NEO @ Off_Corso, Thalia & BUMB

Partyscene Redactie | 29 september 2006
party reports

Now & Wow op locatie

Off_Corso 1 van 3 deelnemende clubs aan NEOIntro: NEO is een nieuw samenwerkingsverband van de drie clubs rond de Rotterdamse Kruiskade: Off_Corso, Thalia Lounge en de B.U.M.B. Een leuk concept dat doet denken aan een mini-Club Cruise, maar dan zonder limousine, oldtimer of ander rijtuig. Grote vraag natuurlijk of deze samenwerking afgelopen zaterdag aansloeg.

Tekst JRN &Vincent
Foto's: (Off_Corso) Vincent


Programma: Off_Corso: O.a. Mr WIX, Hitmeister D, Jeremaine S, D.E.F., Marrichino. Thalia Lounge: O.a. Roog, Brian S, Norman Soares, Victor Coral, Jay Samuel. B.U.M.B.: O.a. Joey Daniel, Joachim, Handel (Eric de Man live), Dr. Lektroluv.
Bijzonderheden: Off_Corso trapte de avond rond 23:00 uur af met een gesloten hoofdzaal. Slechts de foyer was geopend, waar dj Marrichino eigenlijk meer voor zichzelf en het barpersoneel aan het draaien was. Pas rond half 1, toen de hoofdzaal openging, werd het wat drukker. Na de opwarmende Hitmeister D begon Wudstik aan zijn live optreden. Maar zo snel als de zaal bij zijn voorganger gevuld was, zo rap was de dansvloer ook weer leeg. De nederhop sloot niet op de rest van het programma aan. Mr Wix kon tijdens zijn set op meer publiek rekenen, maar enthousiast en feestelijk was het nog niet. Hitmeister D nam het over en na een moeilijk begin, kreeg hij na een paar bekende platen de mensen in beweging. Vanaf dat moment begon de avond pas echt te leven in Off_Corso.


Corso-dansvloerDe meeste bezoekers hadden zich echter al voor de set van Mr. Wix naar de voormalige voetgangerstunnel onder het Weena vervoegd. Hier zou Dr. Lektroluv optreden. Een deel van het publiek aldaar had niet eens een kaartje voor NEO gekocht, maar enkel een toegangsbewijs voor de BUMB. Handel mocht openen voor de groengemaskerde dokter en deed dat met een rauwe live-set. De Man ging terug naar de oervorm van house: simpele ritmes, een pompende baslijn en opzwepende vocalen uit een volle borst. De kleine vloer was al vol, toen een opvallend lange versie van Dr. Lektroluv de zaal doorkruiste. Eerder dit jaar in Off_Corso viel zijn lengte namelijk niet op. Zou het dan toch waar zijn, dat er verschillende personen achter het masker schuilgaan? Ook muzikaal legde de dokter een andere set neer. In Off_Corso draaide de arts de overbekende hitjes. Terwijl afgelopen zaterdag een set met diepere platen met weinig vocalen langskwamen in een opvallend vlekkeloze mix. Dr. Lektroluv had er net als het publiek plezier in en ging langer door dan afgesproken. Veel bezoekers wilden na zijn set in ieder geval even wat rust en zullen nog harder naar de uitgang hebben gelopen, toen ze hoorden wat Joey Daniel liet horen - juist wel de platte overbekende hitjes. Een zeer uitgedunde vloer was zijn deel.

De Thalia Lounge stond in het teken van de latin-achtige housesounds, bekend van het succesvolle concept Latin Lovers. Op de latin- en salsbreaks tijdens de houseplaten van o.a. Roog een Brian S, vergezeld van de trommeltjes van Norman Soares, reageerde het publiek goed. Ook hier niet echt altijd een megafeeststemming. Dat kan echter ook te maken hebben met het feit dat mensen, na al die festivals en strandfeesten van de zomer, even moeten wennen aan de sfeer in een club.

Mr WixSfeer: Matig. Off_Corso kwam het slechtst uit de bus. Maar ook de Thalia Lounge liep wel erg vroeg leeg. In BUMB ging het los. NEO-klanten vonden een volle zaal waar Jeremaine S. de vloer gevuld hield met de geijkte, voorspelbare nummers. De Thalia Lounge was toen al gesloten. Mensen die daar jassen hadden opgehangen, moesten de uitsmijters wel hel erg omslachtig uitleggen dat ze alleen maar naar de garderobe wilden. In BUMB ging het feest het langst door met Joachim.
Dieptepunt: Het gat in het midden van Off_Corso, dat ontstond tijdens het optreden van Wudstik. Wudstik was slecht gekozen als opener. Zijn overbedachte conservatoriumhiphop sloeg niet aan, en zijn opzwepende woorden misten ook hun effect. De goede man refereerde aan VSOP, een agressief hiphopcollectief uit Spijkenisse. Hij streefde naar dezelfde sfeer en reactie, maar besefte niet dat het overgrote deel van het NEO publiek nog nooit van VSOP had gehoord. Maar als je als programmeur dan wilt openen met live hiphop, boek dan in ieder geval locale hiphoppers. Een ander zeer diep dieptepunt was Joey Daniel als opvolger van de electro-dokter.

NEO line-up lijkt verdacht veel op zaterdagavondprogrammering Now & WowHoogtepunt: Dr. Lektroluv revancheerde zich heel sterk voor zijn set in Off-Corso afgelopen jaar. Lucky Dubz en Thelonious namen de draaitafels van Marrichino heel avontuurlijk over, of kwam dat omdat Marrichino enkel de bekende platen draaide.
Wat mag beter: Het deurbeleid was niet goed. De leeftijdsgrenzen van de drie clubs verschilden onderling. Voor de een was dit 18 en voor de ander 21 jaar. Het zou het beste zijn als hier 1 lijn in getrokken zou worden.

Prijs/kwaliteit verhouding: De prijs, twintig euro voor een kaartje aan de deur, was aan de hoge kant. Je kreeg er wel veel namen voor en natuurlijk is het een leuk concept, alleen in hoeverre verschilt NEO met een zaterdagavond in Now & Wow? Mr Wix, Hitmeister D, D.E.F., Jeremaine S, Joachim, Joey Daniel, Roog en Marrichino zijn graag geziene gasten in de club in Rotterdam Zuid. Verder was er een vergelijkbare zaalverdeling, met Off_Corso als Wow en Thalia Lounge plus B.U.M.B. als Now. Kwaliteit was er weliswaar genoeg, alleen zijn de meeste dj's vaak genoeg in Rotterdam te bewonderen. Met als voornaamste uitzondering Dr Lektroluv. Met de line-up onderscheidde NEO zich dus niet van andere feesten, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten.Toekomst: Als de organisatie de programmering net zo origineel kan maken als het concept, dan komt het helemaal goed met NEO.
Love2party tip: Lolita Klup 7 oktober Now & Wow.

New Eclectic Order
BUMB
Off_Corso
Thalia Lounge

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws