Awakenings Weekend @ Gashouder, 25 & 26 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Deze locatie heeft naam gemaakt in de technowereld


Intro: In het laatste weekend van november was de Gashouder weer het toneel van Awakenings. De eerste avond was gereserveerd voor het hardere werk. Daar waar de tweede avond de Zweedse hoofdmacht uit de Drumcode stal ten tonele verscheen. Ondersteund door nieuwe lasers waren alle ingredienten aanwezig voor een topavond.

Tekst: Martin
Foto's: Arjan


Programma: Awakenings Drumcode Special zaterdag 26 november met Jesper Dahlback, Adam Beyer, Cari LekeBusch, Hardcell & Grindvik en Patrik Skoog.
Gezien of gehoord: Acht uur Zweeds technogeweld.
Bijzonderheden: Voor de tweede maal in haar bestaan organiseerde Monumental een Awakenings Drumcode Special. Vorig jaar nog was de NDSM de locatie, nu is de oude vertrouwde Gashouder het strijdtoneel. Aan Jesper Dahlback de eer om af te trappen deze avond. Rustig opbouwend met housey techno tracks wordt het publiek warm gedraaid voor een heet avondje.

Foto's Awakenings Weekend zaterdag: The Drumcode edition

Om 00:30 is het tijd voor de Drumcode baas himself: Adam Beyer. Door de verhalen over zijn set op I Love Techno in de Minus Room en zijn laatste mix-cd Fabric 22 is de nieuwsgierigheid gewekt. Redelijk vroeg op de avond geprogrammeerd, wat zou hij gaan draaien? Na een stevig begin van zijn set valt hij terug op de wat rustigere techno tracks. Met onder anderen 'The Tunnel' en 'Do you know Dimbi?' laat hij veel van Richie Hawtins Transitions horen. Ook de klassieker 'Model 8' doet zijn werk goed. Niet veel later komen de eerste bassen van 'A Walking Contradiction' de gas binnenrollen. Met de nieuwe lasers en de lichtshow ontploft de ronde ton zowat. Zijn set kan niet meer stuk, zeker niet als hij op het einde zijn Beyer-stijl pas echt ten gehore brengt. De Zweed bewijst eens temeer waarom hij de favoriete dj is van organisator Rocco Veenboer.Tegen de klok van drie verschijnt ook Cari LekeBusch achter de decks. Onder luid applaus wordt aangekondigd dat Cari en Adam back2back gaan draaien. Dit spektakel duurt een half uur, waarna LekeBusch het heft in handen neemt. De onder het Awakenings-publiek immens populaire Zweed tovert gelijk een aantal Drumcode-platen op de draaitafels. Hij weet zijn set bijzonder boeiend te houden met heerlijke technoplaten van James Ruskin, The Advent en Oliver Ho. Met zijn tiende optreden op Awakenings geeft hij aan waarom hij thuis hoort in de technotop en daarmee ook op Awakenings.De live act van de avond wordt verzorgt door Nils Danielsson en Par Grindvik aka Hardcell & Grindvik. Volgens LekeBusch moet dit de climax van de avond worden. Zij krijgen een uur de tijd om dit waar te maken. Met een breed arsenaal aan producties moet dit geen probleem vormen voor de Zweedse mannen. Hoewel de heren met hun live act de lijn van LekeBusch proberen door te trekken, blijft het bij een vrij eentonig en op safe gespeeld optreden. Jammer, want er kan zeker meer uitgehaald worden.

De eer is aan Patrik Skoog om deze editie af te sluiten. Hij vormt eenderde deel van de Zweedse technoformatie Headroom die al eens op het Awakenings festival mocht aantreden. Wat een heerlijke platen heeft ook deze man bij zich. Veel oud werk komt voorbij met platen die al in de Gasfabriek te horen waren, voordat deze verbouwd werd. Absoluut hoogtepunt uit zijn set is 'Minus Orange'. Helaas komt er een einde aan de avond. Met 'Regenschauer' in de Guido Schneider-remix is er een waardig afscheid van deze Drumcode Special.Hoogtepunt: De vuurwerkgolf die de beats van Drumcode-voorman Adam Beyer ondersteunde en de back2back-sessie van Adam Beyer en Cari LekeBusch.
Dieptepunt: De laatste plaat van Patrik Skoog, die tegelijkertijd ook een hoogtepunt was.
Mening bezoeker: Cari LekeBusch, voorafgaande aan zijn set. "Ik verwacht veel van de akoestiek hier. In deze ronde ton krijg je een unieke sound." Waarover hij al vele collega's gehoord heeft. "Deze locatie heeft toch naam gemaakt in de technowereld. Ik kijk ernaar uit om hier mijn ding te doen."Decors: Zoals we gewend zijn van Monumental. Vuurwerk, lichtshow en natuurlijk de nieuwe lasers met een geweldig diep en mooi kleurenspectrum: spectaculair!
Sfeer: Geweldig. De dansvloer werd weer gebruikt waarvoor die bestemd is.
Wat mag beter: Op sommige plaatsen zat er toch een vervelende vertraging in het geluid tussen de boxen vooraan en de boxen achterin.
Prijs/kwaliteitsverhouding: 35 euro met de daarbij komende fee voor een kaartje is niet misselijk. Maar zet dat maar eens weg tegen een top line-up, een vuurwerk- en lasershow op een schitterende locatie.

Bezoekersaantallen: Zoals bijna gebruikelijk is Awakenings van tevoren uitverkocht. Hoewel een volle bak, was er genoeg ruimte voor iedereen om te dansen.
Man/Vrouw verhouding: Ongeveer 65/35. Opmerkelijk veel mooie dames en dat doet de mannelijke technoliefhebber goed.
Love2Party Tip: Een vroeg kerstviering op 23 december in de Graansilo (Now&Wow). Op deze laatste editie van Awakenings dit jaar staan onder andere Joris Voorn, Danilo Vigorito, Secret Cinema, Sven Wittekind, Steve Rachmad en de Wighnomy Brothers.
Oordeel: Een ongekend geweldig goede editie. Zoals de organisatie zelf al aangaf, de beste Awakenings van dit jaar. Met een Adam Beyer en Cari LekeBusch in bloedvorm als absolute hoogtepunten kon dit bijna niet anders. Niets minder dan hulde aan Monumental!

Wegens ziekte van onze verslaggever, kunnen we jullie geen verslag aanbieden van de vrijdagavond. Onze excuses hiervoor. Uiteraard wel een selectie van de foto's, geschoten door Arjan op vrijdag tijdens de Knee'Deep edition
Bovenstaande is een selectie van de door onze fotograaf geschoten foto's. Staat jouw foto er niet tussen, kijk dan even op The Partyfotograaf, daar staat de rest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws