerd door de eeuwenoude traditie van het gemaskerd bal uit Venetië. Zowel de artiesten op het podium als de bezoekers waren verhuld in sierlijke en mysterieuze maskers en kostuums. Ik kan me echter geen danseressen of entertainment herinneren, dus uiteindelijk deden alleen de DJ’s, de zanger Novastar en de MC met maskers de eer aan de avond.


Bij de vorige twee edities werden er gratis maskers uitgedeeld zodat 95% van het publiek met een masker rond liep. Helaas was dat dit keer niet zo, waardoor het Masquerade thema een beetje weg viel. Gelukkig hadden veel feestgangers enorm hun best gedaan op de maskers, schmink of kostuums.De sfeer was erg prettig. Iedereen was heel vriendelijk en wilde gewoon een leuke avond belevem.


Deze editie van Full on Ferry was helaas teleurstellend. Het leek wel alsof Ferry last had van de economische crisis. Het was niet uitverkocht, zelfs niet met het grote aantal buitenlandse fans. Australië, Italië, Engeland, Ierland, Duitsland, heel veel landen warden vertegenwoordigd. Dus gebrek aan aandacht kan het niet zijn. In Nederland waren ze ook al ruim op tijd begonnen met de aankondiging van dit Full on Ferry. Veertig euro is opzicht ook niet duur voor een evenement als dit, ware het niet dat de kwaliteit dit keer minder was.


Jammer, deze editie was totaal geen match voor de eerdere twee edities. Toch geef ik het niet op en hoop ik dat er ondanks deze flater toch nog een meesterlijke vierde editie op de agenda staat.


Elvira

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws