Planet Mu label avond @ Paradiso - A'dam, 15 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Experimenteel avondje met Planet Mu


Planet Mu bestaat ongeveer 10 jaar. Het door Mike Paradinas opgerichte label heeft in die tijd veel moois uitgebracht en zijn steentje bijgedragen aan het tot grote hoogte stuwen van de elektronica. Reden genoeg dus voor een feestje.

Tekst & foto's: Stamp


Gezien of gehoord: De avond begon verassend genoeg met Hecate. Niet de meest rustige of opbouwende act uit het rijtje. Deze jonge dame brengt geen muziek uit op het Planet Mu label, maar was meegekomen voor de gezelligheid en natuurlijk om een stukkie muziek te spelen. Haar set bestond uit het opleggen van plaatjes die door de uiterste regionen van de breakcore en deathmetal trokken. Al schreeuwend en krijsend door de microfoon probeerde ze de sfeer te verhogen. Het gemis aan genoeg bas in de zaal deed de muziek echter geen goed.

De jongens van Vex'd stonden afgelopen januari nog in paradiso op Sonic Acts. Toen maakte ze al indruk met hun bass heavy sound. En ook nu lieten ze door middel van uitgekiende composities en vette grime beats horen over een flinke dosis talent te beschikken. Het tempo lag een stuk lager als bij hun voorganger dus was het even omschakelen. Maar toen men er eenmaal in zat was het genieten geblazen. Ergens midden in de set kakte het even in maar een prachtige opbouw die genadeloos werd afgerond zorgde er voor dat dit snel vergeten was.


Bij het horen van de naam Planet Mu denkt je al snel aan harde onnavolgbare beats, gestoorde samples en brute overgangen. Tim Excile bezit al deze kwaliteiten. Met zijn ableton live dj set schoot hij alle soorten elektronische muziek door, soms netjes gemixt soms stuiterend van het ene naar het andere nummer. Ook Tim had een microfoon en kwam meermaals naar de voorkant van het podium gelopen om ons eens stevig toe te spreken. Zijn eerste half uur was ijzersterk, daarna leek hij z'n inspiratie kwijt en raffelde de rest een beetje af.


Planet Mu papa Mu-ziq kon natuurlijk niet ontbreken op zijn eigen label feestje. Mu-ziq's muziek blijft behoren tot de top van het genre. In zijn liveset liet hij dan ook vele klassiekers voorbij komen die vol enthousiasme door het publiek in ontvangst werden genomen. Enige tijd geleden stond hij ook al in het Paard en liet daar nagenoeg dezelfde liveset horen als deze avond. Op zich geen probleem natuurlijk maar voor degenen die er toen al bij waren was de verassing een beetje weg.


Venetian Snares was natuurlijk de grote publiekstrekker van de avond. Aaron Funk (zoals zijn moeder hem noemt) heeft de afgelopen jaren zijn bekendheid drastisch weten uit te breiden. Vorig jaar leverde hij met het meesterlijke Rossz Csillag Allat Szuletett nog een van de betere breakcore albums van het jaar af. Zijn set begon dan ook met een van de vol klassieke instrumenten gestopte nummers van dat album. Vanaf daar vervolgde hij zijn chaotische weg langs al het moois dat de afgelopen jaren uit zijn studio is gekomen.


Bijzonderheden: De avond was druk bezocht, het hier en daar verdwaalde noodlanding publiek kwam wonderbaarlijk goed mee in het geweld. Sowieso ging het publiek buiten alle maatstaven los. Het mooiste was nog wel dat op het einde er bijna een volksopstand uitbrak toen Venetian Snares niet een extra toegift mocht geven. Werkelijk twintig minuten lang werd er gejoeld, geklapt en gestampt om meer. Na enige tijd richtte zich dit tot de PA, maar helaas niets hielp het was echt over.

Hoogtepunt: Vex'd bracht de muziekaal interessantste set van de avond. Het applaus na Venetian Snares en het aanhouden er van was ook memorabel.
Dieptepunt: Het geluid dat niet goed stond afgesteld bij Hecate.
Decoratie: Gewoon Paradiso, niet veel bijzonders.
Sfeer: Opperbest! Ging goed los.
Wat mag beter: Nog 1 plaatje!
Prijs/Kwaliteitsverhouding: Was ok.
Bezoekersaantal: Stevig gevulde beneden zaal van Paradiso. Iets meer vrouwen als mannen maar dat is inherent aan wat stevigere muziek.
Love2party Tip: De Paradiso avond op Vrijdag 14de van 5 days Off.
Oordeel: Een zeer geslaagd verjaarspartijtje.

Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws