Awakenings @ Gashouder - Adam, 11 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Nobele organisator schiet Markplaats-gedupeerde te hulp


Intro: De eerste twee edities van Awakenings van 2006 in de Westergasfabriek hadden een sterke line-up en de zaterdag was twee weken van tevoren zoals gebruikelijk uitverkocht. Technofans staan dus ook dit jaar terecht weer te springen om los te gaan in de Westergasfabriek.

Tekst: Susan
Foto's: Arjan


Programma zaterdag: Remy, Paul Kalkbrenner (live), Mark Broom & Bart Skils, Preach, Umek & Valentino Kanzyani en Jay Denham.
Bijzonderheden: Een kaartje via Marktplaats. Je was te laat in de voorverkoop, maar je wil er graag bij zijn. Dus je hoopt er het beste van en gaat vol goede moed naar de gashouder. Het gekochte kaartje bleek inderdaad vals te zijn, met als gevolg dat deze Love2Party-reporter plichtsgetrouw solo naar binnen ging en haar technomaffe vriendinnetje buiten in de kou moest achterlaten. Hartverscheurend! Wel toepasselijk dat je dan midden in de set van Remy valt, terwijl je jezelf even Remi ('Alleen op de wereld') voelt. Gelukkig kwam ik toch snel een aantal bekenden tegen.



Remy zette direct de toon van de avond met een stevige gevarieerde set. Misschien iets te stevig, maar Remy hoort eigenlijk ook niet te openen. Ik vroeg wat hij er zelf van vond: "Ik draai liever wat later, maar ja..." Hij trok zich weinig van de planning aan en deed gewoon waar hij erg goed in is. De stemming bij het publiek zat er dan ook gelijk goed in.



Paul Kalkbrenner was in mei 2005 ook op Awakenings en zette toen een set neer met redelijk veel 'trance-momenten'. Deze keer rolden de kicks en de vette baslijnen echter al snel uit de speakers. Een goed live-optreden met vele, mooie tracks. Op de tribune, een perfecte plek om gehypnotiseerd te raken door de indrukwekkende lasershow, wachtten we het optreden van Mark Broom en Bart Skils af. Mark Broom is toch meer de tribalman, maar zijn laatste release op Bpitch kondigde al een meer minimal geluid aan. Wellicht dan toch een interessante combinatie. De heren leken elkaar te versterken en het resultaat was een heftige funky technoset, waarbij 'Spastik' van Plastikman heel even voorbij kwam en ook Dave Clarke's 'Before I was So Rudely Interrupted' het publiek niet onberoerd liet.



Bij toeval raakte ik tijdens deze set in gesprek met Rocco Veenboer aan wie ik het 'vreselijke' verhaal van het begin van de avond vertelde. Mede omdat het al wat later op de avond was, heeft hij voor 1 keer een uitzondering gemaakt en kon ik mijn zwaar teleurgestelde stapmaatje sms-en dat ze alsnog naar binnen mocht. Hoe nobel.



Preach kreeg dankzij een spectaculaire vuurwerkshow een knallende start van zijn set en verraste het publiek met veel variatie waarbij hij zelfs nog een aantal vette acidtracks in de strijd gooide. De tweede helft van zijn set was meer de strakke monotone techno die we van hem kennen. De Preach-fans vonden daarom dat hij laat op gang kwam, terwijl alle anderen de variatie aan het begin zeer konden waarderen.



Het begin van de set van Umek en Kanzyani sloot niet echt aan op het einde van de set van Preach. Een abrupte overgang van monotone en pompende techno naar zware electro en tech house. Je kon merken dat de gemiddelde Awakenings-bezoeker even moest omschakelen, maar al snel gingen de voetjes weer van de vloer. Jay Denham had de eer om af te sluiten en deed dit op gepaste snoeiharde wijze. Een hoog tempo, de 'Good Life' remix van Killa Productions en een volume uit de speakers waar je oren de volgende dag nog van piepen. En zo hoort het ook, want we hebben het hier wel over Awakenings.



Dieptepunt: De desillusie nadat bleek dat we in het bezit waren van een vals kaartje.
Hoogtepunt: Uiteraard de actie van Rocco Veenboer waardoor 'alles toch nog goed kwam'. Op muzikaal gebied de set van Broom & Skils.



Mening Bezoeker op de vraag: "Wat is er nou zo leuk aan Awakenings?"
Regina: "De relaxte sfeer. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet. Iedereen heeft het enorm naar zijn zin".
Een gast die op het punt stond gemasseerd te worden in de massagehoek, zuchtend: "Alles".
Paul Kalkbrenner: "Fantastisch publiek en een goede vibe. Altijd leuk om hier te draaien".
Valentino Kanzyani: "Lekker gedraaid, relaxed publiek en cool om op te treden met goede vriend Umek".



Decoratie: Westergasfabriek, lasers en vuurwerk is altijd een goede combinatie.
Sfeer: Oud-hollandsch gezellig Awakeningsavondje
Wat mag beter: Ondanks dat ik de hele avond heb staan springen en dansen mis ik toch de wat diepere techno. Misschien een keertje een 'minder harde' editie met namen als Vince Watson, Sleeparchive, James Ruskin, Alex Under en Remy, dan als afsluiter?
Bezoekersaantal: Uitverkocht.
Love2party Tip/ Oordeel: De line-up voor 8 april ziet er ook weer erg goed uit. Nog maar acht weken en dan mogen we weer los!




Meer foto's binnenkort te bezichtigen op The Partyfotograaf

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws