The Love Below @ Stereo Sushi

Partyscene Redactie | 20 april 2007
party reports

The 'magnificent' laat Antwerpen zweten

Intro: Al weken van het tevoren was het bekend. Niemand minder dan Jazzy Jeff zou Rotterdam en Antwerpen bezoeken. Op de vrijdag was eerst Antwerpen aan de beurt. In de Stereo Sushi vindt regelmatig het feest ‘The Love Below’ plaats. Bij the love below schengt met vooral aandacht aan hiphop, funk, soul en regea. Op deze speciale birthday editie was de uit Philidelphia afkomstige turntablist de hoofdgast.

Tekst & foto's: Evert-Jan Hofland

Stereo GirlBijzonderheden: Vooraf kregen we van de organisatie al het verzoek vroeg te komen, want het zou een drukke avond worden. Bij binnenkomst rond 12 uur bleek dit geen grootspraak te zijn. Het was al goed vol en begon al broeierig warm te worden. De residents van the love below stonden inmiddels hun platen te draaien. Een eclectische mix van pop, hiphop, rock en af en toe een houseplaat bracht de Belgische menigte langzaam in beweging. Keurig gemixt en af en toe werd er zeer netjes gescratcht. De platen die voorbij kwamen, waren geheel in de stijl van Jazzy Jeff. Misschien wel een beetje teveel, want veel platen die de twee Belgische vrienden onder de naald legden, zouden later ook door Jeff opgezet worden.

Stereo residentTegen half drie was het dan tijd voor het moment waar iedereen op had gewacht. Samen met zijn, manager en MC betrad Jeff onder luid gejuich de dj booth. Helaas had hij niet MC Mad Skillz maar een vervanger bij zich. Nadat zijn laptop met Serato Scratch Live was geïnstalleerd, kon hij aan de slag. Een dik uitverkochte Stereo Sushi genoot van alles wat de platentovenaar deed. In het eerste uur was er ruimte voor bijna elke muziekstijl. House, pop, rock en natuurlijk hiphop werden feilloos aan elkaar gemixt. Voor diegene die hem de afgelopen tijd vaker hadden gezien, was het echter weinig verrassends, met veel dezelfde trucjes. Het beatjugglen met Michael Jacksons ‘Billy Jean’, ‘Golddigger’ van Kanye West mixen met de originele klanken van Ray Charles ‘I got a women’, Queen mixen met Vanilla Ice - het klinkt allemaal fantastisch en je vraagt je af hoe hij het allemaal doet. Alleen was het voor ons niets nieuws, maar een herhaling van zijn optreden onlangs in club I-Max.

Jazzy & managerHet mooie van Stereo Sushi was wel dat je erbovenop stond en kon zien hoe ongelofelijk snel deze man kan mixen. Toen hij de eerste klanken van Damien Marleys met ‘Welcome To Jamm rock’ liet horen, barste de kleine club in Antwerpen bijna uit zijn voegen. Vanaf dat moment draaide hij bijna alleen nog hiphop.

Het was een sneltrein aan hits van de afgelopen 25 jaar: Snoop dog, Dre, Sugarhill Gang, House of Pain, Naughty By Nature - alles kwam voorbij. Er was echter ook ruimte voor meer underground hiphop, met platen van o.a. Gangstarr, Slick Rick, Dudley Perkins, Madlib en The Pharcyde. Het Belgische publiek vond het in ieder geval allemaal fantastisch, want bij alles wat hij deed, gingen de handen hoog de lucht in. En ja hoor, daar hoorden wij tegen het einde van zijn set de eerste klanken van zijn grote hit met zijn vriend Will Smith. Het einde was in zicht en na Summertime werd door ons Rotterdam weer opgezocht. Al met al niet echt spannend als je Jeff eerder had gezien, maar vermakelijk was het zeker.

 

Hoogtepunt: De skills van Jazzy Jeff.

Dieptepunt: De hitte

Prijs Kwaliteit: 15 euro is niet al teveel als je gehoord hebt wat hij kost.

Bezoekersaantal: meer dan uitverkocht

Publiek: Gemêleerd! Hiphoppers, studenten, champagne drinkende yuppen - alles liep door elkaar, hetgeen voor een aangename sfeer zorgde.

Eindoordeel: Een drukke gezellige avond met een meesterlijk mixende, maar weinig verrassende, Jazzy Jeff.

Stereo Sushi

Het Michael Jackson-rondootje in Club Imax

Nog meer Jazzy Jeff-madness in Londen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws