Awakenings Festival 2007

Partyscene Redactie | 4 juli 2007
party reports

Something 'bout those little pills ...

Awakenings 2007

De zon werkt nog niet mee deze zomer, maar dat mocht de pret niet drukken afgelopen zaterdag tijdens het Awakenings festival. Ondanks de massaal voorspelde regen, bleef een echte stortbui uit en werd er de hele dag feestgevierd. Zo’n festivaldag beleeft iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. Wij hebben daarom de festivalhoogtepunten van onze verschillende reporters voor jullie op een rijtje gezet. Vermeld in het forum jouw hoogte- en dieptepunten!

MainstageSusanne's Awakenings facts:

Waarom naar Awakenings Festival: Het is het enige echte technofestival van ons land en traditie voor alle technoheads.

Voor de hoeveelste keer: Vijfde keer

Van - tot: 16:00u tot einde

Hoogtepunt: Altijd goede sfeer en publiek dat zin heeft om los te gaan.

Dieptepunt: Na alle zonnige festivals van 2006 en een goede start van 2007 met FYM, kon het eigenlijk niet langer uitblijven: regen en modder. Gelukkig waren er geen plensbuien, maar het weer is toch een belangrijke factor voor de stemming op een festival. Verder door omstandigheden het (volgens de berichten erg vette) Awakenings-debuut van Quince gemist.

Verrassing: Het gezellige kleine minimal/ neo trance/ tech house-tentje van de afgelopen jaren was vervangen door een grote onpersoonlijke tent. Vanuit organisatorisch oogpunt begrijpelijk, maar daarmee was de zomerse charme van dit podium wel gelijk een stuk minder dan in de afgelopen jaren. Ook nieuw was het glazen 3FM-hokje van Dave Clarke bij het hoofdpodium, van waaruit hij de live-uitzending van ‘White Noise’ verzorgde. Er werden veel foto’s van hem gemaakt en als er nog een bordje bij had gestaan met ‘Niet voederen’ , was het dierentuingevoel was compleet geweest.

Losss bij Dave ClarkeEten: Niet echt goed opgelet, maar volgens mij was het standaard festivalvoedsel. Broodjes hamburger etc.

Sanitair: De helft van de damestoiletten bleek na 21:30u niet meer te werken, wat tot lange rijen moeilijk kijkende ladies en erg creatieve smoesjes leidde: "Ik moet echt heel erg nodig overgeven en wil dat niet op het gras doen, want dat is zo ordinair; mag ik voor?".

Gezien en/of gehoord: Secret Cinema & Coming Soon, Loco Dice, Pig & Dan, Martin Buttrich, Green Velvet, Robert Hood, Marek Hemmann, Wighnomy Brothers en Richie Hawtin.

Muzikale hoogtepunten: Om even snel in de stemming te komen: de lekkere ‘Rotterdamse’ no-nonsense techno van Verheij & Coming Soon. Mooi en heerlijk dansbaar: Martin Buttrich. Opbouw en variatie: technolegende Robert Hood. Het afsluiten van dit festival kan prima aan meneer Hawtin overgelaten worden. Alle substromingen van de techno kwamen wel even voorbij, hij voelde het publiek goed aan en liet met zijn strakke skills nog eens even zien waarom hij al zolang meedraait aan de top. Net als op Sonar, gooide hij het tempo flink omhoog. Hopelijk was dit niet alleen vanwege het tijdstip, maar neemt hij wat meer afstand van de downtempo minimal. Met deze dikke minimale techno komt Hawtin namelijk toch het best tot zijn recht.

Green VelvetMuzikale dieptepunten: De set van Loco Dice was traag en kwam totaal niet op gang. Een erg ongelukkig gemikte strandbal vanuit het publiek kwam precies op de naald terecht tijdens het optreden van Robert Hood, waardoor zijn zorgvuldige opbouw bruut werd verstoord. Verder was het aantal toeschouwers bij de mooie, desolate set van de Wighnomy Brothers onterecht klein.

Mijn Awakenings 2007 gevoel: Het festival staat niet bekend als vernieuwend en dat was het ook niet, maar de artiesten en het publiek maakten er zoals elk jaar weer een gezellig feestje van.

Wat mag beter: Meer onbekende namen en uitdaging in de line-up.

Volgend jaar: Zetten we de traditie gewoon lekker voort en zijn we weer aanwezig.

Remko's Awakenings festival facts:

Waarom naar Awakenings Festival: Na een awakeningsfestivalpauze van twee jaar had ik wel weer eens zin in een festival waar ook weer eens ouderwets gebeukt kon worden in plaats van veel minimal of piemelhouse, dus kom je al snel op Awakenings uit.

Voor de hoeveelste keer: Derde keer.

Van - tot: Met de trein gegaan. Het vervoer was goed geregeld met pendelbussen vanaf Sloterdijk. We waren rond een uur of één binnen en zijn tot kwart over elf gebleven. Alleen zo'n terugreis is wel wat langdurig als je eerst naar de bus moet lopen en nog de trein moet nemen. Maar ja, niemand hoefde te rijden!

Robert HoodHoogtepunt: Joey Beltram! Ja, ja, hij was niet ziek en had geen vlucht gemist, dus gelijk maar gaan kijken. Hij gaf de sound waarvoor ik naar Awakenings was gekomen: lekker tempo, snel doormixen en feesttechno!

Dieptepunt: Geen dieptepunt, maar ik had meer verwacht van Richie Hawtin. Wellicht zijn we niet lang genoeg gebleven of stonden we net te ver van de speakers om een goede impact te krijgen.

Verrassing: géén 3-Es frisdrank, maar gewoon Coca Cola, flesjes water mét dop voor 1 munt en goed gevulde glazen bier! En het was wel apart dat tijdens het vuurwerk bij het hoofdpodium een stuk decor in de fik vloog en er geen brandweer met poederblusser kwam, maar een man met een plantenspuit die hij eerst met een pompje op druk moest krijgen. Het duurde even, maar het ging gelukkig wel uit.

Eten: Gangbare hap-slik-weg-werk in de vorm van broodje falaffel, roze koeken en gevulde koeken.

Sanitair: Beetje druk, maar voor de mannen in elk geval prima geregeld. Ik hoorde wel dat op een gegeven moment bij de damestoiletten het spoelwater op was en een compleet toilettenblok moest sluiten. Dat is minder prettig.

Gezien en/of gehoord: Van alles en nog wat een beetje, zoals Dave Clarke (simpel en hard), Green Velvet ("La La" laat maar zitten die hitjes), Secret Cinema en Richie Hawtin.

Muzikaal hoogtepunt: Niet echt gevonden dit festival, maar Joey Beltram kwam redelijk in de buurt.

Muzikaal dieptepunt: Murder was the Bass en La La Land bij Green Velvet, alsjeblieft Feest in de minimal tentzeg...

Mijn Awakenings 2007 gevoel: Met name gezellig. Heel veel bekenden en 's avonds best lekkere temperatuur en buiten hangen. Maar gezellig is altijd een gevaarlijk woord als je naar een festival gaat. Ik zou het het liefst willen zien als "feest en gezellig", maar ik hou het bij gezellig...

Wat mag beter: Het weer! Maar verder was de organisatie goed geregeld.

Volgend jaar: Waarschijnlijk niet.

Swan’s Awakenings festival Facts:

Waarom naar Awakenings Festival: Als je ver van tevoren weet dat Awake weer uit gaat verkopen en je hebt niks belangrijks gepland die dag, dan zorg je er toch voor dat je sowieso een kaartje hebt klaarliggen.

Voor de hoeveelste keer: 4de keer, als ik me niet vergis.

Van - tot: 16.00 - 23.45. Ja, ik weet het. Belachelijk laat aangekomen. Maar goed, als je met een clubje op stap gaat, dan krijg je zulke problemen. Wel eerder al vertrokken in verband met een optreden in de Catwalk.

Hoogtepunt: Lekker baggeren met zijn allen. En toch zijn we niet doornat geregend.

Dieptepunt: Mensen die puur komen voor één bepaalde technostijl. Persoonlijk vind ik het leuker om lekker rond te banjeren van dj naar dj en dus stijl naar stijl.

MainstageVerrassing: Martin Buttrich! Werd me aangeraden, en bouwde zijn live-set mooi op tot een zeer dansbaar einde.

Eten: Een broodje hamburger voor 4 euro. Maar dan krijg je er geen sla bij. Het zou nog gezond worden zo'n dag. Dranaanbod was uitgebreid, dus niets over te klagen.

Sanitair: Ja. Het was eigenlijk heel persoonlijk geworden. Je kijkt namelijk de overbuurman recht in de ogen aan als je staat te urineren. Kan ook gezellig zijn.

Gezien en/of gehoord: Magda, Loco Dice, Martin Buttrich, Green Velvet, Wighnomy Brothers, Richie Hawtin

Muzikaal hoogtepunt: Hoogtepuntje was eigenlijk wel Loco Dice. Dikke stuwende baslijnen die maar door blijven gaan. Dansend en al in een gezond buitje. Prachtig!

Muzikaal dieptepunt: Dieptepunt is lastig. Maar toch wel één van mijn helden 'Green Velvet'. Hij moet maar eens wat nieuwe plaatjes in zijn tas stoppen, want ondertussen heb ik deze set nu al drie maal kunnen aanschouwen en horen. Desalniettemin gaat de party-crowd er gewoon voor. Blijf ze maar maken hoor Curtis: Something 'bout those little pills!

Mijn Awakenings 2007 gevoel: Uhm, het had anders moeten lopen.

Wat mag beter: Prima festival! Wel meer (goed) eten bitte. Zo'n dag is al ongezond zat.

Volgend jaar: Gaan we maar weer kijken waarschijnlijk!

.puur..’s Awakenings festival Facts:

Waarom naar Awakenings Festival: De goede line-up, de vele vriendjes en vriendinnetjes, de bijna perfecte organisatie, de gemoedelijke sfeer, de moddervette vuurwerk-/lasershow, techno!

Voor de hoeveelste keer: 2de keer pas, helaas.

Van - tot: 15.00-0.00

Hoogtepunt: Onder meer dit

lasertje erbijDieptepunt: Het einde.

Verrassing: Nauwelijks regen!

Eten: Vergeten...

Sanitair: Gratis en goed verzorgd, wat wil je nog meer? Iets minder wachtrijen voor de damestoiletten misschien?

Gezien en/of gehoord: Magda, Loco Dice, stukje Secret Cinema & Coming Soon, Martin Buttrich, Green Velvet, The Advent, stukje Bart Skills & 2000 and One, Richie Hawtin.

Muzikaal hoogtepunt: Muzikaal niks te klagen gehad, maar er sprong niet echt 1 artiest met kop en schouders bovenuit.

Muzikaal dieptepunt: Niks, nada, noppes.

Mijn Awakenings 2007 gevoel: 1 grote glimlach van begin tot eind! En op zondag gelijk de schaarse nog lege zaterdagen in de zomer volplannen met andere festivals! Meer, meer, meer!

Wat mag beter: Was even nadenken, maar dan toch gewoon 1 soort bonnen i.p.v. aparte drink- en eetbonnen.

Volgend jaar: Zeker weer!

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws