Eindfeest 5 year anniversary @ Off_Corso, 4 feb

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Hey, in de lounge draaien ze wel toffe muziek!

Intro: Vijf jaar Off_Corso. Een mijlpaal voor de roemruchte club aan de Kruiskade in Rotterdam. Wat begon als tijdelijke club is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de Rotterdamse dancescene. En zo'n vijfjarig bestaan moet natuurlijk gevierd worden met een groot feest. Afgelopen zaterdag, tevens de afsluitende dag van het filmfestival, trokken we vol goede moed naar de voormalige bioscoop om het feest mee te vieren.

Tekst: Sander
Foto's: Oktay Sari



Programma: Remy, Secret Cinema vs Grooveyard vs Barkode, Laidback Luke vs Rockid, Marcello vs Quinten de Rozario, Hitmeister D vs Brian S.
Bijzonderheden: Met in ons hoofd de bizarre rij die we de zaterdag ervoor hadden gezien bij de Off_Corso werd er deze keer vroeg afgereist naar de Kruiskade. Bijkomend voordeel was dat we een groot gedeelte van de set van Laidback Luke en Rockid mee konden pakken. Zij openden de avond. Wat nou een zaal opwarmen als het ook gelijk los kan gaan, scheen het motto te zijn. Platen van de Prodigy, "The Big Fake" en zelfs oude EC-releases vulden de zaal. Luke hield zich voornamelijk bezig met het mixen van de tunes, terwijl Rockid vette scratches er doorheen dropte. De chemie tussen beide heren was zeker daar en het geheel klonk erg goed.


Na de Aziatische invasie was het tijd voor de helden van weleer: Marcello en Quinten de Rozario. Marcello draaide een paar weken geleden nog de Winkel van Sinkel leeg met slechte, bijna trance-platen, maar deze avond was hij weer goed op dreef. Beide heren trokken anderhalf uur lang een paar blikken classics uit de Nighttown- en IT-tijd open en het publiek genoot met volle teugen. Het was inmiddels ook goed druk geworden in de Off_Corso dus het leek niet meer mis te kunnen gaan deze avond.


Niets was minder waar. Om half drie verscheen opeens Hitmeister D achter de draaitafels. Hij moest zeker gedacht hebben dat het te druk was in de grote zaal, want hij verziekte meteen de opgebouwde sfeer van zoeven. Met flauwe urbanplaatjes als 'Watskeburt' zorgde hij er binnen een half uur voor dat de zaal half leeg liep. Met Brian S vanaf drie uur erbij werd het er niet beter op en het geduld om op Remy te wachten werd flink op de proef gesteld. Even in de lounge checken leerde ons dat het hier inmiddels flink druk geworden was. De heren van Rednose District maakten hier indruk met sterke platen en een lekkere flow.


Om vier uur was het eindelijk zover. Remy was in the house en dat was te merken ook. Stevige tech-house vulde de Off_Corso en het publiek reageerde direct enthousiast. Hier was duidelijk op gewacht. Remy bleek er zin in te hebben en met veel onbekend werk kreeg hij de zaal snel op zijn hand. Jammer dat het gros het op een gegeven moment voor gezien hield, want om vijf uur verscheen ook Secret Cinema nog op het podium. Na allerlei goede verhalen over zijn nieuwe live-set waren we erg benieuwd geworden, en het was het wachten waard. Sterke melodieuze techno gemengd met dwingende basslines kregen ons nog eenmaal aan het dansen. Helaas was het te laat op de avond voor veel mensen en rond kwart voor 6 was het dan ook bijna leeg. Met een gemengd gevoel verlieten we dan ook de Kruiskade.



Hoogtepunt: Een erg sterke set van Remy die de mensen in een ingekakte en half leeggelopen zaal toch weer aan het dansen kreeg.
Dieptepunt: Dat Remy pas om vier uur begon en Secret Cinema om vijf uur. En Mc Spyder die de hele avond door te muziek stond te schreeuwen.
Reactie publiek: Martin uit Rotterdam: "Hey, in de lounge draaien ze wel toffe muziek!"
Decoratie: De Off_Corso zag er de hele week erg koel uit. Grote schermen overal en twee hoge torens van licht en staal aan de beide zijkanten van het podium. Beetje jammer van die postbankreclames op de schermen. Maar ach, het moet ergens van betaald worden.
Sfeer: Zat er goed in aan het begin, maar zwakte af naar mate de avond vorderde.


Prijs kwaliteitsverhouding: Prima natuurlijk. Vijf euro entree is bijna een kadootje!
Bezoekersaantal: Tot drie uur was het goed druk. Daarna werd het vrij snel rustiger.
Love2party tip: Een betere programmering doet wonderen!
Oordeel: Een zeer gevarieerde avond.

Off Corso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws